стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 23 травня

23 Травня 2022, 23:02
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 23 травня 14349
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 23 травня

Україна 89 добу виборює свою свободу.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:23

На Донецькому і Луганському напрямках у понеділок бійці угруповання Об'єднаних сил відбили 16 атак і знищили 38 одиниць техніки окупантів

23:02

За добу ударна авіація Повітряних Сил та ППО Сухопутних військ знищили: до 30 бойових броньованих машин разом з живою силою; крилату ракету; 6 БПЛА. 

Противник дещо нарощує авіаційну присутність довкола українських кордонів, втім, фактично не входить у повітряний простір, контрольований нашою ППО.

22:54

На Дніпропетровщині сьогодні були одразу чотири вечірні «прильоти». 

Ракети вдарили по залізничній інфраструктурі у Павлоградському та Синельниківському районах, повідомив голова ОВА Валентин Резніченко.

Є серйозні руйнування залізничної колії та контактної мережі. Коли буде поновлено рух, поки незрозуміло. У 12 будинках поряд пошкоджені дахи та вибиті вікна. Люди не постраждали.

22:17

Зеленський заявляє, що на Донбасі у російських військ зараз у 20 разів більше техніки, ніж в українських. 

Президент підкреслив, що не хоче, щоб в Україні гинули сотні тисяч людей, тому нам потрібна техніка, яка діє на великій відстані.

21:33

Такі масштаби наслідки боїв у Лимані Cesium опублікував супутниковий знімок бойових зіткнень військових рф із ЗСУ в місті Лиман на Донеччині. 

Впродовж усього дня ворог з артилерії обстрілював Сили оборони та цивільні об’єктів у населеному пункті. Також у місті було зафіксовано п‘ять авіаударів.

21:26

На Чернігівщині під час проведення польових робіт трактор наїхав на вибуховий пристрій, водій загинув.

23 травня о 17:34 на лінію 101 надійшло повідомлення про вибух на полі біля с. Киїнка Чернігівського району. До місця виклику було направлено розрахунок групи піротехнічних робіт. Про це інформують в ДСНС.

Піротехніки ДСНС разом з вибухотехніками Національної поліції перевірили прилеглу місцевість на наявність інших вибухонебезпечних предметів та виявили ще 1 протитанкову міну ТМ-62М.

Водія трактора у важкому стані каретою швидкої медичної допомоги було госпіталізовано до лікарні. На жаль, від отриманих травм чоловік помер.

21:12

ППО збила ворожу ракету над селом Ганнівка на Кіровоградщині Уламки впали на відкриту місцевість. Загиблих і травмованих немає — глава ОВА Андрій Райкович.

21:00

«Зустріч у форматі Ramstein пройшла успішно, – Олексій Резніков.

20:39

Російські загарбники розгортають у північно-західній частини окупованого Криму два додаткових зенітних ракетних дивізіони С-400.

19:57

П’ять підприємств, що входять до державного концерну «Укроборонпром», захоплені окупантами. Про це повідомляє пресслужба концерну.

19:30

Із Лисичанська, Гірського та Сєвєродонецька вдалось евакуювати 43 осіб, зокрема 5 дітей. Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

19:12

Луганщина та Донеччина залишилися без газу.

Внаслідок обстрілу пошкоджено магістральний газопровід, – повідомляє Оператор ГТС.

Пошкоджену ділянку вдалось локалізувати, однак виконати ремонтні роботи та поновити транспортування газу неможливо через активні бойові дії.

18:48

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення.

На Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь виконують завдання з прикриття українсько-білоруського кордону. Загроза завдання ракетно-бомбових ударів з території республіки білорусь залишається.

На Сіверському напрямку ворог продовжує проводити заходи з посилення ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Російські окупанти не припиняють обстріли позицій Сил оборони, що розгорнуті у безпосередній близькості до державного кордону України в Сумській та Чернігівській областях.

