стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 12 травня

12 Травня 2022, 23:59
Війна 8898
Війна

Україна 78 добу виборює свою свободу.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:59

Головне зі звернення Президента

Наші захисники й захисниці! Я не втомлююся повторювати ці слова, звертаючись до всіх – усіх, хто захищає державу. Сьогодні ці слова звучать особливо. У Міжнародний день медичної сестри. Професійне свято десятків тисяч українок, а також і українців – медичних братів, які роблять одну з найголовніших справ для перемоги – рятують життя наших воїнів, наших цивільних людей.

Мав честь сьогодні вручити державні нагороди й відзнаки представницям цієї професії. Тим, хто під ворожими обстрілами та в час окупації не припиняли працювати й рятувати людей. Тетяні Тарасенко, Аллі Чернець та Людмилі Гусак із Сумської області. Вірі Целик, Оксані Уманець та Ірині Вернигорі з Чернігова. Оксані Баландіній з Луганської області. Світлані Клименко та Марії Адаменко з Київщини. Наталії Абашник із Харкова

Від усього серця я дякую всім медичним сестричкам, усім медичним працівникам і працівницям, які щодня й щоночі допомагають українцям боротися. І я закликаю сьогодні всіх, хто ще не встиг подякувати їм: зробіть це. І вісім років війни на Донбасі, і два роки пандемії, і третій місяць повномасштабної війни та й усе своє професійне життя вони присвячують вам, нам, всім – суспільству. Тому, щоб Україна жила

Мені було дуже приємно побачити й умови роботи наших медиків у Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії у Києві. Новий корпус Центру був побудований у межах нашої програми «Велике будівництво». І це справді сучасний корпус. У ньому відчуваєш, що наша медична система, наша медицина справді може бути на одному рівні з найкращими світовими медичними системами.

За час бойових дій із 24 лютого російські війська зруйнували 570 закладів охорони здоров'я. Повністю знищили 101 лікарню. Що це таке? Це дурість. Це варварство. Це самознищення Росії як держави, на яку хоча б хтось у світі міг дивитись як на культурну націю. Сьогодні вночі вони завдали удару по Чернігівщині, іще й по школах. Звичайно, російська держава в такому стані, що будь-яка освіта їй тільки заважає. Але чого можна досягти знищенням українських шкіл?

Усі російські командири, які віддають такі накази, просто хворі. І невиліковно. Але всі лікарні, які окупанти зруйнували, всі школи, всі університети, які вони розбомбили, всі будинки, мости, підприємства – ми все відновимо.

Російська стратегічна поразка очевидна вже всім у світі й навіть тим, хто ще продовжує з ними спілкуватися. Просто в Росії поки немає сміливості це визнати. Вони боягузи. І намагаються сховати правду за ракетними, авіаційними та артилерійськими ударами. Тому наше завдання – боротися, поки ми не досягнемо своїх цілей у цій війні. Звільнити нашу землю, наших людей і надійно гарантувати нашу безпеку.

Говорив з Президентом Фінляндії. Обговорили з ним євроінтеграцію України та оборонну взаємодію.

Говорив і з Президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою. Подякував за надану Україні підтримку. Домовилися про наступні кроки по всьому спектру відносин: оборона, санкції, економіка, зокрема імпорт пального, і подальше зближення з Європейським Союзом

Готуюся продовжити спеціальні формати спілкування з дружніми суспільствами, зокрема зі студентами країн-партнерів. Скоро звертатимусь до американських студентів. Також і до студентів країн Європи. Маємо поширювати наші українські ідеї та роз'яснювати на всіх рівнях, яким саме ми, українці, бачимо життя Європи та світу після цієї війни. Війни, яка змінює все у світовій політиці.

Вдячний другу України, Прем'єр-міністру Нідерландів Марку Рютте за сьогоднішнє звернення до Верховної Ради України. Це важливий жест підтримки. А ще важливіше те, що Нідерланди адвокатують відмову від російської нафти й готові реалізувати це без зволікання.

Звання Героя України присвоєно полковнику Качуру Роману Володимировичу, командиру 55-ї окремої артилерійської бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ. Державними нагородами відзначені 269 військовослужбовців Збройних Сил України, з них 14 – посмертно. Вічна слава всім, хто став на захист України!

