стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 20 травня

20 Травня 2022, 22:03
Війна ОНОВЛЮЄТЬСЯ 3101
Війна

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну

Інформація оновлюється зазначеним часом.

22:03

Канада виділить двом гуманітарним організаціям 9 млн канадських доларів (близько 7,5 млн дол. США) для допомоги українцям, які постраждали від війни.

22:02

Міноборони США повідомило, що в Україну вже відправляють бронетранспортери M113. На фото — військовослужбовці армії США з Третьої піхотної дивізії саме їх завантажують. Спершу вони попрямують до Європи, а потім — до України

21:00

Європейська енергетична біржа Nord Pool зупиняє торги російською електроенергією – це означає, що з неділі країни Балтії не отримуватимуть електрику з Росії.

20:55

У Міжнародному транспортному форумі (МТФ) припинять співпрацю з росією та білоруссю через агресію проти України.

20:50

The Washington Post: США нададуть Україні зенітні ракетні комплекси Patriot та далекобійну артилерію в рамках $40-мільярдного пакету допомоги, який днями затвердив сенат. Видання не уточнює кількість ЗРК.

20:35

Спікери верхньої та нижньої палат парламенту Ірландії Марк Дейлі та Шон О’Фаріл відвідали Бучу та Ірпінь Київської області.

Він також зазначив, що на зустрічах із керівництвом України йшлося й про участь Ірландії у повоєнній відбудові держави.

Натомість голова сенату парламенту Ірландії Марк Дейлі наголосив, що після побаченого сьогодні пересвідчився, що треба і надалі надавати всебічну допомогу Україні.

20:16

У центрі Риги кілька тисяч людей 20 травня вийшли на вулиці для участі у ході «За звільнення від радянської спадщини».

В учасників заходу багато латвійських та кілька українських прапорів. Деякі несуть плакати з написами «Stop Rashism», «На латиській землі — правила латишів» тощо.

20:10

Міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи на зустрічі в Турині підтвердили підтримку України, закликали росію негайно припинити агресію і вивести війська, а також визначили подальші пріоритети організації.

17:45

У липні Україна отримає перші 15 зенітних самохідних установок Gepard зі складів німецької промисловості.

Про це йшлося під час розмови міністра оборони Німеччини Крістін Ламбрехт та її українського колеги Олексія Резнікова, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Spiegel.

Пакет також включає навчальну підтримку з боку Бундесверу, надання майже 60 000 боєприпасів і доставку ще 15 машин влітку.

17:33

Канада вводить санкції проти 14 росіян, у тому числі російських олігархів та членів їх родин, і забороняє експорт предметів розкоші до Росії через її вторгнення в Україну. Як повідомляє «Європейська правда», про це йдеться в оприлюдненому у п’ятницю повідомленні МЗС Канади.

Нові санкції накладають обмеження на 14 осіб, включаючи російських олігархів, членів їхніх сімей та близьких соратників путінського режиму.  Ці особи безпосередньо сприяли безглуздій війні Владіміра Путіна в Україні та несуть відповідальність за біль та страждання народу України, йдеться у заяві міністерства.

17:11

Розвідка США скептично ставиться до того, що на російського президента володимира путіна вплине російська громадська думка щодо війни в Україні, чиновники також сумніваються, що війна в Україні призведе до усунення путіна від влади, з посиланням на джерела повідомляє CNN, пише УНН.

«Представники американської розвідки скептично ставляться до того, що будь-яка зміна в російській громадській думці проти війни Кремля в Україні, навіть різка, вплине на те, щоб переконати президента росії володимира путіна припинити конфлікт", - йдеться у матеріалі видання з посиланням на "численні джерела, знайомі з останніми розвідувальними даними».

«Чиновники також сумніваються, що війна, яка, на думку багатьох стратегів, стала справжньою катастрофою для російських збройних сил, може призвести до усунення путіна від влади принаймні у короткостроковій перспективі», – сказано у повідомленні.

15:31

Усе озброєння, яке надають США, надходить до України в дуже короткі терміни (інколи — менш ніж за добу), бо Сполучені Штати розуміють, що «ці речі не можуть чекати». Про це в ефірі загальнонаціонального марафону 20 травня заявив речник посольства США в Україні Ден Ланґенкемп

15:28

19,8 млрд дол фіндопомоги для України пообіцяли надати країни G7.

«Щоб допомогти Україні скоротити дефіцит фінансування і продовжити забезпечувати надання основних послуг українському народу», — йдеться у заяві «Великої сімки».

15:23

Голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерман звинуватила федеральний уряд у надто довгому зволіканні з поставкою важкого озброєння в Україну, повідомляє Європейська Правда.

«Ви занадто довго чекаєте – все могло бути вже доставлено», – сказала Штрак-Ціммерман

14:29

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер залишив посаду голови ради директорів російської державної компанії «Роснєфть», пише УП.

Напередодні Європарламент закликав ЄС запровадити санкції проти Шредера через його ділові та політичні зв'язки з Росією.

13:38

Фінляндія припинить постачання російського газу о 07:00 21-го травня, – повідомили у компанії Gasum.

13:01

Україна отримала €600 мільйонів нового траншу макрофінансової допомоги від Єврокомісії.

12:36

Китай нарощує закупівлі нафти з рф за вигідними цінами, заповнюючи вакуум, що залишився після західних покупців, які відмовляються від бізнесу з росією після її вторгнення в Україну, – пише УП.

08:39

Міністри фінансів «Групи семи» обговорили у Бонні вторинні санкції та інші способи обмеження надходжень росії від нафти, мінімізуючи вплив на ціни на енергоносії, – пише УП.

04:05

Японія виділить Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) 2 мільйони євро на підтримку безпеки українських ядерних об'єктів, які зазнали атак з боку росії. Зі слів міністра закордонних справ Японії Йосімас Хаясі, країна засуджує дії рф і профінансує невідкладну відправку експертів МАГАТЕ та необхідного обладнання на українські ядерні об’єкти. Про це інформує «Суспільне».

01:36

Зеленський очолив рейтинг найвпливовішої людини року за версією читачів Time З понад 3,3 мільйона голосів президент України очолив рейтинг набравши 5% голосів. Другим став Ілон Маск (3,5%), третім британський прем'єр Боріс Джонсон (3,4%).

00:46

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте привітав намір ЄС виділити допомогу для відбудови України, але відзначив, що хоче пов’язати її з реформами, «необхідними для ще більшого наближення України до ЄС».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024