На Слобожанському напрямку загарбники намагаються утримати займані рубежі. Обстрілюють українські війська з метою недопущення їх подальшого просування в бік державного кордону. Намагаються покращити тактичне положення своїх підрозділів.

При підтримці артилерії ворог відновив штурмові дії в районі населеного пункту Тернова, успіху не мав.

На Слов’янському напрямку основні зусилля противник зосередив на утриманні зайнятих позицій, веденні розвідки та створенні умов для відновлення наступу. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Богородичне та обстрілював з артилерії населені пункти Гусарівка, Чепіль, Долина і Святогірськ. Противник застосував реактивні системи залпового вогню та важкі вогнеметні системи в районі населеного пункту Студенок.

На Донецькому напрямку ворожі підрозділи не полишали спроб прорвати оборону наших військ з метою їх оточення та виходу на адміністративні кордони Луганської області. Основні зусилля зосереджують на Бахмутському напрямку. 

На Лиманському напрямку ведення активних бойових дій не відзначено. Ворог здійснив артилерійські обстріли підрозділів Сил оборони та цивільних об’єктів у населеному пункті Лиман.

На Сєвєродонецькому напрямку за підтримки артилерії противник вів штурмові дії, успіху не мав, зазнав втрат і відступив.

На Бахмутському напрямку противник намагався вести наступ, успіху не мав. У напрямку на Луганське провів розвідку боєм, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують обстріли позицій наших військ з метою сковування їх дій. Триває інженерне обладнання оборонних рубежів в районі населеного пункту Посад-Покровський.

Продовжуються заходи адміністративно-поліцейського режиму на тимчасово захоплених територіях України. Так, за наявною інформацією, на тимчасово зайнятих територіях Херсонської та Запорізької областей окупанти створили дев’ятнадцять так званих комендатур.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання з ізоляції районів ведення бойових дій та завдання ракетних ударів по об’єктах інфраструктури на території України.

За наявною інформацією з метою нарощування системи протиповітряної оборони на території північно-західної частини тимчасово-окупованої Автономної Республіки Крим противник розгортає два додаткових зенітних ракетних дивізіони С-400.

Морально-психологічний стан особового складу окупантів залишається низьким, відзначається системне вживання алкогольних напоїв та дезертирство.  Особовий склад підрозділів ворога скаржиться на неефективність своїх атак на позиції Сил оборони України.

18:32

Вже понад 6,5 мільйона українців вимушено виїхали за кордон через війну в країні. Такі цифри наводить Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, – пише Україна 24.

18:21

Окупанти розстріляли із автоматичної зброї співробітника Запорізької АЕС Сергія Швеця.

Солдати армії агресора  увірвались до помешкання чоловіка та відкрили вогонь, – повідомляють у Енергоатомі. 

Із численними кульовими пораненнями Швеця ушпиталили до міської лікарні Енергодара. Лікарі борються за його життя.

17:29

Українські захисники відбили ворожу атаку в селищі Метьолкіне на Луганщині. Окупанти зазнали втрат і відступили, – повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник. 

Він також зазначив, що ворог не припиняє спроб форсувати річку Сіверський Донець. Наступальні дії також веде на Бахмутському напрямку.

17:25

На Житомирщині поліцейські працюють на місцях воєнних злочинів, вчинених російськими військовими.

Внаслідок ворожого ракетного обстрілу по Малину 22  травня пошкоджено близько 100 житлових будинків. Частина з осель зазнала значних руйнувань, через що вони непридатні для проживання людей. Також пошкоджені об’єкти інфраструктури. Є потерпілі серед цивільного населення.

Крім того, 23 травня вночі ракетами рф обстріляла Коростень. Унаслідок цього зруйновано лінію електропередач, пошкоджені будинки, об’єкти інфраструктури та приватний транспортний засіб.

На місцях подій працюють слідчо-оперативні групи Коростенського райуправління поліції, працівники УСБУ, прокурори, рятувальники, працівники комунальних служб, представники органів влади.

Правоохоронці фіксують всі обставини та наслідки воєнних злочинів.

16:25

російський корабель «Адмірал Макаров» вирушив із Севастополя у бік півдня України. Це збільшує ризик ракетних ударів по Україні, – повідомила омбудсменка Людмила Денісова.

За її словами, судно приєдналося до Чорного моря до групи з 7 великих десантних і двох ракетних кораблів. На тимчасово окупованій території Криму збільшено активність військових літаків, найбільше в Євпаторії. Аеропорт міста Сімферополь закритий для цивільної авіації та велика ймовірність його використання у військових цілях.

15:52

«Кадировці» почали патрулювати Маріуполь. Про це повідомляє радник мера Петро Андрющенко.

Під посиленим контролем дороги, що ведуть у бік Бердянська та Запоріжжя.

15:51

Окупанти розпочали штурм Лимана у Донецькій області, – повідомляють ЗМІ.

13:57

Кремль заявив, що не збирається обмінювати українських бійців із «Азовсталі» на кума путіна Віктора Медведчука, бо це є «різна категорія осіб».

Про це пише Українська правда з посиланням на росЗМІ.

«Медведчук є громадянином України. Він не має відношення до Росії, і не є військовим.

У випадку осіб, які здалися в полон на «Азовсталі», там йдеться про військових та членів націоналістичних формувань.

Це зовсім різні категорії осіб, і тут навряд чи можна говорити про якісь обміни», – заявив пєсков.

13:50

У Маріупольському районі мобільні патрулі зі складу «кадирівців» затримують та перевіряють людей, які рухаються дорогами в бік Бердянська та Запоріжжя
 
Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.
 
«Окупанти не тількі запровадили нову пропускну системи та облаштували блок-пости. На сьогодні констатуємо патрулювання Маріупольського району мобільними патрулями зі складу кадирівців. Під патруль підпадають перш за все грунтові дороги, що ведуть в об’їзд Мангуша та Нікольського в бік Бердянська та Запоріжжя. Місцеві повідомляють, що вчора вдень в районі с. Дем’янівка Мангуського району такий патруль затримав автівку з людьми, що рухались в бік Бердянська. Людей роздягли, знущались, вдавались до фізичного насилля. Але потім повернули в бік Маріуполя. При цьому у водія та пасарижів були довідки про фільтрацію, однак був відсутній пропуск. Утримуйтесь на деякий час від прориву в евакуацію. Україна працює над відкриттям офіційних евакуаційних коридорів», – написав він.
 

13:23

Вранці російські окупанти нанесли удари в районі Павлового Поля Харкова, снаряд влучив біля зупинки громадського транспорту. 1 чоловік зазнав поранень вибуховою хвилею. За добу загалом по Харкову – 2 поранених.

Про це повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Тривають обстріли населених пунктів області. Минулої доби обстрілювали Циркуни, 2 поранених. В Первомайському – 1 поранений. 1 цивільний постраждав від обстрілів Балаклії. Уночі обстрілів окупантів зазнав Чугуївський район, внаслідок обстрілу зайнялися приватні будинки, магазин та кафе. На щастя, ніхто не постраждав», – написав він.

13:19

Після авіаудару по селищу Десна в Чернігівській області, завданого російською армією 17 травня, під уламками знайшли тіла 87 загиблих, пише УП.

12:29

Головне на Львівщині за добу (від 8 ранку 22 травня до 8 ранку 23 травня).

Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький

  • Було два сповіщення про повітряну тривогу. 
  • О 13:29 сирена лунала через загрозу ракетного удару з акваторії Чорного моря.
  • Близько 2 години ночі була небезпека з території Білорусі.
  • В обох випадках загроза не справдилася. Ракетних ударів по Львівщині не завдали.
  • Розселили ще 71 людину з інших регіонів України, де тривають бойові дії. 

На всіх переходах Львівщини кордон на виїзд за добу перетнули понад 15 тисяч осіб. Через західний кордон з України виїхали 32 тисячі людей. Повернулися – 44 тисячі громадян України.

На пунктах пропуску є черги із транспортних засобів: «Рава-Руська» – вантажівки в обох напрямках; «Грушів» та «Смільниця» – легкові автомобілі на в'їзд; «Краківець» та «Шегині» – легкові автомобілі на в'їзд, вантажівки по обидві сторони кордону. Також у Шегинях автобуси на в'їзд.

Поліція опрацювала 1272 звернення щодо підозрілих людей та об’єктів. 

12:26

Міська влада Маріуполя опублікувала список колаборнатів. Йдеться про депутатів місцевої фракції «ОП-ЗЖ». 

«На їхніх руках знищення Маріуполя та тисячі вбитих, вони коригували ворожий вогонь у наслідок чого маріупольці залишились без світла, води, зв’язку та запасів продовольства. Вони – це колаборанти з місцевої фракції партії «ОП-ЗЖ». За власним бажанням ці зрадники примкнули до ворога і зараз продовжують знущатись над маріупольцями, які ще залишаються у місті. Саме вони 9 травня організували свято на кістках, коли пройшли вулицями, на яких ще вчора лежали загиблі маріупольці, з криками «ура». Обличчя цих гауляйтерів повинен знати кожен. Усі колаборанти понесуть покарання за скоєні злочини проти свого міста та країни», – йдеться у повідомленні.

12:13

Мешканець Бахмута ставив мітки про місця дислокації українських захисників – його викрили.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито мешканця м. Бахмута на вчиненні державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). У порядку ст. 615 КПК України стосовно нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. 

За даними слідства, у травні 2022 року громадянин в умовах воєнного стану добровільно погодився допомагати окупантам. Чоловік через Інтернет передавав представнику силового відомства рф інформацію щодо розташування та переміщення особового складу і техніки Збройних Сил України, а також знімав місця дислокації особового складу Національної гвардії України на території м. Бахмута Донецької області. 

Крім того, підозрюваний ставив мітки на електронних картах і повідомляв загарбникам про влучання ракети в будівлю цивільної інфраструктури міста. Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

11:27

Після ударів по Малину росіяни вдарили ракетами по Коростеню Житомирської області – в ніч на 23 травня одну ракету збили, а інша пошкодила залізничну інфраструктуру.

Про це повідомив голова Житомирської обласної адміністрації Віталій Бунечко в ефірі єдиного телемарафону.

11:21

Всю ніч під ворожим вогнем — Авдіївка. Ввечері росіяни обстрілювали місто з артилерії.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Пошкоджено щонайменше 20 житлових будинків та дитсадок. Під ранок російська авіація завдала авіаудару по старій частині міста. Наслідки удару встановлюються.

Загалом по місту за цю добу вже відомо про щонайменше трьох поранених цивільних. 

«Росіяни ведуть війну на знищення — руйнують наші населені пункти по всій лінії фронту від Вугледара до Лимана, б'ють по містах, розташованих у відносному тилу, як Бахмут і Соледар», – написав Павло Кириленко.

10:50

Росіяни всю ніч обстрілювали Сумщину – мирне місто Білопілля та околиці. 

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

«Зі своєї території росіяни випускали ракети, гатили з САУ та близько першої ночі був авіаудар. В результаті – постраждали приватні будинки цивільних жителів міста, щонайменше 11 будинків серйозно пошкоджено. На щастя, обійшлося без людських жертв», – написав він.

Також ворог зі своєї території вночі вів мінометний вогонь по північній частині Шосткинського району.

09:12

Росіяни не залишили ідею захопити Харківщину, бо для них це плацдарм та коридор для поповнення військ на Луганській та Донецькій територіях. Також небезпечними є Вовчанський, Куп'янський та Ізюмський напрями.

Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синегубов в ефірі телемарафону, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Наше завдання звільнити наші території, відсунути подалі ворога, а потім відновити інфраструктуру, налагодити життя і, разом з цим, вирішувати як ми зміцнюватимемо наші кордони. Це відповідно і будівництво фортифікаційних споруд, адже безпосередньо лінія кордону з РФ у нас становить 315 км. Це велика територія, і ми маємо повністю зміцнити її», – резюмував керівник області.

09:11

російський крейсер «Адмірал Макаров» увійшов в акваторію Чорного моря.

Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Ворог намагається закріпитися на о. Зміїний, стягуючи туди засоби ППО. У цьому ж районі відбувається перегрупування та маневрування відповідних сил чорноморського флоту рф. До них і приєднався «Адмірал Макаров».

09:06

Британська розвідка повідомляє, що росія за три місяці війни в Україні зазнала таких втрат, як радянська армія за девʼять років війни в Афганістані.

09:00

В одному з районів виконання завдань, воїни 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ знищили дві бойові машини та чотирнадцять окупантів з 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил рф, місто Псков.
 

Про це повідомляє Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

В особистих документах одного зі знищених окупантів – старшого лейтенанта Романа Локоткова зазначено, що він проходить військову службу у 728-му окремому батальйоні зв'язку 76-ї десантно-штурмової дивізії. І відтепер, зв'язок він точно вже ніде не організує.

08:52

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 23.05 орієнтовно склали:
 
  • особового складу близько – 29200 (+150) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1293 (+8) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 3166 (+25) од,
  • артилерійських систем – 604 (+5) од,
  • РСЗВ – 201 (+0) од,
  • засоби ППО – 93 (+0) од,
  • літаків – 204 (+0) од,
  • гелікоптерів  – 170 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 476 (+6),
  • крилаті ракети – 110 (+3),
  • кораблі /катери – 13 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2206 (+12) од,
  • спеціальна техніка  – 43 (+0).
Найбільші втрати противника (минулої доби) спостерігалися на Бахмутському напрямку
 

08:48

В реанімації Дніпра померла дитина з Привілля, яка потрапила під обстріл два тижні тому, 28 будинків розбито росіянами в Новодружеську, по області – понад 70.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Ще 7 травня ворог накрив Привілля артилерією. 11-річну дівчинку із мінно-вибуховою травмою одразу госпіталізували до Дніпропетровської обласної дитячої лікарні, де за життя дитини упродовж двох тижнів боролися кращі медики регіону. На жаль, 22 травня її серце зупинилося.

22 травня також загинула жителька Лисичанська, у квартиру якої ввечері влучив російський снаряд. Обстріл цього житлового кварталу був дуже щільним – пошкоджено одразу чотири будинки. Загалом в місті зафіксовані руйнування в 13 будинках. Потужні удари неодноразово витримував Новодружеськ, проте 28 будинків там теж зруйновані.

Загалом за 22 травня на Луганщині ворог влучив у понад 70 об’єктів житлового фонду. Крім названих вище, це 13 будинків в Золотому, чотири – в Нирковому, по три – в Миколаївці та Катеринівці, два – в Гірському.

08:45

У Сєвєродонецьку росіяни пошкодили п’ять багатоповерхівок та торговельні площі ринку. Поранення отримав літній чоловік, якого поліцейські своєчасно доставили до лікарні.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Під час наступу на Сєвєродонецьк противник вів бойові дії в районах Пурдівки та Олександрівки, а також штурмував Тошківку

22 травня відбито одинадцять ворожих атак ворога, знищено шість танків, десять одиниць бойової броньованої техніки та шість одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи ППО збили один БпЛА типу «Орлан-10» та ворожий літак Су-25.

08:37

Ворог знову вдарив по Дніпропетровщині

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Ніч була безкінечною повітряною тривогою. Ворог двічі вдарив з «Ураганів» по Апостолівській громаді. Влучив між селами. Люди не постраждали», – написав він. 

6:44

Оперативна інформація від Генерального штабу ЗСУ.