23:32

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що 12 травня ЗСУ вчергове знищили понтонні переправи росіян через Сіверський Донець, ліквідували особовий склад і техніку ворога. 

Загалом за добу на Донецькому та Луганському напрямках українські військові відбили 18 атак ворога, знищили 55 одиниць техніки, збили гелікоптер та безпілотники.

23:03

Повідомляють про вибухи у Запоріжжі.

22:25

ЗМІ повідомляють про потужні вибухи на Полтавщині!

21:57

У Миколаєві лунають вибухи! Усім залишатись в укриттях! – мер Олександр Сєнкевич.

21:38

На Луганщині, стрілець-зенітник 81 окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗС України виявив групу з чотирьох вертольотів противника, та з ПЗРК Stinger збив ведучого другой пари.

Підрозділи протиповітряної оборони ДШВ й надалі продовжують виконувати бойові завдання та знищувати засоби повітряного нападу противника.

21:08
Українська влада під час перемовин із західними партнерами наполягає, що варто якомога швидше почати навчання льотчиків Збройних сил України на західних літаках. 

Про це УП повідомили джерела серед українських посадовців, поінформованих про перебіг перемовин із західними партнерами. 

Пряма мова силовика із команди Зеленського: «Ми кажемо: давайте ми уже відправимо до вас пілотів учитись літати на ваших літаках. Бо скоро ж все одно вони сюди полетять, хоч ви й опираєтесь».

20:13

Російсько-загарбницька армія продовжує здійснювати штурмові дії на кількох напрямках Донбасу, але жодного успіху не має — Генштаб ЗСУ.

19:59

Завдяки діям українських військових у Чорному морі загорілося ще одне судно флоту росії — корабель тилового забезпечення «Всеволод Бобров». Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук заявив, що це сталося в районі острова Зміїний.

19:56

російські окупанти влучили ракетою в заповідну частину острова Хортиця, почалась пожежа. Повідомили у Запорізькій обласній державній адміністрації, речник ЗОВА Іван Арєф‘єв.

19:43

На Житомирщині триває гасіння лісової пожежі. Повідомляє ДСНС.

12 травня о 15:30 між селами Смолівка та Глибочок Житомирського району виникло загоряння сухої трави на площі близько 10 га, внаслідок чого сталися пожежі двох житлових будинків у с. Глибочок. У зв’язку із сильними поривами вітру вогонь розповсюдився на лісовий масив та спричинив займання лісової підстилки.

О 16:45 загоряння житлових будинків та сухої трави ліквідовано. О 16:50 лісову пожежу локалізовано на площі 3 га.

Для ліквідації лісової пожежі та загоряння сухої трави залучено 22 одиниці техніки та 125 осіб.

19:30

Оперативна інформація станом на 18:00 12.05.2022 щодо російського вторгнення

Продовжує зберігатися загроза ракетно-бомбових ударів з республіки білорусь по інфраструктурних об’єктах на території України.

На Сіверському напрямку противник продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях. Здійснював обстріли прикордонних районів України.

На Харківському напрямку противник обстрілював позиції наших військ у районах населених пунктів Питомник та Руські Тишки.

На Слов’янському напрямку ворог активних дій не проводив. 

На Донецькому напрямку окупанти застосовували міномети, ствольну артилерію, реактивні системи залпового вогню та завдавали ракетно-бомбових авіаційних ударів з метою руйнування фортифікаційних споруд українських підрозділів.

На Лиманському напрямку ворог намагається захопити ділянку місцевості на правому березі річки Сіверський Донець та закріпитись в районі населеного пункту Олександрівка. Здійснював штурмові дії у напрямку населеного пункту Новоселівка, успіху не має.

На Сєвєродонецькому напрямку противник продовжує штурмові дії в районі населеного пункту Воєводівка, успіху не має.

На Бахмутському, Авдієвському та Курахівському напрямках ворог веде штурмові дії з метою покращення тактичного положення своїх військ, успіху не має.

У місті Маріуполі ворог продовжив завдавати артилерійських та авіаційних ударів, основні зусилля зосереджував на блокуванні наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. 

