стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 16 травня

16 Травня 2022, 23:53
Україна. Нинішня реальність. 9515
Україна. Нинішня реальність.

Україна 82 добу виборює свою свободу.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:53

Пвітряні сил ЗСУ упродовж доби знищили такі ворожі цілі:

  • 1 літак (Су-25);
  • 3 БпЛА (ОТР);
  • 1 крилату ракету.

23:40

ЗМІ пишуть про вибухи на Миколаївщині.

22:53

Із заводу «Азовсталь» у Маріуполі виїхали автобуси з українськими військовими. Про це повідомляє Reuters.

22:52

ЗМІ пишуть про сильний вибух на Одещині.

22:51

На півночі Харківщини окупанти щойно застосували фосфорні боєприпаси, – повідомляє воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко

22:45

Окупанти отримали вказівку готувати Енергодар до так званого «референдуму», – повідомляє Запорізька міськрада. 

«Росіяни хочуть створити інформаційну картинку, нібито мешканці міста атомників виявляють своє бажання приєднатися до росії, а насправді остаточно долучити Запорізьку АЕС до «росатому», аби знищити енергетичну систему України», — йдеться у повідомленні.

Також повідомляють про шістьох місцевих, які викрали сьогодні російські військові у місті.

За словами очевидців, загарбники ходили по квартирах та забирали чоловіків, зв'язували їм руки та вивозили у невідомому напрямку.

22:34

На кордоні з Україною активізувались білоруські військові. Про це пише Україна 24.

Жителі Гомельського району білорусі стверджують, що за два кілометри від українського кордону на дорогах встановлюють блокпости, де перевіряють документи та багажники автомобілів.

Перший заступник начальника генштабу Збройних сил рб Ігор Король заявив про «можливі загрози з боку України та країн НАТО та можливі провокації».

Він заявив, що поблизу кордону у напрямку Овруча розгорнулись «американські контрбатарейні станції», а Україна «зосередила близько десяти тисяч військових проти білорусі» у напрямку Рівного.

22:15

ООС звітує про втрати російських загарбників на донецькому та луганському напрямках:

  • 1 зенітний ракетний комплекс «Тор»;
  • 5 танків;
  • 6 артилерійських систем (з них 3 РСЗВ);
  • 12 одиниць бойової броньованої техніки;
  • 1 ворожий автомобіль;
  • 1 літак Су-25;
  • 3 БПЛА типу «Орлан-10».

Бої тривають.

22:08

Оперативно-тактичне угрупованння «Схід» звітує про втрати ворога за добу:

  • особового складу – до 178;
  • танків – 5;
  • БМП – 7;
  • БТР – 2;
  • ББМ – 2;
  • РСЗВ – 3;
  • артилерійських систем – 1;
  • мінометів – 2;
  • АТТ – 5;
  • БПЛА – 1.

Бої тривають.

22:06

Частина жителів Ізюма, яких російські військові депортували на територію рф, змогли повернутися до України через країни Європейського Союзу. Про це пише УП.

21:56

Три вертольоти Мі-17 прибули в Україну із США для виконання  бойових завдань. Про це повідомляє кореспондент американського журналу Foreign Policy Джек Детч.

За його словами, це перші з 11 вертольотів Мі-8 і Мі-17, поставки яких передбачені пакетом американської військової допомоги на суму $800 мільйонів.

21:26

Окупанти вбили дев′ятьох мирних жителів Донеччини за сьогодні. Про це повідомив голова ОВА Павло Кириленко.  

20:24

Командир полку «Азов» Денис Прокопенко записав відеозвернення, в якому йдеться про те, що захисники Маріуполя виконали наказ, та, попри всі труднощі, 82 дні відтягували переважаючі сили противника на себе, аби дати змогу українській армії перегрупуватися, підготувати більше особового складу та отримати велику кількість озброєння від країн-партнерів.

«Задля збереження життів увесь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування та сподівається на підтримку українського народу», – йдеться у повідомленні.

 

20:16

Питної води у Миколаєві не буде ще щонайменше два місяці. Про це повідомив мер Олександр Сєнкевич

19:23

Під Києвом у рефрижераторі лежить 200 трупів росіян, але путін не хоче їх забирати. Про це Антон Геращенко розповів в інтерв’ю Дмитру Гордону.

19:00

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення.

Противник продовжує ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Основні зусилля ворог зосередив на Донецькому напрямку.

На Слобожанському напрямку намагається стримувати наступ Сил оборони на північ від міста Харків та запобігти їх виходу на Державний кордон України. Веде підготовку до наступальних дій силами підрозділів, зосереджених в районі міста Ізюм.

Зусилля авіації противника зосереджуються на ураженні об’єктів у Східній операційній зоні та промислових об’єктах у глибині території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Слобожанському напрямку ворог посилює угруповання військ підрозділами спеціального призначення та протиповітряної оборони. 

На Харківському напрямку основні зусилля противника зосереджуються на утриманні займаних позицій та недопущенні просування наших військ. Ворог намагався вести бойові дії в напрямку населеного пункту Тернова, успіху не мав.

На Слов’янському напрямку противник, силами підрозділів у складі 20 загальновійськової армії, здійснює доукомплектування та поповнення втрат, намагається відновити наступ. В результаті вогневого ураження Силами оборони ворожих складів, що розміщувались в місті Ізюм, знищено значний запас боєприпасів.

На Донецькому напрямку противник здійснював вогневе ураження підрозділів наших військ із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та авіації.

На Лиманському напрямку ворог вів наступальні дії в районі населеного пункту Шандриголове. У напрямку населеного пункту Лиман, за результатами бойових дій, успіху не має, намагається посилити угрупування своїх військ. 

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти вели бої в районі населеного пункту Борівське, зазнали втрат. 

На Авдіївському напрямку ворог діяв в напрямку населеного пункту Суха Балка. Здійснив обстріли окремих позицій Сил оборони касетними боєприпасами.

На Бахмутському напрямку протвник веде бойові дії в районах населених пунктів Тошківка і Пилипчатине. В районі Гірського російські окупанти зазнали втрат та відійшли.

На Курахівському напрямку ворог наступав в районі Марʼїнки та Новомихайлівки, успіху не мав. 

У Маріуполі основні зусилля противник зосереджував на блокуванні та ураженні наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. Продовжує масовані артилерійські та авіаційні удари. 

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій ворог не вів. Здійснював вогневе ураження цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Времівка, Новосілка, Мала Токмачка та Новоандріївка. Завдав  авіаційного удару по населеному пункту Малинівка. Вживає заходів щодо логістичного забезпечення військ. 

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив, здійснював обстріли цивільної інфраструктури із ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Шевченкове і Нововоронцовка.

Сили оборони України здійснили вогневе ураження польового складу боєприпасів противника в районі населеного пункту Давидів Брід.

На території Придністровського регіону Республіки Молдова обстановка залишилась без суттєвих змін. Особовий склад підрозділів оперативної групи російських військ продовжує перебувати у підвищеному ступені бойової готовності. В регіоні не виключається проведення провокацій російською стороною. 

Кораблі чорноморського флоту російської федерації  в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

18:58

Щонайменше десять загиблих внаслідок ворожих обстрілів у Сєвєродонецьку сьогодні, – повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

18:48

Загинув 62-річний чоловік, ще один – 27-ми років – отримав поранення внаслідок ворожих обстрілів у селищі Печеніги на Харківщині, – повідомляють у ГУ ДСНС області. 

Рятувальники загасили чотири пожежі, спричинені атаками окупантів.

18:16

За клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора накладено арешт на активи кіпрських компаній на загальну суму понад 12,4 мілярда гривень. Це цінні папери, які знаходилися на рахунках банку, що входить в десятку найбільших фінансових установ та включений до системно важливих банків України. Його бенефіціарними власниками є бізнесмени рф.

За даними слідства, російський олігарх та бізнесмени, використовуючи підконтрольні кіпрські компанії та згаданий банк, до війни і упродовж збройної агресії рф проти України, легалізували активи цих компаній на загальну суму 1,1 мільярда гривень. У подальшому вони вивели частину  активів з банківської системи в Україні, а на іншу було накладено арешт.

Таким чином російський олігарх з бізнесменами намагалися уникнути можливих негативних наслідків у вигляді накладення санкцій та застосування заходів примусового вилучення прав власності, передбачених законодавством України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчиненого службовими особами приватної банківської установи, здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України. З метою виконання завдань кримінального провадження Офісом Генерального прокурора організовано взаємодію із Держфінмоніторингом, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Державною податковою службою України.

Раніше за клопотанням прокурорів судом також було накладено арешт на активи цих компаній російського олігарха на суму майже пів мільярда гривень.

18:10

Російських окупантів змушують повертати гроші, отримані за легкі поранення. Про це йдеться в новому перехопленні СБУ.

«25 марта пацаненка в плечо ранило, ну, легко, осколком просто чуть-чуть. Его увезли в госпиталь. Через пару дней выплатили 3 миллиона. А в апреле, 29 апреля, он вернулся сюда обратно, уже нормальный, заживший. И у него эти 3 миллиона забрали, аргументируя тем, что ранение легкое»,– розповідає загарбник своїй матері.

Тож радить їй передати цю інформацію своєму знайомому «еб*ану», який також отримав поранення в Україні і вже планує витратити ці гроші.

«Не надо деньги тратить пока. Потому что после войны будут разбираться, поднимать степень ранения. И у кого степень ранения первая или вторая, будут отнимать половину суммы, как минимум», – говорить окупант.

 

17:20

​Внаслідок чергового ракетного удару окупантів по Одещині важко поранено 6-річну дівчинку. Розпочато розслідування, – повідомляють у Генпрокуратурі.

Вранці 16 травня 2022 року збройні сили рф, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, завдали чергового удару по об’єктам туристичної інфраструктури у Білгород-Дністровському районі. Внаслідок ракетної атаки четверо мирних мешканців отримали множинні поранення, зокрема 6-річну дівчинку госпіталізували до лікарні з тяжкими пораненнями, загиблих немає. 

За попередніми даними зруйновані та пошкодженні будівлі двох баз відпочинку. Суттєвих руйнувань зазнали понад 15 приватних будинків. 

Будь-які військові об’єкти на даних територіях відсутні.

17:04

Окупанти знову обстріляли із артилерії Сєвєродонецьк та Лисичанськ, – повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

У будівлях наукового об’єднання і житлових кварталах зайнялися пожежі – працюють рятувальники.

16:28

Російські військові вдруге за останні три дні обстріляли прикордонні населені пункти у Чернігівській області. Цього разу під обстріли потрапили села Миколаївка і Грем’яч, – пише УП.

16:27

СБУ заблокувала роботу підсанкційного заводу, який збирався відновити поставки для російського ВПК.

Відомо, що підприємство у Дніпрі виготовляло комплектуючі до літаків, ракетних систем і підводних човнів, а також товари подвійного призначення.

16:08

У Миколаєві піротехнічні підрозділи ДСНС очистили території у Центральному та Інгульському районах, які вранці російські військові обстріляли з реактивних систем залпового вогню.

15:32

Українські військові знищили російську крилату ракету типу «Х», випущену винищувачем рф по Одесі, – повіідомляє повітряне командування «Південь».

15:29

14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого захопили російську БМП-3, – пишуть ЗМІ.

14:59

У Харківський області російський снаряд влучив у склад де, за попередньою інформацію, зберігалася аміачна селітра. Відтак навколишні спостерігають хмару червоного диму.

Наразі фахівці встановлюють, якої шкоди було завдано довкіллю та запевняють, що ситуація під контролем.

14:55

Поліцейські зафіксували черговий факт ворожого обстрілу мирного населення Пологівського району Запорізької області.

Унаслідок збройної агресії військовослужбовці рф пошкодили цивільну інфраструктуру кількох населених пунктів. Потерпілих немає.

