стрічка

У громадах на Рівненщині облаштували тимчасові місця для переселенців

14 Травня 2022, 17:50
У громадах на Рівненщині облаштували тимчасові місця для переселенців 528
У громадах на Рівненщині облаштували тимчасові місця для переселенців

10 громад Рівненської області облаштували тимчасові місця для вимушено переміщених людей.

Це стало можливим завдяки підтримці Програмі «U-LEAD з Європою», повідомляє Рівненська військова адміністрація.

До переліку громад потрапили Острозька, Рокитнівська, Здолбунівська, Корецька, Радивилівська, Клеванська, Млинівська, Володимирецька, Козинська та Зорянська.

Це ті населені пункти, де мешкає не менше 50 000 жителів та які активно залучені до розміщення внутрішньо переміщених осіб.

«Комунальні установи, заклади та підприємства отримали товари, які дозволять їм краще надавати основні послуги на підтримку ВПО. Це, зокрема, похідні ліжка, каремати, спальні мішки, вовняні ковдри, баки для води та генератори. Завдяки цим товарам в територіальних громадах були облаштовані додаткові місця для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Загалом U-LEAD організував надання підтримки до 250 громадам, які найбільше постраждали від війни, що триває»,«- розповідає начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Відбір громад, а також перелік товарів, які їм надані, були тісно узгоджені з Мінрегіоном. Координацію діяльності з отримання допомоги громадами здійснювала наша команда Регіонального офісу U-LEAD у Рівненській області. Ми розуміли, що громади, крім консультативної підтримки, потребують допомоги в облаштуванні місць для проживання ВПО та інших речей першої необхідності в умовах воєнного стану. Саме тому була започаткована ініціатива від Програми «U-LEAD з Європою» щодо надання громадам екстреної підтримки», – розповідає Михайло Шелеп, радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Регіонального офісу U-LEAD у Рівненській області.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024