стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 12 травня

12 Травня 2022, 22:08
У підземеллі Азовсталі ОНОВЛЮЄТЬСЯ 2877
У підземеллі Азовсталі

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

Інформація оновлюється зазначеним часом.

22:08

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав Раду Безпеки та Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша докласти всіх зусиль для забезпечення евакуації поранених з Азовсталі.

21:14

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловила застереження щодо вимог України про постачання західних винищувачів на початку зустрічі міністрів закордонних справ G7.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє агентство DPA.

Бербок вказала на неприйняття західними державами заклику України запровадити безполітну зону над країною. 

Вона додала, що "ми також зайняли чітку позицію" щодо постачання матеріалів для літаків. За даними США, передача Україні запчастин для військових літаків дозволила Україні збільшити її військово-повітряні сили на 20 літаків.

 

Міністерка закордонних справ заявила, що під час свого візиту до Києва у вівторок вона "говорила про те, як ми можемо підтримати Україну, особливо щодо її стійкості, її здатності захищати себе, не сприяючи тому, щоб НАТО став учасником цієї війни".

19:50

Рада ООН з прав людини проголосувала за початок розслідування злочинів російських військ на звільнених  територіях України. За 33 країни, проти — Китай та Еритрея.

17:37

ЄС виплатить Україні другий транш надзвичайної макрофінансової допомоги на 600 мільйонів євро до 20 травня. Про це під час брифінгу для преси заявила речниця Європейської комісії Дана Шпінант, пише Укрінформ.

17:05

Віцеканцлер та міністр економіки Німеччини Роберт Габек заявив, що його країна поки що не може дозволити собі запровадити повне ембарго на російський газ. Про це Габек сказав на спільному брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою в Берліні у четвер, повідомляє Європейська правда.

17:01

Посольство Вірменії в Україні, яке на початку березня переїхало з Києва на захід України, повернулося до столиці. Пише вірменська амбасада у Facebook.

16:58

Європейська комісія у четвер представила план заходів, щоб допомогти Україні експортувати свою сільськогосподарську продукцію з огляду на заблоковані росією порти. Про це, як пише Європейська правда, повідомила пресслужба комісії.

16:54

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра завітав до Києва поїздом та подякував українським залізничникам за роботу.

Під час візиту міністр зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та відвідав Ірпінь, що постраждав від атак окупантів.

16:23

Очільники країн ЄС обговорять заявку України на вступ до Євросоюзу на засіданні Європейської Ради у червні 2022 року, повідомили в МЗС Франції.

13:46

Литва прийняла понад 50 тисяч вимушених переселенців із України, – повідомив посол України у Литві Петро Бешта.

13:38

Велика Британія шукає по всьому світу радянську та російську техніку. Її планують придбати та передати Україні, – повідомляє міністр оборони Британії Бен Воллес.

За його словами, такі запаси мають 23 країни світу.

13:21

Атлантична рада The Atlantic Council присудила народу України премію «За видатне лідерство». Відзнак передали пані послу України в США Оксані Маркаровій, – пише УП.

13:19

Британсько-нідерландський гігант Shell продає 100% російського бізнесу російській нафтовій компанії «Лукойл», зокрема мережу АЗС та завод мастильних матеріалів у Тверській області. Про це повідомляють росЗМІ

12:57

Чехія хоче відправити свої радянські танки в Україну, – пише Reuters.

За словами міністерки оборони Яни Чернохової, країна веде перемовини із Німеччиною про постачання танків Leopard, аби допомогти Україні.

12:36

США вимагають від Греції, аби та надала Україні озброєння, – пише Ulusal Kanal.

Зокрема, йдеться про ЗРК С-300, деякі системи ППО і бронемашини типу БМП-1.

11:30

Уряд Японії заморозив активи російських Сбербанку та Альфа-Банку, – пише Kyodo News.

10:09

Siemens оголосив, що вийде з російського ринку через війну в Україні. Компанія почала процедуру згортання всієї промислової діяльності, – пише УП.

08:51

Перша леді США Джилл Байден звернулася до путіна. У своїй колонці на CNN після спілкування з українськими біженцями вона закликала диктатора припинити війну.

08:44

Конгрес США ухвалив законопроєкт, який допоможе Україні скоротити зовнішній борг, – пише C-SPAN

Закон передбачає пільги строком на сім років. Також в ньому йдеться про сприяння залучення фінансової допомоги з-за кордону.

08:43

США допомагатимуть відбудовувати Україну. Про це йдеться в заяві речника Держдепу Неда Прайса.

Він нагадав, що в Конгресі вже є законопроєкт, який передбачатиме відповідні інструменти для цього.

08:42

У Німеччині заявили, що впораються без російського газу взимку, – пише Sky News.

За словами віцеканцлера Роберта Габека, його країна переживе газове ембарго проти росії, якщо до кінця року матиме повні сховища.

08:39

Розвідці США заборонили передавати деяку інформацію про росію, – пише The Washington Post

Зокрема, заборонено обмін розвідданими, які стосуються будь-якої інформації, яка допомогла б Україні атакувати російські об'єкти за її межами, а також повідомляти інформацію про вище керівництво росії.

ЗМІ зазначає, що таке рішення було ухвалено США, щоб уникнути зростання напруженості у відносинах з росією.

2:32

США продовжать надавати Україні оборонну допомогу та чинити тиск на росію допоки вона не припинить війну, пише Суспільне посилаючись на брифінг речника Держдепу Неда Прайса.

За його словами, росія досі не продемонструвала готовність прийняти дипломатію як вихід із ситуації.

«Тому ми продовжимо робити те, що вже довело свою ефективність. Ми будемо і далі нарощувати економічні та фінансові наслідки для кремля, а також всіх, хто сприяє цій війні», — сказав Прайс.

01:06

Президент Чехії Мілош Земан підписав рішення про згоду вступу 103 громадян своєї країни до лав Збройних Сил України. Всі вони напередодні написали заяви про таке бажання.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром