стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 24 травня

24 Травня 2022, 23:05
Реакція світу на війну росії проти України 24 травня ОНОВЛЮЄТЬСЯ 3578
Реакція світу на війну росії проти України 24 травня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:05

США вирішили позбавити РФ можливості обслуговувати її суверенний борг

Сполучені Штати не будуть продовжувати ключову ліцензію, термін дії якої закінчується в середу і яка дозволяла Росії робити виплати американським власникам облігацій — це може наблизити Москву до межі дефолту.

22:14

Наскрізним питанням майбутнього засідання Європейської ради буде допомога Україні

Про це йшлося у розмові Президента України Володимира Зеленського та Президента Євроради Шарля Мішеля.

20:29

Канада закупила для України 20 тисяч артилерійських снарядів стандартів НАТО. Боєприпаси придбали у США приблизно за $77 мільйонів, незабаром вони будуть в Україні.

19:28

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив надзвичайний стан. «Це дасть уряду простір для маневру та можливість негайно реагувати на наслідки війни в Україні», — пояснив Орбан.

15:18

Google подарує українським вчителям 43 тисячі ноутбуків та розширить доступ до навчання онлайн.

15:06

Рада ЄС повністю скасувала всі мита на українські товари — упродовж року українські компанії можуть поставляти в Євросоюз свою продукцію без мит.

14:15

Рада ЄС схвалила виділення Україні четвертого траншу допомоги з Європейського фонду миру (EPF) у розмірі 500 млн євро, які дозволять ЄС підтримати українську армію озброєнням.

08:48

Країни, які визнали дії росії в Україні геноцидом:

08:30

За три місяці Естонія передала Україні 1/3 військового бюджету – більше за всіх у світі, – пише радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

05:00

20 країн оголосили про нові пакети безпекової допомоги для України, включно з передачею критично необхідних артилерійських систем і боєприпасів. Про це заявив на брифінгу глава Пентагону Ллойд Остін, – пише «Українська правда».

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі повідомив, що загалом у другій зустрічі контактної групи взяли участь 47 країн.

Остін сказав, що особисто проведе третє засідання Контактної групи в Брюсселі 15 червня

00:16

Велика Британія за підтримки США шукає альтернативи GPS, які не будуть залежними від даних зі супутників. Це робиться через занепокоєння, що роботу супутників спробує блокувати РФ.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на The Times.

Військові припускають, що незабаром війни можуть розгортатися за допомогою пристроїв приборкування сигналу без пострілу. Про це, зокрема, заявив заступник міністра оборони Великої Британії Джеремі Куін. За його словами, уряду "потрібно бути пильним" щодо загрози втручання супутників, оскільки Росія використовує війну в Україні, щоб перевірити свої перешкоди GPS. "Нам треба винести з цього уроки і продовжувати нашу власну інноваційну роботу в цій галузі", - додає Куін.

Інформацію про пошук урядом альтернатив GPS підтвердили у британському міністерстві у справах бізнесу, енергетики та промислової стратегії.

За даними видання, Великобританія розглядає альтернативні навігаційні системи, включаючи британську OneWeb та американську NextNav. З останньої вже ведуться переговори про розгортання у Лондоні та Манчестері системи навігації, яка використовує лише сигнал наземних станцій.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром