стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 21 травня

21 Травня 2022, 22:47
Реакція світу на війну росії проти України 21 травня 2950
Реакція світу на війну росії проти України 21 травня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну

Інформація оновлюється зазначеним часом.

22:47

Внутрішній документ Міноборони Німеччини, що опинився в розпорядженні журналістів, свідчить, що Бундесвер має непотрібні бойові машини піхоти Marder, які, втім, не надає Україні — Bild. 

«Цей секретний документ вимагає пояснень міністра оборони Крістіни Ламбрехт та федерального уряду», йдеться у статті. 

Ці бойові машини піхоти Marder ТЕРМІНОВО потрібні Україні!», – прокоментував публікацію видання посол України у Німеччині Андрій Мельник.

21:33

Американське військове відомство опублікувало фото з вантажного літака, що перевозив до України далекобійні гаубиці.

Фото без зазначення дати перевезення оприлюднив офіційний твіттер Пентагону.

Ці фото були зроблені під час завантаження у літак партії цих гаубиць американськими військовими, йдеться у поясненні Пентагону. Ця далекобійна наступальна зброя надана Україні безкоштовно у якості безпекової підтримки з боку уряду США.

Зазвичай Пентагон оприлюднює фото найменувань безпекової підтримки вже після того, як та безпечно перетнула кордон України.

17:21

Португалія надасть Україні до 250 мільйонів євро фінансової підтримки. Перший транш у розмірі до 100 мільйонів має надійти вже цього року. Відповідний меморандум підписали прем'єр-міністр Денис Шмигаль з португальским колегою Антоніу Коштою.

«Це допоможе Україні зберегти макроекономічну стабільність під час війни та дасть можливість скоріше відновитися після нашої перемоги», – заявив Шмигаль.

14:42

Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта прибув до України на запрошення прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та відвідав Ірпінь. Про візит Кошта розповів у своєму Twitter, повідомляє «Європейська правда».

Прем’єр Португалії почав візит з відвідин Ірпеня, заявивши, що «не забуде» свою поїздку туди.

«Рівні руйнування та насильства є абсолютно нищівними. Я став свідком жорстоких, свавільних та невиправданих нападів. Війна завжди торкається безневинних людей. Сім'ї, у яких тут було життя, робота, їхній район, змушені були покинути все, щоб спробувати врятувати своє життя. Найбільше мене вражає насильство проти мирних жителів», – зазначив португальский прем’єр-міністр.

 

Глава португальського уряду заявив, що його візит відбувається на знак солідарності з Україною та її народом. 

«Ми засуджуємо варварське вторгнення Росії. Португалія підтримує Україну», – заявив Кошта.

13:46

Джо Байден підписав законопроєкт про те, щоб надати Україні 40 мільярдів доларів. 19 квітня рішення ухвалив Сенат. Цей пакет допомоги є найбільшим, який Конгрес США схвалював за останні два десятиліття. З урахуванням цих $40 мільярдів американська допомога Україні становить приблизно $54 мільярди — лише за два місяці.

13:06

Лондон розпочав переговори із міжнародними союзниками щодо відправки до Молдови сучасної зброї за стандартами НАТО для захисту від росії.

Молдова не член НАТО, є побоювання, що вона може стати наступною метою путіна після України, оскільки той прагне територіального розширення рф.

13:04

В Українському Домі у Вашингтоні (США) відкрили виставку сучасного українського мистецтва та благодійний аукціон Art Saves Lives – Ukraine, де продаватиметься 35 картин українських художників. 

Зібрані гроші підуть на лікування дітей, поранених під час евакуації на вокзалі у Краматорську.

01:18

Канада виділить Україні додаткову позику розміром у 250 мільйонів канадських доларів (понад 195 доларів США).

00:10

Сербія долучилася до санкцій ЄС проти Білорусі за її підтримку російської агресії проти України.

Мова йде про галузеві санкції проти білоруської фінансово-транспортної системи. Зокрема, через війну Росії проти України було заморожено близько 30 мільярдів євро активів російських та білоруських олігархів та організацій.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024