стрічка

Фейки рашистської пропаганди про перемогу України на Євробаченні-2022

16 Травня 2022, 11:45
Фейки рашистської пропаганди про перемогу України на Євробаченні-2022 ФАКТЧЕК 3023
Фейки рашистської пропаганди про перемогу України на Євробаченні-2022

Після того, як Україну оголосили переможницею Євробачення-2022, в інфопросторі на росії неабияк «підгоріло». Представники мешканців «запорєбріка» не брали участі в пісенному конкурсі (бо їх позбавили такого права) тому всіляко намагались показати, що для них він неважливий.

Проте, коли результати були оголошені – виявилося (як завжди), що все навпаки і ерефію неабияк турбує Євробачення. Фейки, тролінг та пропаганда полилися як з помийного відра. «Без Брехні» викриває декілька найбезглуздіших «вкидів».

ФЕЙК: «Представниця Польщі «зіганула» і крикнула «Слава Україні» в кінці своєї політичної промови»

Рупор кремля соловйов активно стежив за Євробаченням і за тим, які оцінки давали журі європейських країн Україні. Під «роздачу» потрапила представниця Польщі, яка у своїй промові підтримала українців – пропагандисту здалося, що полячка підняла руку на кшталт «зігування» (хоча це був звичайний вітальний помах рукою). Проте, якої ще реакції варто було чекати від соловйова, який у будь-яких рухах людей бачить нацистські жести: є завдання побачити – значить побачу.

ПРОПАГАНДА: «Євробачення – політичне шоу»

Згодом ображений пропагандист назвав Євробачення політичним шоу і опублікував фото аівбомб з написами Help Mariupol і Help Azov. Саме ці слова сказав соліст гурту Kalush на увесь світ після виступу. Окупанти ж цими надписами знову продемонстрували своє варварство.

Меседжі пропаганди про «політичне шоу Євробачення» одразу після оголошення результатів з’явилася на «ріа новості». Рупори кремля дуже хотіли, щоб Україну дискваліфікували за заклик до всього світу про порятунок захисників Маріуполя. Але організатори пісенного конкурсу визнали, що заява українців носить не політичний, а гуманітарний характер.

ПРОПАГАНДА: «Істерика американських лібералів»

І здавалося б, більшого дна досягнути неможливо, але на вищесказаному рупор кремля солойвов не зупинився. Вдень 15 травня він публікує серію скріншотів дописів, присвячених стрілянині у супермаркеті американського міста Баффало. І, на думку, так званих «американців» (так званих, бо на аватарці одного з них є російський триколор), стрілець у своєму маніфесті використав «неонацистський символ Чорне Сонце, як у полку «Азов». І це у хибній уяві соловйова пов’язано із закликами на сцені пісенного конкурсу.

ФЕЙК: «Євробачення-2022 виграв «парєнь із Великобританії»

На одному з російських сайтів через годину після оголошення остаточних результатів пісенного конкурсу з’явилася «новина» про те, що у Євробаченні-2022 взагалі виграв співак із Великобританії, а Україна – посіла начебто четверте місце. Однак фейкороби не зазначили, що це – лиш результат суддівського голосування, у якому британець і правда переміг.

ПРОПАГАНДА: росіянам заблокували доступ до пісні «Стефанія»

І до смішного – росіян знову «ущємляют». Вони не зможуть використовувати у сторіс Facebook та Instagram пісню переможців Євробачення. Цікаво те, що раніше на росії суд визнав Meta «екстремістською організацією» та заборонив користуватися Facebook та Instagram. До чого тоді обурення? Звертайтеся до суду і оскаржуйте заборону.

Читайте також: Російська пропаганда поширює наратив, що Україну ніколи не приймуть у Євросоюз

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024