стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 21 травня

21 Травня 2022, 23:45
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 21 травня 9349
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 21 травня

Україна 87 добу виборює свою свободу.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:45

У Миколаєві лунають вибухи касетних снарядів — мер міста Олександр Сєнкевич.

23:41

У Миколаєві та на Херсонщині чутно вибухи.

22:51

За добу, що минає, військовослужбовці ООС ЗСУ відбили 9 ворожих атак, збили безпілотник і ліквідували понад 20 одиниць техніки. А точніше: 5 танків; 4 артилерійські системи; 10 одиниць бойової броньованої техніки; 2 ворожих автомобіля.

Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили один безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".

22:31

Олексій Арестович розповів, що найскладніша ситуація зараз на фронті – у напрямку Бахмута, куди росіяни перекинули додаткові сили.

За його словами, вони намагаються наступати на захід та північ від Попасної. Арестович назвав ситуацію "неприємною".

21:59

Ворог проводить «націоналізацію» та зазнає втрат. Головне зі зведення Генштабу 

На Донецькому напрямку противник намагається прорвати оборону наших військ та вийти на кордони Луганської області. Завдавав вогневого ураження всім спектром озброєння, включно з авіацією, по позиціях підрозділів Сил оборони та цивільних об’єктах уздовж лінії зіткнення. 

Окупаційна влада проводить роботу щодо так званої «націоналізації» компаній-представників телекомунікаційних послуг. 

Ворог зазнає численних втрат у війні на території України. Захисники та захисниці Держави продовжують героїчно боронити нашу землю.

21:42

Міністерство оборони України інформує:

28850 осіб - орієнтовні втрати ворога. На Донецькому та Луганському напрямках знищено 30 одиниць важкого озброєння та техніки рф.

20:58

Глава Conflict Intelligence Team вважає, що через півтора-два місяці українська сторона почне масштабний контрнаступ і тоді відбудеться перелом ситуації на її користь

20:39

Окупанти вивезли вже 300 тонн зерна із Запорізької області.

Лише впродовж 20 травня загарбники вивезли 10 машин по 30 тонн зерна із області. Уряд каже, що вже вивезено зерна на понад 100 млн доларів.

Іноземні ЗМІ пишуть, що судно "Матрос Позиніч", на якому із Криму вивезли 27 тисяч тонн українського зерна, пришвартувалося в сирійському порту Латакія. Ймовірно, за даними розвідки зерно буде продаватись саме через сирійський ринок

19:34

З Луганщини за день евакуювали 57 людей, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«З Сєвєродонецька, Лисичанська та Білогорівки евакуйовано 57 людей», – йдеться у повідомленні.

Гайдай зазначив, що патрульні і поліцейські зуміли вивезти людей, а до населених пунктів завезли гуманітарні вантажі.

19:10

У звільненому селі Вільхівка на Харківщині знищено практично 90% домівок, а правоохоронці фіксують всі злочини російської армії, повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

«Росіяни зайшли сюди ще у перші дні повномасштабного вторгнення. Тепер, коли ми вигнали окупантів, село поступово повертається до нормального життя. Але нам ще треба виконати багато роботи. Основне завдання – зробити все, аби люди поверталися до життя. Це відновлення критичної інфраструктури, забезпечення соціальних виплат та гуманітарної допомоги», – зазначив Синєгубов.

 

За його словами, як і в багатьох звільнених населених пунктах досі виявляються тіла загиблих окупантів, а також сотні мін. Тому на місці працюють військові та вибухотехніки.

18:45

Російські окупанти підірвали міст на Луганщині. Міст між Сєвєродонецьком та Лисичанськом ворог зруйнував вже вдруге, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Так, у липні 2014 року під час визволення Лисичанська загарбники підірвали його, коли відступали. Відтоді сполучення між двома стотисячними містами було ускладнене. Втім, його відновили за два роки.

«Сьогодні історія повторилася. Сполучення між містами є», – зазначив він.