Російські окупанти продовжують зазнавати втрат майже на всіх напрямках.

19:11

Подробиці ранкового обстрілу Запоріжжя: ворожа крилата ракета влучила у заповідну частину острова Хортиця – там почалася пожежа. 

Після обстеження території ураження, жодних руйнувань інфраструктури не виявлено. Жертв і постраждалих немає, повідомили в Запорізькій ОВА. 

18:43

Повідомляють про вибухи у Херсоні.

18:29

У захопленій Херсонській області лісові пожежі охопили 1587 гектарів. Пише НВ.

18:25

Вибухи в Одесі.

18:20

російські військові випустили від 8 до 12 ракет по об‘єктах інфраструктури в Кременчуці на Полтавщині, зокрема по нафтопереробному заводу, повідомив керівник ОВА Лунін.

17:51

Українська Чорнобаївка обростає новими легендами серед російських загарбників. Вони називають її «чистилищем» для живої сили і кладовищем – для військової техніки. Про це йдеться у розмовах окупантів, які перехопила СБУ

«Наш опорник здесь на базе «чистилищем» называют. Он находится под постоянным обстрелом. К нам люди боятся ездить», – зізнається матері контрактник зс рф. 

Він називає війну спецоперацією, та жінка обізнана зі звірствами рашистів в Україні і не погоджується з сином. 

«Ага, у вас спецоперация, а детей и взрослых сколько погибло! Всё разбомбили вы там», – доводить вона. 

У розмові з батьком окупант деталізує: «У нас просто воевать нечем… Ничего у нас, ни техники, вообще ничего тяжёлого нету. Все разбомбили». 

Він відверто натякає на тупість своїх командирів. 

«Приехали в Херсон, на базу, тут вообще ж*па: кладбище вертолётов... все, накрыло, нахрен, градами», – бідкається загарбник. 

 

Напевно, не хоче вірити, що скоро вся Україна стане для окупантів суцільною Чорнобаївкою. 

17:27

«За дорученням президента ми ведемо дуже складні перемовини щодо евакуації важкопоранених бійців з Азовсталі в обмін на полонених росіян. На жаль, публічні коментарі деяких політиків, журналістів та громадських діячів щодо змісту переговорів не тільки дезінформують та дезорієнтують суспільство, а й шкодять переговорному процесу. 

Я дуже прошу. Йдеться про життя людей. Утримайтеся від публічних коментарів про те, чого не знаєте. Якщо все вийде і ми витягнемо людей, потім робіть, що хочете. А зараз прошу бути відповідальними та не заважати», – заявила віце-прем'єрка Ірина Верещук.

Для ясності вона додала, що зараз ведуться переговори лише про 38 важкопоранених (лежачих) бійців. Працюють покроково.

«Обміняємо 38 важких, потім будемо рухатись далі. Зараз немає перемовин про обмін 500 або 600 людей, про що повідомляють деякі ЗМІ. Закликаю всіх працювати серйозно, не пускатися в нереальні міркування та заяви. Тільки реалістичність і тверезість думок та дій дасть результат», – додала Верещук

17:23

Чотири «прильоти» знову по Кременчуцькому нафто-переробному заводу. Також звуки вибухів чутно було в Полтавському районі. Деталі згодом, – повідомив Дмитро Лунін, голова Полтавської ОВА.

17:15

Повідомляють про сильні вибухи в Полтавській області.

17:11

російські військові на Харківському напрямку намагаються не допустити просування ЗСУ до державного кордону — речник Міноборони Олександр Мотузяник

16:48

Евакуацію цивільного населення із Сєвєродонецька призупинили через те, що обстріли російських окупантів не вщухають. Сказав очільник Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк в ефірі всеукраїнського телемарафону.

16:30

Радник мера міста Петро Андрющенко повідомляє, що окупанти готуються інтегрувати Маріуполь в росію. Наразі є інформація про те, що 15 травня у місті хочуть влаштувати «референдум». За словами Андрющенка, цю дату також називав самопроголошений мер Маріуполя. 

«Не можемо ані підтвердити, ані спростувати — продовжуємо відслідковувати та фіксувати», — зазначив Андрющенко. 

