стрічка

Зловили на Волині: судитимуть громадянина рф, який воював в «ДНР»

13 Травня 2022, 14:33
Диверсант та бойовик «ДНР», якого судитимуть на Волині ВІДЕО 1985
Диверсант та бойовик «ДНР», якого судитимуть на Волині

Слідчі СБУ на Волині завершили досудове розслідування у кримінальному проваджені щодо російського диверсанта. Зловмисника затримали у березні цього року на Волині.

Про це інформує пресслужба Управління СБУ у Волинській області у фейсбуці.

Правоохоронці встановили, що громадянин рф протягом 2014-2015 років воював у складі бандформуваннях так званої «ДНР». Зокрема, він був членом НЗФ «Восток», а потім і бригади «Пятнашка». Бойовик воював на боці терористів проти ЗСУ поблизу Світлодарської дуги, міст Авдіївка, Ясинувата, Красний Лиман.

У березні 2022 року росіянин незаконно перетнув білорусько-український кордон та проник на територію Волині. За  інформацією СБ України у Волинській області, бойовик планував потрапити у Львів та Тернопіль

Там диверсант мав «залягти на дно» та очікувати на подальші злочинні вказівки для проведення диверсійної діяльності на заході України. Для цього у нього з собою були необхідні засоби ураження та прикриття.

Слідчі СБУ обвинувачують диверсанта у вчиненні ним злочинів, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України: стаття 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), стаття 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), стаття 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисник свою вину у вчинених злочинах визнав повністю. Також він заявив про своє бажання бути внесеним у списки для обміну полонених.

Матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом слідчі скерували до суду.

Читайте також: На Рівненщині білорус прославляв звірства російської армії

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024