18:36

На Донеччині правоохоронці евакуювали монахів, які жили в підвалі зруйнованого росіянами храму, повідомляє пресслужба Нацполіції.

Зазначається, що близько 100 служителів церкви — монахині, монахи та діти — жили у підвалі храму у селі Богородичне, по якому рашисти завдали авіаудару.

«Скит на честь ікони Божої Матері «всіх скорботних Радість» Святогірської лаври було зруйновано, Люди, на щастя, не постраждали», — зазначається в повідомленні.

Поліцейським разом з військовими, прикордонниками та теробороною вдалося вмовити богослужителів виїхати у безпечніше місце.

«Евакуаційним транспортом правоохоронці вивезли більше 40 жінок, 20 дітей та чоловіків у більш безпечне місце. Також врятували життя п’ятьох людей з інвалідністю — мешканців села, які не в змозі були вибратися самостійно», — вказано в повідомленні.

18:26

Триває вісімдесят сьома доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Оперативна інформація від Генерального штабу ЗСУ.
Найбільша активність противника продовжує зосереджуватися в Східній операційній зоні.
На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.
На Сіверському напрямку ворог обстріляв населені пункти Семенівка, Блешня, Гірськ Чернігівської області. Завдав ракетних ударів по об’єктах в Житомирській та Полтавській областях.
На Слобожанському напрямку противник продовжує ведення бойових дій з метою утримання займаних рубежів. Щоб не допустити виходу наших військ на державний кордон завдавав авіаційних ударів та обстрілював з артилерії райони населених пунктів Чорноглазівка, Прудянка, Дементіївка і Тернова.
Триває підготовка підрозділів окупаційних військ для відновлення наступу на Слов’янському напрямку. Протягом дня ворог здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Велика Комишуваха та Довгеньке Харківської області.
На Донецькому напрямку противник намагається прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області. Завдавав вогневого ураження всім спектром озброєння, включно з авіацією, по позиціях підрозділів Сил оборони та цивільних об’єктах уздовж лінії зіткнення. Крім того, завдав авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Врубівка Луганської області та Бахмут Донецької області.
Противник продовжує підготовку до наступу на Лиманському напрямку.
За підтримки авіації та артилерії вів штурмові дії в районах населених пунктів Липове, Василівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області, успіху не мав.
Завдав авіаційного удару по населеному пункту Микільське Волноваського району Донецької області.
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках наступальних дій ворог не проводив. Здійснював обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Времівка Донецької області, Ольгівське, Затишшя, Гуляй-Поле, Оріхів, Новоданилівка та Кам’янське Запорізької області.
На Південнобузькому напрямку окупанти активних бойових дій не проводили. Зосереджували основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки та заходах з інженерного обладнання позицій. Продовжують обстріли із мінометів та артилерії населених пунктів, безпосередньо наближених до лінії зіткнення.
Командування окупаційних військ російської федерації продовжує проведення заходів прихованої мобілізації з метою заміщення військовослужбовців, що зазнали втрат не території України. Проводиться робота щодо залучення до лав збройних сил військ агресора осіб, які перебувають на тимчасово зайнятій окупантами території України. Для посилення угруповань ворог формує резерви зі складу 36-ї загальновійськової армії східного військового округу та активно використовує військово-транспортну авіацію для перекидання живої сили та матеріально-технічних засобів до прикордонних з Україною районів.
Разом з тим, окупаційна влада проводить роботу щодо так званої «націоналізації» компаній-представників телекомунікаційних послуг.