Також радник оприлюднив відео з постійними обстрілами «Азовсталі».

16:18

За минулу добу силами Головного управління ДСНС України у Донецькій області була проведена евакуація мирного населення з міста Сіверськ, смт Нью-Йорк Бахмутського району та міста Лиман Краматорського району. Загалом евакуйовано 13 людей з них 3 дитини.

Також під час евакуації на залізничному вокзалі в міста Покровськ було надано допомогу 190 особам, з них 11 осіб з обмеженими фізичними можливостями.

 

Крім того, особовим складом Головного управління здійснено підвіз води в місто Авдіївка, місто Добропілля, місто Білицьке, місто Мар’їнка, місто Красногорівка Покровського району, Часів Яр та Торецьк Бахмутського району. 

15:33

Найближчим часом знімуть з обліку як пам’ятку історії місцевого значення та ліквідують монумент у Сеньківці, присвяченого «дружбі народів» України, Росії та Білорусі. Про це повідомили в ОВА.

Документи надішлють Міністерству культури та інформаційної політики України для подальшого зняття монументу з обліку. Після цього споруду можна буде демонтувати.

15:27

На Київщині тривають роботи з відновлення зруйнованого мосту через річку Ірпінь у Стоянці, який було підірвано 25 лютого, щоб завадити наступу російських військ. Повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в телеграмі. 

«Всього за 5 днів після деокупації Київської області ми змонтували тимчасовий міст по лівому проїзду автодороги задля того, щоб відкрити рух великовантажного транспорту в напрямку Київ–Житомир в найкоротші терміни.

А станом на зараз уже демонтовано два прольоти зруйнованого мосту, влаштовано монолітні фундаменти, змонтовано тимчасові опори та тривають підготовчі роботи по влаштуванню монолітної плити. Згодом буде влаштовано верхній шар асфальтобетонного покриття».

 

15:12

Російська пропаганда знову почала активно поширювати дезінформацію про нібито «провокации украинских спецслужб».

Про це повідомляє СБУ.

Цього разу ворог вкинув в інформаційне поле нісенітницю про те, що у Дніпрі «СБУ зобов'язала головлікарів обласних медустанов вивезти до лікарні ім. Мечникова тіла жінок та дітей, померлих від нещасних випадків та хвороб». Мовляв, їх планується доставити на один із соцоб'єктів міста, де буде… зімітовано авіаналіт російської авіації.

14:54

Перехоплення ГУР розмов окупанта зі своєю подругою продемонструвало, як саме ставляться росіяни до минулого параду. Військовослужбовець не може зрозуміти логіки проведення урочистостей: «Через КОВІД парад скасували, а через війну – ні. Логічно…»

14:33

В оперативному командуванні «Північ» уточнили деталі нічного авіаудару по Новгород-Сіверському (Чернігівська область). Декілька ракет влучили по місцевій школі та інтернату. Пошкоджені Новгород-Сіверська РДА, гуртожиток медичного коледжу, магазин N°10 та приватні будинки. Три людини загинули, 12 — поранені.

13:52

росіяни бояться йти у зіткнення з українськими захисниками, тому бунти у ворожій армії набувають масового характеру

Щоб хоч якось їх приборкати, московія відправляє в Україну «досвідчених карателів». Як, наприклад, генерала Мурадова, відомого своєю жорстокістю після командування об’єднаним угрупованням сил орків у Сирії. 

Він влаштовує «показові суди», але навіть це не змінює ситуацію. 

Про це свідчать нові телефонні розмови окупантів, перехоплені СБУ. 

«Ну, Мурадов, типа, приехал, показательный суд устроил. Потому что никто не хотел ехать вперед дальше… Ну, ротные не хотели везти своих пацанов на смерть. И сами парни были не готовы. Он вчера ротных разъе*ал, показательно там… раздел, они все из карманов повыкладывали, связал им руки… в ПАЗики загрузил и увезли», – розповідає батькові окупант. 

Та попри такі показові виступи «відказників» все одно потім повертають додому.

13:50

Херсонські колаборанти хочуть безкоштовно пускати воду до анексованого Криму

Місцеві колаборанти, які вважають себе «керівниками області», пообіцяли московії, що пускатимуть воду Північно-Кримським каналом безкоштовно. Таку заяву зробив зрадник Стремоусів для ЗМІ московії.

