стрічка

Нема долі без солі: найпоширеніші фейки про сіль

29 Травня 2022, 15:00
Нема долі без солі: найпоширеніші фейки про сіль 6151
Нема долі без солі: найпоширеніші фейки про сіль

Упродовж останніх декількох днів тема солі, точніше її відсутність, дуже актуальна. У мережі поширюють чимало фейків про те, що солі не буде, що великі виробництва ковбас викупили усі запаси.

Центр протидії дезінформації спростовує найпоширеніші фейки.

ФЕЙК

Треба закупати сіль! Солі ніде не буде в продажу!

ПРАВДА

Через обстріли окупантів та небезпеку для життя працівників, держпідприємство «Артемсіль», розташоване в м. Соледар Донецької області, в квітні зупинило виробництво солі. Але у великих мережевих супермаркетах залишається запас солі в декілька тисяч тонн.

ФЕЙК

Сіль подорожчала в декілька разів!

ПРАВДА

Через великий попит та «можливість заробити», в роздрібних магазинах та на ринках штучно завищують ціну на сіль.

Але саме масоване придбання солі у великій кількості й призводить до дефіциту та подальшого підвищення цін!

ФЕЙК

Виробники ковбас та заводи з консервації викупили всю сіль!

ПРАВДА

Виробники ковбас та копченостей використовують імпортну спеціально підготовлену сіль. Великі виробники, окрім власних запасів солі на складах, уклали додаткові угоди про постачання солі з-за кордону.

ВИСНОВОК

Панікувати не варто. Експерти запевняють, що сіль в Україні буде. Зросте лише її ціна. Вона стане дорожчою, ніж була у вітчизняного виробника «Артемсіль».

Читайте також: Дефіцит солі у Луцьку: яка ситуація у магазинах

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024