18:02

Експертиза Служба безпеки України показала, що ракетний обстріл залізничного вокзалу у Краматорську здійснили з тимчасово окупованої Донеччини, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.
Служба безпеки отримала беззаперечні докази причетності російських окупантів до обстрілу залізничного вокзалу у Краматорську 8 квітня, в результаті якого загинула 61 особа, а 121 отримали поранення.
Завдяки низці досліджень траєкторії польоту ракети та аналізу інших аспектів вдалося встановити, що удар було здійснено з території Донецької області, яка ще з 2014 року перебуває під тимчасовою окупацією рф.
Експерти підтвердили, що для обстрілу застосували керовану одноступінчасту твердопаливну ракету 9М79-1 із зарядом касет. На широкий загал вона більше відома як «Точка У».
За інформацією СБУ, декілька комплексів із «Точкою У» розміщені на окупованих територіях Донбасу та використовуються загарбниками вже протягом 8 років.
Слідчі СБУ продовжують свою роботу і поповнюють доказову базу у межах кримінального провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
Попри те, що російська пропаганда намагається перекласти відповідальність за скоєні рф злочини, реальні факти мають цілком документальні докази.

17:33

На фільтраційних пунктах пропуску та блокпостах навколо міста Маріуполь в напрямку Запоріжжя окупанти проводять ротацію, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Колаборантів і представників «народної міліції днр» змінюють на представників росгвардії та кадировців», — заявив він. 

Також окупанти встановлюють додаткові блокпости на грунтових дорогах, якими можна було оминути фільтраційний контроль. 

«Фактично відсьогодні будь-яка евакуація з міста стає неможливою до відкриття окремих коридорів в результаті перемовин з керівництвом країни», — заявив Андрющенко.

17:03

Російський вертоліт обстріляв територію між Харківською та Сумською областями, повідомляє Державна прикордонна служби

«Ворожий вертоліт завдав ракетного удару по околиці одного з населених пунктів на межі між Харківською та Сумською областями», – йдеться у дописі.

Прикордонники підтверджують також, що пообіді з території Росії Сумщину обстріляли з «Градів». Нараховано біля півтора десятка пострілів. Також зафіксовано мінометні обстріли у напрямку сіл Грем‘яч, Миколаївка та Кучерівка.

16:24

Російські окупанти зі своєї території продовжують обстрілювати територію Сумщини, повідомив очільник ОВА Дмитро Живицький.

«Майже о 9 ранку росія зі своєї території вела артобстріл територій Білопільської громади. Також понад годину ворог веде вогонь зі своєї території з ракетних систем залпового вогню по території Сумського району. Усі подробиці згодом», – йдеться в повідомленні.

15:39

20 травня російські окупанти завезли в клініку Калініна в Донецьку медичне обладнання. Саме його загарбники викрали з лікарень №1 та №4 міста Маріуполя Донецької області, повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

«Тепер у Донецьку нова сучасна хірургія завдяки українським платникам податків. Вкрасти, а потім видати вкрадене за благодійність. Просто Росія. Без здивувань та сюрпризів», – написав Андрющенко.

15:12

Окупанти завдали ракетного удару по базі будівельної компанії на Миколаївщині. Крім будматеріалів згоріли заправна станція та склади. Відео опублікував голова Миколаївської ОВА Віталій Кім

«Не хочуть, щоб ми будували. Нас це засмучує, але не зупинить», – додає.

13:32

Львівські десантники знищили 8 одиниць російської бронетехніки та показали на відео процес її ліквідації.

13:15

Оперативне командування «Північ» інформує: 

Окупанти продовжують обстрілювати прикордонні території Чернігівської області. 

Близько 12:10-12:20 спостерігачі зафіксували 9 «приходів» з, ймовірно, міномету 120мм калібру в напрямку Грем’яча. 

Втрат серед особового складу та техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила. 

Приблизно в той же час зафіксовано 6 «приходів» з, ймовірно з міномету калібру 120-мм або ствольної артилерії в напрямку Миколаївки. 

Втрат серед особового складу та техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

13:03

Ще один заклад культури знищили росіяни на Донеччині. Цього разу — музичну школу у Святогірську.

Школа потрапила під обстріл сьогодні вдосвіта і знищена вщент.

12:54

Мешканці окупованих територій активізують співпрацю з розвідувальними та правоохоронними органами України.

На фоні військових невдач та втрат живої сили, яких кожного дня зазнають окупаційні війська, населення Донбасу намагається саботувати вказівки загарбників та уникати будь-якої співпраці з органами окупаційної влади.

