стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 16 травня

16 Травня 2022, 23:51
Мітинг на Даунінг-стріт у Лондоні, 13 березня 3174
Мітинг на Даунінг-стріт у Лондоні, 13 березня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:51

Уряд Косова вирішив розширити санкції проти росії. Про це повідомляє Європейська правда.

Зокрема уряд вирішив запровадити заморожування активів осіб, які потрапили під санкції, заборону на їх поїздки та переміщення їхніх активів за межі Косова.

22:55

путін може напасти на Грузію, – пише CNN.

«Кілька вчених та активістів вказали, що якщо путін загрузне в Україні, йому знадобиться десь швидка перемога, і він може перекинутися на Грузію», — заявив американський учений Лінкольн Мітчелл.

Такі ж побоювання висловила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.

21:44

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас закликала західних лідерів перестати дзвонити путіну.

«Якщо всі йому постійно дзвонять, він не розуміє, що він ізольований. Він відчуває, що він у центрі уваги, бо всі хочуть із ним поговорити. Але що зрештою? Я не бачу жодних результатів, тому що після всіх цих розмов були Буча, Ірпінь. Ми не бачимо жодних ознак деескалації», – наголосила Кая Каллас.

 

21:01

Голови МЗС Європейського Союзу не змогли погодити шостий пакет санкцій проти росії. Про це повідомив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель, – пишуть ЗМІ.

Попри це, голови МЗС погодили виділення Україні ще 500 мільйонів євро на купівлю зброї.

20:21

Ізраїль нарощує видобуток природного газу на шельфі і прагне досягти угоди про його постачання до Європи найближчими місяцями, – пише Reuters.

20:12

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак зустрівся з Держсекретарем, Керівником Бюро міжнародної політики Канцелярії Президента Польщі Якубом Кумохом. Обговорили безпекову та економічну підтримку України з боку Польщі.

«Також ми говорили про посилення безпекової взаємодії та про майбутню архітектуру безпекових гарантій після досягнення миру. Наразі ведемо з Польщею активну роботу з вибудовування нових логістичних маршрутів, прискорення процедур з оформлення вантажів та збільшення пропускної здатності на спільному кордоні», – додав Єрмак.

18:38

В столиці Шотландії Единбурзі відтепер є вулиця Володимира Зеленського. Відповідне фото опублікувала пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

 

17:12

Міністр фінансів України Сергій Марченко та президент Японського агентства міжнародного співробітництва JICA Акіхіко Танака підписали кредитну угоду щодо надання на пільгових умовах Україні кредиту у розмірі $100 мільйонів.

15:36

Рідні захисників Маріуполя просять президента Туреччини залучити Китай для порятунку бійців. Про це йшлося під час їхньої пресконференції в Туреччині.

«Ми покладаємо на вас нашу останню надію і віримо в те, що Туреччина в особі Реджепа Тайїпа Ердогана і Китай в особі Сі Дзіньпіна та сам Господь Бог об’єднаються і допоможуть врятувати «Азовсталь» і людей, які там знаходяться. Їх треба врятувати вже вчора», – заявила дружина одного із захисників.

14:42

Європейська комісія готує висновок для Європейської ради за заявкою України до ЄС.

Про це повідомив єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Олівер Варгейї за підсумками зустрічі із главою МЗС України Дмитром Кулебою у Брюсселі.

13:33

Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс заявив, що ЄС не може схвалити шостий пакет санкцій проти рф, тому що перебуває в заручниках однієї країни-члена, пише УП.

12:45

Тимчасова повірена США в Україні Крістіна Квін вважає, що Україна має шанс стати членом НАТО без етапу Плану дій щодо членства – як Фінляндія та Швеція, тому що це не обов'язкова частина процедури вступу, - пише УП.

9:10

Німеччина планує відмовитися від імпорту російської нафти незалежно від санкцій ЄС. Триває процес переговорів з альтернативними постачальниками. За інформацією Bloomberg, країна поставить крапку у цьому питанні до кінця року. 

8:55

Держсекретар США висловив переконання, що Україна вистоїть у війні, що почалася з повномасштабним вторгненням Росії, та зазначив, що цей виклик безпрецедентно об’єднав НАТО.

2:16

Під час зустрічі міністрів закордонних справ країн «Великої сімки», низки країн НАТО й України в Берліні державний секретар США Ентоні Блінкен укотре запевнив у підтримці Штатами Києва в протистоянні з росією, пише Суспільне з посиланням на State.

«Кожен член Альянсу хоче, зоб ця війна завершилась якнайшвидше, але ми однаково готові продовжувати безпекову допомогу Україні, продовжувати санкції, експортний контроль і дипломатичний тиск на Росію стільки, скільки потрібно», — сказав Блінкен.

Він додав, що завданням США і союзників нині є максимальне посилення України на полі бою та в потенційних перемовинах із росією. Блінкен зауважив, що передбачити подальший хід війни він не береться, але «ми знаємо, що суверенна і незалежна Україна виживе».

«І ми знаємо, що, підтримуючи Україну, ми також захищаємо принципи суверенітету й незалежності, які є основоположними для глобального миру й безпеки. Наше партнерство з українським народом так само залишиться», — додав держсекретар США.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024