Так, 15 травня окупанти вкотре обстріляли місто Гуляйполе. Також під ворожий обстріл потрапило село Верхня Терса.

Унаслідок збройної атаки значних ушкоджень зазнали десятки приватних будинків та приміщення автотранспортного господарства. В усіх будівлях вибито вікна та пошкоджено дахи, зруйновано прибудинкову територію разом із гаражами та іншими господарчими будівлями.

За фактом воєнного злочину поліцейські передали зібрані матеріали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінального провадження.

14:15

​росія в Маріуполі готує найбільшу підробку «показань свідків» про те, що місто знищили українські військові. про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Свідчення будуть у письмовій формі підготовлені власноруч жителями Маріуполя, що залишились в місті.

«Для проведення такої операції російські окупанти оголосили початок реєстрації на компенсацію за знищене житло та/або втрату члена родини. За житло — 500 тисяч рублів (~6 тисяч доларів) , за загиблого члена родини — 3 млн рублів (~33 тисяч доларів)», – йдеться в повідомленні.

13:30

За добу 15 травня у Миколаївській області обстрілами російських військових було поранено 15 людей — голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва.

12:50 

У Слов'янську викрили зрадника, котрий передавав місця дислокації українських захисників, повідомляють у Офісі Генпрокурора.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру мешканцю м. Слов’янська у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Також стосовно нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави у порядку ст. 615 КПК України.

За даними слідства, у травні 2022 року громадянин добровільно погодився допомагати окупантам. Використовуючи месенджер «Telegram», він передавав представнику силового відомства РФ інформацію щодо розташування та переміщення особового складу і техніки Збройних Сил України на території м. Слов’янськ Донецької області.

Також підозрюваний, перебуваючи у місті Слов’янськ, зняв на власний телефон відео і фото, а також встановив географічні місця дислокації особового складу Національної гвардії України на електронній карті та передав цю інформацію представнику країни-агресора. Окрім того, чоловік повідомив загарбникам про влучання ракети в будівлю цивільної інфраструктури міста.

 Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

12:43

Кількість поранених внаслідок ракетного обстрілу Одещини зросла до чотирьох людей. Також згорів легковий автомобіль, повідомили в ДСНС.

11:50

Війна в Україні стала пеклом для російських окупантів. Вони самі так її називають, відчувши силу наших захисників, пише СБУ.

Тож єдине, про що мріють зараз – вижити, звільнитися з армії і більше ніколи не повертатися в Україну.

Про це свідчить нова телефонна розмова російських загарбників, яку вдалося перехопити СБУ. 

«У нас вообще ж*па… У нас очень много 200-х и 300-х… командира моего убило. Я сам еле выбрался оттуда, отвечаю. Я, короче, всё… я просто приеду в Алейск, я служить не буду… всё. Я честно, я увольняться буду, ну его нафиг. После такого, что я повидал, нет…» – розповідає другу окупант, який воює на Луганському напрямку. 

За його словами, у них вже згоріли всі машини, а особового складу залишилося півбатальйону. Тож тепер у їхній алтайський край возитимуть багато 200-их. 

«Знаешь, это ужас… отвечаю. Это просто ад настоящий, как в фильме ужасов!» – резюмує загарбник. 

Що ж, рашисти, ласкаво просимо до пекла! Ви самі обрали собі таку долю!

11:44

ДРГ росіян намагалися прорватися через кордон на територію Сумщини. Про це повідомив керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Це сталося 16 травня близько 7 ранку. 

«Ворог відкрив вогонь по прикордонній території Шосткинського району з мінометів, гранатометів, кулеметів та автоматів. Під прикриттям вогню на територію області намагалися зайти ворожі  диверсійно-розвідувальна групи». 

Прикордонники дали бій росіянам, ті відступили за лінію державного кордону.