До російських окупаційних адміністрацій з москви надійшла термінова вказівка проводити невідкладні заходи з підняття бойового духу окупантів у військових підрозділах та серед населення тимчасово непідконтрольних Україні територіях. Завезені до Донецька та Луганська російські пропагандисти вже знімають агітаційні ролики та фільми про успіхи та перемоги, організовують концерти та створюють музеї бойової слави.

Нещодавно в так званому «МВД ДНР» відкрилася виставка «Нацизм на Украине». Як завжди бездарно окупанти намагаються видати предмети часів Другої світової війни, як особисті речі сучасних захисників України. 

12:18

На Рівненщині завдали ракетний удар по об’єкту військової інфраструктури.

11:46

Над Вінниччиною, біля Немирова, збили ракету. Спрацювала ППО, повідомив голова ОВА Борзов.

11:24

Володимир Зеленський повідомив, що з території «Азовсталі» вивезли всіх цивільних, медиків, поранених та тяжко поранених. Він наголосив на тому, що всіх захисників Маріуполя будуть повертати додому. 

«Абсолютно героїчні люди. Хочу наголосити, що там 400 прикордонників, велика кількість нацгвардійців, десантників, навіть представників СБУ, медики, звичайні люди. Там безліч героїчних людей […] Вони захищали Маріуполь. Дуже велика кількість наших льотчиків героїчно загинула», — розповів президент.

Зеленський додав, що виводити всіх бійців із «Азовсталі» можуть завершити вже найближчим часом. За словами президента, Україна домовлялася з міжнародними партнерами про порятунок захисників Маріуполя. 

«На сьогодні хлопці отримали від військових сигнал, що вони мають право вийти та зберегти життя. Чекаємо на той чи інший формат обміну. Забиратимемо їх додому», — наголосив Зеленський в інтерв'ю українським журналістам

11:13

У Києві було чутно вибух, повідомляють кореспонденти Суспільного.

10:40

Харків'яни повідомляють про вибухи у місті.

10:37

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 21.05 орієнтовно склали:

  • особового складу - близько 28850 (+150) осіб ліквідовано 
  • танків ‒ 1278 (+15) од, 
  • бойових броньованих машин ‒ 3116 (+26) од, 
  • артилерійських систем – 596 (+0) од, 
  • РСЗВ - 201 (+1) од, 
  • засоби ППО - 93 (+0) од,
  • літаків – 204 (+0) од, 
  • гелікоптерів – 169 (+1) од, 
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 462 (+2),
  • крилаті ракети - 104 (+1),
  • кораблі /катери - 13 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2178 (+16) од,
  • спеціальна техніка - 43 (+0).

Найбільші втрати противника (минулої доби) спостерігалися на  Бахмутському напрямку.

10:30

Ситуація на Харківщині:

За минулу добу російські окупанти із реактивних системам залпового вогню обстріляли Олексіївку, Салтівку. Увечері через потрапляння боєприпасу в Харкові горіли павільйони одного з ринків міста. 

По області боєприпаси влучали у Дергачах, Малій Данилівці, Чугуївському районі, Циркунах. 

Ракетний удар фактично знищив Лозівський Будинок культури. 

Всього за добу внаслідок російської агресії — 20 поранених. На жаль, загинула 66-річна жінка у Дергачах. 

На Харківщині ворог намагається утримати зайняті рубежі. Найгарячіше на Ізюмському напрямку. Але наші бійці ЗСУ тримають позиції і не дають ворогу просуватися вперед.

10:00

З 10.00 до 15.00 буде працювати зелений коридор для громадян, які виявили бажання виїхати з Запоріжжя на територію підконтрольну противникові в районі с. Камянське. У разі зміни безпекової ситуації коридор буде закрито — Запорізька ОВА.

9:40

Ворог знову обстріляв прикордоння Сумської області. 

Спостерігачі зафіксували 6 «приходів» в бік населеного пункту Кучерівка з території рф. 

Втрат серед особового складу та техніки немає. 