  • Ворог продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по території нашої Держави. Збільшив інтенсивність застосування авіації з метою знищення критичної інфраструктури населених пунктів у зоні ведення активних бойових дій. 
  • На Волинському та Поліському напрямках збройні сили республіки білорусь посилено ведуть розвідку, розгортаються додаткові підрозділи у прикордонних районах Гомельської області. Загроза ракетно-авіаційних ударів з території республіки білорусь залишилась.
  • На Сіверському напрямку ситуація суттєвих змін не зазнала. 
  • На Слобожанському напрямку ворог, силами підрозділів 
  • 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу та балтійського флоту, веде бойові дії з метою утримання зайнятих раніше рубежів на Харківському напрямку. Посилюючи поліцейсько-адміністративний режим, підрозділи противника встановлюють блокпости та фортифікаційні споруди на під’їзних шляхах та безпосередньо поряд з населеними пунктами Великий Бурлук, Капітолівка, Михайлівка, Левківка, Забавне та Куп’янськ.
  • Силами окремих підрозділів Західного військового округу, 11-го армійського корпусу балтійського флоту, Східного та Центрального військових округів, ворог здійснює підготовку до відновлення наступу на Слов’янському напрямку. Здійснив спробу наступальних дій в районі населеного пункту  Довгеньке.  Цей наступ відбито підрозділами Сил оборони, ворог зазнав втрат і відступив.
  • На Донецькому напрямку противник не полишає спроб прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області. 
  • На Лиманському напрямку активних бойових дій не вів. Окупанти обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Лиман, Озерне та Діброва.
  • На Сєвєродонецькому напрямку ворог зосередив зусилля у напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк. Вів штурмові дії в районі Тошківки.
  • На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, противник вів бойові дії в районі Олександропілля. За результатами вогневого ураження Силами оборони зазнав втрат та відступив. Вів наступ в районах Липового та Трипілля, успіху не має. 
  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відзначають зниження інтенсивності ведення бойових дій. Ворог намагається закріпитись на досягнутих рубежах, обстрілює позиції Сил оборони. Завдавав авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Новомихайлівка та Микільське.
  • На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки та заходах з інженерного обладнання позицій. Обстрілював позиції Сил оборони із ствольної та реактивної артилерії. 
  • На Бессарабському напрямку на території Придністровського регіону республіки Молдова значних переміщень особового складу та техніки не фіксується.
  • За результатами втрат в ході бойових дій ворог змушений знімати зі зберігання танки Т-62 для комплектування резервних батальйонних тактичних груп, що формуються для відправки в Україну. Крім того, для поповнення втрат озброєння та військової техніки використовується техніка, що була уражена та відновлена на ремонтно-відновлювальних підприємствах.
  • За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито одинадцять атак ворога, знищено шість танків, десять одиниць бойової броньованої техніки та шість одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оброни на зазначених напрямках збили один БпЛА типу «Орлан-10» та ворожий літак Су-25.
  • Авіаційні та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили чотири ворожі крилаті ракети.

4:26

Під час останньої повітряної тривоги у Коростені на Житомирщині пролунав ще один вибух, розповіла Суспільному заступниця міського голови міста Чижевська.

3:30

Жителі Коростеня на Житомирщині повідомляють, що вночі під час оголошеної повітряної тривоги чули звуки вибухів, пише Суспільне.

Це також підтвердила заступниця міського голови міста Чижевська. За її словами, в місті було чути звуки двох вибухів, яким передували спалахи.

1:49

До ворожого угруповання в Чорному морі з Севастополя висунувся новітній корабель «Адмірал Макаров».

На Одещині ситуація стабільна і контрольована. Але враховуючи, що до угруповання в Чорному морі з 7 великих десантних кораблів та 2 ракетних, з Севастополя висунувся один з  новітніх кораблів чорноморського флоту «Адмірал Макаров», слід враховувати, що вірогідність ракетних ударів ще підвищується».

1:27

Американські експерти припускають, що російські війська готують наступ на південному напрямку , при цьому 22 травня здобули лише мінімальних досягнень на сході України.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024