11:20

Генштаб ЗСУ повідомляє про загальні бойові втрати противника з 24.02 по 16.05 орієнтовно склали 
  • особового складу - близько 27700 (+300) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1228 (+8) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 2974 (+16) од,
  • артилерійських систем – 577 (+22) од,
  • РСЗВ - 195 (+0) од,
  • засоби ППО - 89 (+0) од,
  • літаків – 200 (+0) од,
  • гелікоптерів – 165 (+1) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 427 (+11),
  • крилаті ракети - 97 (+2),
  • кораблі /катери - 13 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2101 (+14) од,
  • спеціальна техніка  - 42 (+0).
Найбільші втрати противника (минулої доби) спостерігалися на Бахмутському та Запорізькому напрямках. 

11:15

При спробі переправи через Сіверський Донець окупанти втратили 485 військових із направлених туди 550, також понад 80 одиниць техніки було пошкоджено — ISW

11:12

Вночі невідомі "пофарбували" жовтою та блакитною фарбою будівлю окупаційної адміністрації у місті Євпаторія в окупованому Криму, пише УП.

10:25

Українські сили підірвали залізничні мости між Рубіжним та Сєвєродонецьком, аби стримати російські війська, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Військові рф зазнають втрат і відступають на підходах до Сєвєродонецька, проте не зупиняються

10:15

Внаслідок ракетного удару по Одещині, уражено об'єкт туристичної інфраструктури, зруйновані будівлі, спалахнула пожежа

Ворог продовжує атакувати пошкоджений і непрацюючий міст через Дністровський лиман. Але влучає у мирних мешканців. Попередньо,  постраждалі 2 дорослих і важко поранена маленька дитина. Решта інформації уточнюється.

9:57

У Миколаєві рано-вранці пролунали вибухи, повідомив мер Миколаєва. Подробиць він не навів, але порадив триматися якомога далі від вікон.

Пізніше у зведенні Миколаївської обласної військової адміністрації станом на 8:00 повідомили, що внаслідок ранкового обстрілу Миколаєва виникли пожежі, поранена одна людина.

9:36

У Білгород-Дністровському районі Одещини видно дим – міська рада.

9:20

Луганська область перебуває під постійними обстрілами росіян, особливо Сєвєродонецьк і Лисичанськ.

9:11

За даними британської розвідки, президент білорусі лукашенко намагається балансувати підтримку вторгнення рф з бажанням уникнути прямої військової участі у війні.

лукашенко боїться ризику західних санкцій, української помсти та можливого невдоволення білоруських військових.

Присутність білоруських сил біля кордону, ймовірно, зафіксують українські війська, тому вони не можуть розгортатися для підтримки операцій росіян на Донбасі.

8:50

Вранці 16 травня Інгульський район Миколаєва обстріляли війська росії, повідомляє Суспільне. Сталася пожежа магазину меблів та припаркованого поруч легкового автомобіля. Неподалік місця вибуху знайдені залишки від касетної бойової частини ракети системи залпового вогню.

8:27

ЗСУ знову вдарили по росіянах  у районі Чорнобаївки (Херсонщина), втрати ворога уточнюються. Зауважимо, це вже 20 раз наші воїни розбивають рашистів біля Чорнобаївки.

6:52

Оперативна інформація з Генерального штабу ЗСУ.

  • Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні. Основні зусилля ворог зосередив на Донецькому напрямку. На Слобожанському напрямку намагається стримувати наступ Сил оборони на північ від міста Харків та запобігти їх виходу до Державного кордону України. Ворог веде підготовку наступальних дій силами підрозділів зосереджених в районі міста Ізюм.
  • Російська авіація здійснювала ураження об’єктів цивільної та військової інфраструктури у східній операційній зоні та промислових об’єктів у глибині території України.
  • На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь (до семи батальйонів) продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-білоруського кордону.
  • До 21 травня триватиме наступний етап перевірки бойової готовності сил реагування збройних сил республіки білорусь. Фіксується діяльність мобільного комплексу радіомоніторингу в прикордонній смузі, зокрема і на території України. Він діє з метою моніторингу мереж стільникового зв’язку.
  • На Сіверському напрямку противник посилив контроль ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях та проводить демонстраційні дії, з метою утримання підрозділів Сил оборони на напрямку та не допущення їх перекидання до Східної операційної зони. Продовжує зберігатися імовірність обстрілів та ракетно-бомбових ударів з території російської федерації на зазначеному напрямку.
  • На Харківському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на утриманні займаних позицій та недопущенні просування наших військ у напрямку до Державного кордону України з російською федерацією. 
  • На Слов’янському напрямку активних бойових дій противник не проводив. Здійснює доукомплектування та поповнення втрат.
  • Російські окупанти обстріляли з артилерії цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Довгеньке, Руські Тишки, Тернова та Петрівка. Противник вів повітряну розвідку за допомогою БпЛА «Орлан-10».
  • На Донецькому напрямку окупанти здійснювали обстріли з усього спектру наявного озброєння до авіації включно з метою виснаження особового складу і руйнування фортифікаційних споруд підрозділів наших військ.
  • На Лиманському, Бахмутському та Курахівському напрямках ворог продовжує ведення наступу, бойові дії тривають.
  • На Авдіївському напрямку, після завданих Силами оборони втрат, ворог відійшов на раніше зайняті позиції.
  • На Сєвєродонецькому та Новопавлівському напрямках активних бойових дій противником не вів, намагався здійснювати вогневе ураження підрозділів наших військ.
  • У Маріуполі ворог продовжує масовані артилерійські та авіаційні удари. Основні зусилля окупанти зосереджували на блокуванні та ураженні наших підрозділів в районі заводу «Азовсталь». 
  • На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив, здійснював обстріли наших підрозділів із застосуванням ствольної артилерії та мінометів. 
  • Силами оборони було завдано удару по позиціях ворога у районі населеного пункту Чорнобаївка, завдано втрат у живій силі та техніці. Кількість уточнюється.
  • За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил вразили одинадцять повітряних цілей: два вертольоти (Ка-52 та Мі-28) сім БпЛА оперативно-тактичного рівня і дві крилаті ракети.
  • Авіація повітряних сил на визначених напрямках продовжувала завдавати противнику вогневих ударів з повітря, підтримувати бойові дії підрозділів наших військ та патрулювати повітряний простір України. 
  • На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито сімнадцять атак ворога, знищено три танки, одну артилерійську систему, шість одиниць бойової броньованої техніки та автомобіль противника. Втрати особового складу російських окупантів уточнюються.

6:31

У Миколаєві зранку пролунали вибухи. Міський голова Олександр Сєнкевич звернувся до жителів з проханням залишатися в укриттях. Внаслідок обстрілу загорілися легковий автомобіль та магазин, повідомили кореспонденти Суспільного.

02:01

15 жінок-військовослужбовиць загинули на території «Азовсталі» за час війни. Про це повідомляє заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар (Калина).

«Це діловоди, кухарі, (представниці) тилових організацій, медики, психологи», – додає Паламар.

01:55

Між колаборантами та окупантами починаються серйозні непорозуміння. Про це запевняють у Запорізькій ОВА.

Так, самопроголошений мер Мелітополя Володимир Рогов звинуватив самопризначеного губернатора Євгена Балицького в тому, що через нього з москви до Мелітополя не дійшли обіцяні виплати по 10 000 рублів до 9 травня.

01:15

За минулу добу Протиповітряна оборона України знищила 11 цілей ворога: два гелікоптери (Ка-52, Мі-28), сім безпілотників та дві крилаті ракети.

Також ударна авіація завдала нищівного удару по переправі окупантів через річку Інгулець.

01:10

ЗМІ пишуть про вибухи у Києві. Інформація уточнюється, оскільки повітряна тривога не лунала.

00:40

У Харківській області один із батальйонів територіальної оборони відтіснив російських військових та вийшов до ділянки державного кордону з рф, – повідомляє Міноборони.

00:35

Близько десятка снарядів умисно випустили окупанти по одному з корпусів Сєвєродонецької лікарні 15 травня. Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«До цього у медзакладі було 300 ліжок для лікування пацієнтів, тепер залишилося лише 100», – резюмує очільник області.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024