9:30

Коротко про головне на Львівщині за добу: 

Три рази сирена сповіщала про повітряну тривогу (від 8 ранку 20 травня до 8 ранку 21 травня). Була загроза повітряно-ракетних ударів. Дякую нашим бійцям ППО, що небо над Львівщиною залишилося спокійним.

За добу розселили ще 97 людей, яких з дому прогнали воєнні дії рф. 

За кордон через пункти пропуску у Львівській області виїхали 17 тисяч людей.

На пунктах пропуску є черги: «Рава-Руська» – вантажівки по обидві сторони кордону; «Грушів» – легкові автомобілі на в'їзд, автобуси на виїзд; «Краківець» – легкові автомобілі та автобуси на в'їзд, вантажівки в обох напрямках; «Шегині» – автомобілі на в'їзд, вантажівки по обидві сторони «Смільниця» – легкові автомобілі на в'їзд.

Поліція Львівщини опрацювала 1578 повідомлень про підозрілих осіб та об'єкти.

8:23

росіяни відкрили вогонь по школі та об’єднанню «Азот» – там сталося займання градирні, пожежу ліквідовано, полум’я не розповсюдилося на виробничі цехи, що поряд. Не менш гаряче було в Лисичанську, де виникло загоряння бункеру з вугіллям на шахті.

Наразі бої точаться на околицях Сєвєродонецька. Загалом на фронті відбито одинадцять атак ворога, знищено вісім танків, три артилерійських системи, десять одиниць бойової броньованої техніки, три спеціальні броньовані автомобілі та шість одиниць автомобільної техніки противника.

Підрозділи ППО збили безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10» і оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс «ZALA».

8:12

На околицях Сєвєродонецька на Луганщині точаться бої. Шість загиблих, є поранені, повідомив керівник ОВА Гайдай. Також загалом за добу в області пошкоджено більше 40 будинків.

8:07

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко опублікував відео, на якому вперше можна побачити, як відбувається депортація цивільних українців. 

«Район Метро. Подають автобуси і оголошують про евакуацію. При посадці вже повідомляють, що автобус везе в Безимянне Новоазовського району і потім на росію. Російські військові та «офіційні волонтери» блокують будь-які спроби покинути місце та відмовитись від «евакуації», — написав він.

7:35

Безпекове зведення від Луганської ОДА (ОВА):

  • росіяни знищують Сєвєродонецьк, як Маріуполь;
  • на околицях міста точаться бої;
  • Гірську громаду щодня бомблять авіацією;
  • плани ворога – оточити область, або зробити з неї згарище, як у Попасній;
  • це тяжка доля Луганщини: не дати росіянам просунутися далі.

6:45

Оперативна інформація від Генерального штабу ЗСУ.

  • Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом. 
  • Тривають обстріли вздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ у Донецькому операційному районі та на Слов’янському напрямку.
  • На Волинському та Поліському напрямках, у цілому, ситуація суттєвих змін не зазнала. Відзначається нарощування системи радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби у прикордонних з Україною районах. 
  • Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів по об’єктах нашої Держави з території білорусі.
  • На Сіверському напрямку противник обстріляв позиції Сил оборони у районах прикордонних українських населених пунктів на території Сумської та Чернігівської областей.
  • На Слобожанському напрямку основні зусилля ворога зосереджуються на утриманні зайнятих рубежів. Противник завдавав авіаційних ударів по населеному пункту Циркуни. 
  • Найближчим часом очікується посилення угруповання військ на Харківському напрямку підрозділами зі складу 1-ої танкової армії Західного військового округу.
  • На Слов’янському напрямку агресор намагається поновити наступальні дії. Зокрема, для забезпечення форсування річки Сіверський Донець планує наведення переправи. 
  • На Донецькому напрямку противник веде активні бойові дії на Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках. 
  • На Лиманському напрямку окупанти планують відновити наступальні дії у напрямку Ямпіль – Сіверськ з форсуванням річки Сіверський Донець. Зокрема, в визначеному районі спостерігається зосередження спеціальної техніки для наведення понтонно-мостової переправи. Для посилення угруповання військ та активізації наступу окупанти здійснюють перекидання додаткових підрозділів.
  • На Запорізькому напрямку противник здійснював вогневе ураження наших військ. 
  • У Маріуполі противник вживає заходів з відновлення функціонування порту. Зокрема проводить розмінування припортової інфраструктури. 
  • На Південнобузькому і Таврійському напрямках окупанти основні зусилля зосереджують на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій і логістичному забезпечені військ. 
  • На Криворізькому та Миколаївському напрямках противник не припиняє артилерійських обстрілів підрозділів наших військ. Відзначається додаткове розгортання підрозділів ствольної та реактивної артилерії.
  • Кораблі чорноморського флоту ворога в акваторіях Чорного та Азовського морів виконують завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку. 
  • російські загарбники продовжують застосовувати тактику терору проти українського цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях. Зокрема, перешкоджають евакуації людей з Херсонської області на підконтрольну Україні територію та відкриттю гуманітарних коридорів для ввезення продуктів харчування, медикаментів і евакуації людей похилого віку, хворих та дітей.
  • За минулу добу тільки на Донецькому та Луганському напрямках відбито одинадцять атак ворога, знищено вісім танків, три артилерійських системи, десять одиниць бойової броньованої техніки, три спеціальні броньовані автомобілі та шість одиниць автомобільної техніки противника. 
  • Підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ уражено два БпЛА оперативно-тактичного рівня, а зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили один БпЛА, крилату ракету та вразили одну ціль поки що невстановленого типу (імовірно вертоліт).

3:31

Підрозділи ракетно-артилерійського озброєння та авіації ЗСУ за добу знищили 36 російських військових, три танки Т-72, реактивну систему залпового вогню «Град» та автомобільну техніку, пише Суспільне з посиланням на Оперативне командування «Південь».

Також повідомляють, що на Миколаївському і Херсонському напрямках окупанти продовжують ведення бойових дій та інженерне облаштування своїх позицій з підготовкою запасних відступних рубежів. При цьому вже довгий час вони не ведуть активних наступальних дій.

росіяни продовжують обстрілювати українські війська і населені пункти з мирними жителями, здійснюючи близько 70 обстрілів на добу.

«Такі дії використовуються і як елемент залякування цивільних, і як спроби дискредитувати Збройні Сили України. Але у відповідь на такі провокації жителі окупованих територій красномовно доводять, що вони вірять тільки в Україну. Так, сьогодні над вокзалом окупованого Херсона замайорів синьо-жовтий прапор», — поінформували в ОК.

По передмістю Миколаєва росіяни вдарили реактивними системами залпового вогню. Вражений об'єкт приміської інфраструктури, але постраждалих немає.

По Одеській області армія рф завдала два авіаудари, у результаті чого був зруйнований пляжний туалет. Згодом противник завдав удару по промисловому підприємству з добривами, внаслідок чого там стався вибух і виникла пожежа. ДСНС ліквідували загоряння, ніхто не постраждав.

01:51

У Мелітополі загарбники почали видавати пенсіонерам по 10 тисяч рублів в обмін на персональні дані. Це відбувалося у центрі надання адміністративних послуг міста.

Обмінюють персональні дані на гроші і в селищі міського типу  Михайлівка. Окупанти реєструють пенсіонерів нібито для виплати їм пенсій.

00:38

​Російські ЗМІ оприлюднили відео з командиром 36-ї бригади морської піхоти Сергієм Волинським «Волиною», який вийшов з «Азовсталі». На відео він повідомив, що на території заводу морпіхів більше немає.

00:11

Внаслідок бойових дій з боку РФ на Донеччині 20 травня загинули троє мирних мешканця, а від початку вторгнення відомо про 400 вбитих.

Крім того, 20 травня через обстріли окупантів дістали поранення п'ять людей.

У Бахмуті медичну допомогу отримали три людини, поранені на Луганщині.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024