13:12

За інформацією ГУР МО, втративши під час війни в Україні значну частину свого військово-технічного потенціалу, окупанти постачають в підрозділи, які зазнали непоправних втрат, техніку та озброєння 50-60 років виробництва.

13:08

Ватажок угруповання днр Денис Пушилін підтвердив, що російські сили продовжують спроби захоплення заводу «Азовсталь» у Маріуполі, а також відкинув можливість екстракції українських військовослужбовців звідти, – пише УП.

12:13

 У Маріуполі росіяни блокують підземні виходи з металургійного комбінату «Азовсталь», українські захисники вдаються до контратак, – пише УП.

11:51

СБУ запобігла теракту у Запоріжжі.

Зловмисником виявився мешканець Дніпра, 1966 року народження. Він хотів посіяти хаос та паніку у Запоріжжі і для цього спланував злочин на об’єкті масового скупчення людей у центрі міста.

Відомо, що чоловік виготовив вибуховий пристрій, замаскував його під милицю. Вмонтував у її порожнину піропатрон, вибухову речовину, а для посилення ефекту ураження — начинив вибухівку елементами вражаючої дії: цвяхами та болтами.

Він намагався «заплутати сліди» і за два дні до запланованої дати теракту прибув у Запоріжжя із західного регіону.  

СБУ вдалося розкрити його злочинні наміри і спрацювати

11:45

Рада національної безпеки та оборони України прийняла рішення примусово вилучити активи Сбєрбанку росії та ВЕБ в Україні, – пишуть ЗМІ.

11:38

Прокуратура розпочала провадження щодо артобстрілу з території рф населеного пункту на Сумщині.

За даними слідства, 12 травня близько 06:00 підрозділи збройних сил рф здійснили артилерійський обстріл по селу Старі Вирки Сумського району Сумської області. Внаслідок обстрілу на власному подвір’ї загинув 67-річний місцевий житель.

11:34

Українські воїни вже вдруге зруйнували понтонну переправу окупантів у Білогорівці на Луганщині. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай

 

11:17

Уся Луганщина нині без води та електрики. Про це повідомляє місцева ОВА.

10:40

Окупании випустили крилату ракету по Запоріжжю. Проте повітряної тривоги в області не лунало.

У Запорізькій ОВА повідомляють про влучення в приватну будівлю.

Інформація про постраждалих уточнюється

10:07

За минулу добу російські війська 26 разів обстрілювали міста і села Луганської області, найбільше дісталося Сєвєродонецьку – його обстріляли 9 разів.

09:59

Загальні бойові втрати противника:

09:57

В Новгороді-Сіверському, що на Чернігівщині, внаслідок авіаудару загинули три людини, ще 12 – травмовані, – повідомляють у ДСНС.

09:49

Втрати України внаслідок війни складають $564-600 мільярдів, – повідомляє KSE.

Окрім цього, згідно з проведеним аналізом KSE, збитки житлового фонду сягають $31 мільярд.

09:42

Окупанти завдали ракетного удару по Карлівці Полтавської області. Про це повідомив мер Кременчука Віталій Малецький.

Знищено інфраструктурний об'єкт.

08:49

Окупанти обстріляли Комишуваху у Запорізькій області, – повідомляють в ОВА.

«Внаслідок ворожих обстрілів горіли три житлові будинки», – йдеться у повідомленні.

08:46

Окупанти обстріляли Велику Костромку та Зеленодольськ, що на Дніпровщині. Про це повідомив голова ОВА Валентин Резніченко.

Відомо, що загинула одна особа, ще одна отримала поранення.

08:33

Уночі російські окупанти завдали авіаударів по школах у місті Новгород-Сіверський.

Пошкоджені й інші адміністративні будівлі та приватні будинки. Є загиблі та поранені, – повідомляє голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

Наразі на місці події працюють рятувальники та медики.

