стрічка

На Рівненщині зареєстрували випадок ботулізму

19 Травня 2022, 11:37
Ботулізм 320
Ботулізм

На Рівненщині ботулізм діагностували у 25-річної жительки Рівненського району.

При проведенні епідрозслідування, спеціалісти ДУ «Рівненський ОЦКПХ МОЗ України» з’ясували, що хвора вживала м'ясну консерву зі свинини та яловичини домашнього приготування, йдеться на сторінці установи у фейсбуці

У хворої на другий день після вживання консерви були скарги на часткове порушення мови, утруднене ковтання, порушення зору. Жінка звернулась за медичною допомогою та була відразу госпіталізована. Необхідна медична допомога надається в повному обсязі.

ДУ «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» рекомендує не займатись домашнім консервуванням. 

Але якщо все ж таки вирішили займатись консервуванням самостійно, дотримуйтесь таких правил:

  •  ретельно мийте руки перед і під час процедури консервування;
  •  використовуйте чисті та стерилізовані банки без пошкоджень;
  •  кожного разу перед використанням мийте банки у гарячій воді з мийним засобом, ретельно протирайте їх;
  •  використовуйте чисті та стерилізовані кришки без пошкоджень;
  •  обирайте свіжі, непошкоджені продукти без ознак гниття, ретельно промийте їх у безпечній воді.

Читайте також: Ботулізм в умовах війни: причини виникнення та наслідки

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024