7:05

Оперативна інформація від Генерального штабу ЗСУ:

  • Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей і утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом. 
  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконання завдань з посилення українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів по об’єктах на території нашої Держави з території білорусі.
  • На пунктах пропуску та в прикордонних районах Брянської та Курської областей перебувають посилені наряди прикордонної служби фсб, а також підрозділи збройних сил російської федерації. Крім того, російські окупанти здійснили артилерійські обстріли населених пунктів у Городнянському районі Чернігівської області та завдали авіаційного удару по населеному пункту в Шосткінському районі Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку противник здійснює перегрупування військ з метою недопущення подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України. У районах на північ від міста Харкова ворог обстрілює з артилерії підрозділи наших військ з метою завдання втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці.
  • На Слов’янському напрямку окупанти здійснюють перегрупування військ для поновлення наступу на Барвінкове та Слов’янськ. Для посилення передових підрозділів ворог здійснив переміщення батальйонної тактичної групи.
  • З метою доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат, та логістичного забезпечення угруповання військ противник перемістив до визначеного району близько 300 одиниць озброєння та військової техніки.
  • На Донецькому напрямку підрозділи противника намагаються розвинути наступальні дії на Лиманському, Сєверодонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Основним завданням залишається встановлення повного контролю над Рубіжним, захоплення Лиману та Сєвєродонецька.
  • На Лиманському напрямку ворог форсував річку Сіверський Донець для введення основних сил та проведення наступу. У напрямку на Сіверськ веде наступ в бік Зеленої Долини і Новоселівки. Тривають бойові дії . 
  • Для забезпечення подолання водної перешкоди агресор з території російської федерації у напрямку Кремінної перекинув техніку понтонно-мостового парку.
  • На Сєвєродонецькому напрямку противник веде наступ у напрямку Кудряшівка, Сєвєродонецьк, має частковий успіх.
  • На Бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії у напрямку Первомайськ, Комишуваха, бойові дії тривають.
  • На Авдіївському напрямку противник веде штурмові дії у напрямку Новобахмутівка та Новокалинове.
  • На Курахівському напрямку ворог наступає у напрямках Степне – Новомихайлівка, Славне – Новомихайлівка та Олександрівка – Мар’їнка. Продовжуються бойові дії.
  • В Маріуполі основні зусилля окупантів зосереджені на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів в районі заводу «Азовсталь». Противник не припиняє завдавати авіаційних ударів.
  • На Запорізькому напрямку ворог обстрілював підрозділи наших військ із ствольної артилерії великої потужності та реактивних систем залпового вогню.
  • На Південнобузькому і Таврійському напрямках противник намагається покращити своє тактичне положення. 
  • На Миколаївському та Криворізькому напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ. З метою виявлення змін у положенні Сил оборони противник веде повітряну розвідку, зокрема і з використанням БпЛА.
  • Крім того, на Миколаївському напрямку, у районі Нової Каховки ворог здійснює підготовку інженерних підрозділів до наведення понтонно-мостових переправ. 
  • На Таврійському напрямку російські війська проводили поповнення запасів та демонстраційні дії з метою сковування дій наших військ.
  • На Бесарабському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала.
  • На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено вісім танків, шість одиниць бойової броньованої техніки, п’ять автомобілів та одну зенітну установку противника. 
  • Підрозділи протиповітряної оборони збили чотири БпЛА типу «Орлан-10». 
  • Противник зазнає втрат і на інших напрямках.

2:26

Заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар заявив, що цивільні залишили територію заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Наразі там тривають локальні бої, пише Суспільне з посиланням на CNN.

«Якщо ви говорите саме про завод «Азовсталь», то цивільні жителі, які були з нами, про яких ми дбали, їм вдалося покинути завод», – заявив Паламар.

01:46

Командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій «Волина», який захищає Азовсталь, звернувся по допомогу до Ілона Маска.

«Ілон Маск, люди кажуть, що ви прийшли з іншої планети, щоб навчити людей вірити в неможливе. Наші планети розташовані поряд, тому що я живу там, де вижити майже неможливо. Допоможіть нам вибратися з Азовсталі до країни-посередника. Якщо не ви, то хто? Дайте мені підказку».

00:02

На Донецькому та Луганському напрямках у середу українські військові успішно відбили 9 атак ворога, знищили 20 одиниць техніки росіян та збили 4 безпілотники.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром