стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 9 травня

09 Травня 2022, 23:43
Наслідки "рускава міра" в Україні 8606
Наслідки "рускава міра" в Україні

Україна 75 добу виборює свою свободу.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

Дайджест новин за 10 травня – читайте за посиланням.

23:43

В Одесі знову вибухи.

23:30

Головне з вечірнього звернення Володимира Зеленського:

    • Україна передала другу частину відповідей на спеціальний опитувальник, який має заповнити кожна країна, що прагне бути частиною ЄС. Зазвичай на це витрачаються місяці, але ми зробили все за лічені тижні. Це документ, який містить тисячі сторінок.
    • Сьогодні мав розмову про нашу європейську інтеграцію із Шарлем Мішелем, президентом Європейської Ради, і Урсулою фон дер Ляєн, президенткою Єврокомісії. Розраховую у червні отримати позитивну відповідь щодо набуття нашою країною статусу кандидата у члени ЄС. Подякував президентці Єврокомісії за роботу зі створення трастового фонду для відбудови України.
    • Шарль Мішель відвідав сьогодні Одесу. Побачив на власні очі, що означає заблоковане море. Вперше за десятки років в Одесі немає звичайного руху торговельного флоту, звичайної портової роботи. Напевне, в Одесі такого не було з часів Другої світової війни.
    • Попри присутність президента Європейської Ради, російські військові знову завдали ракетний удар по Одеській області. Ось таке воно — справжнє ставлення росії до Європи.
    • Звичайне життя, пов'язане з морем, заблоковане росією. І це удар не тільки по Україні: без нашого аграрного експорту десятки країн в різних регіонах вже зараз опинилися на межі дефіциту продовольства, а з часом ситуація може стати відверто страшною.
    • Зустрівся у Києві з генеральним секретарем Ради Європи пані Марією Пейчинович-Бурич. Обговорили, що можна зробити для миру в Україні і Європі за допомогою інструментів цієї поважної інституції.

23:05

В Одесі палає торгівельний центр. Пише Суспільне.

22:57

На «Азовсталі» лишається більше сотні цивільних – голова ОВА.

22:52

Володимир Зеленський подякував Джо Байдену за ленд-ліз: «Переконаний, що ми знову разом переможемо. І захистимо демократію в Україні та у Європі. Як і 77 років тому».

22:37

Іде ракетна атака по Одесі, – ОК «Південь».

22:29

В Одесі лунають вибухи, – ЗСУ.

21:57

В Ірпені вже на 66% відновлено газопостачання. Без газу на Київщині залишається село Почепин, там ще тривають роботи з розмінування. Про це повідомив заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

21:52

ООС звітує. За добу на донецькому та луганському напрямках наші захисники знищили:

▪️1 зенітний ракетний комплекс;

▪️9 танків;

▪️3 артилерійські системи;

▪️25 одиниць бойової броньованої техніки;

▪️3 одиниці спеціальної інженерної техніки;

▪️3 автомобілі;

▪️1 БПЛА типу «Орлан-10».

 

Бої тривають.

21:22

Оперативно-тактичне угруповання «Схід» звітує. За добу в результаті боїв було знищено:

▪️особового складу – до 250;

▪️танки – 13;

▪️БТР – 1;

▪️БМП – 10;

▪️САУ – 1;

▪️міномети  – 2;

▪️АТТ – 6;

▪️БПЛА – 1.

Бої тривають.

21:17

«За попередніми підрахунками, з березня лише з Херсона виїхало близько 45% людей, з області – кожен п’ятий. Це катастрофічна цифра», – голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута в інтерв'ю Укрінформу.

21:09

Російські війська випустили по Одещині три ракети типу «Кинджал» з літака стратегічної авіації Ту-22, — ОК «Південь». 

Зафіксовано влучання в об'єкти туристичної інфраструктури. Зруйновано 5 будівель. Пожежу ліквідовано, поранені двоє людей, їх доставили в лікарню. Триває розбір завалів, з-під яких врятовано собаку.

20:58

російські військові обстріляли Одеську область — спрацювала ППО, повідомив речник ОВА Братчук.
20:27

У понеділок, 9 травня, на Донеччині внаслідок російських обстрілів поранено 6 мирних мешканців. Повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко у Telegram. Кириленко також повідомив, що вдалося уточнити інформацію щодо 11 людей, які загинули у Ямполі за період з 23 до 28 квітня.

19:38

ЗМІ повідомляють про вибухи в Одеській області.

19:08

Внаслідок ранкового обстрілу росіянами Одещини пошкоджено один інфраструктурний обʼєкт. Про це повідомив голова ОВА Максим Марченко.

18:34

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення в Україну:

Ворог продовжує повномасштабну збройну агресію проти України.

Противник проводить наступальні дії на Сході нашої держави з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та окупованим Кримом. 

Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках

Зберігається висока ймовірність завдання ракетних ударів по об’єктам цивільної та військової інфраструктури на всій території України.

На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. 

На Сіверському напрямку обстановка змін не зазнала. Ворог утримує на пунктах пропуску та в прикордонних районах Брянської та Курської областей російської федерації наряди прикордонної служби федеральної служби безпеки. Проводить інженерно-фортифікаційне обладнання оборонних позицій поблизу державного кордону України.

На Слобожанському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Веде оборону. Основні зусилля продовжує зосереджувати на недопущенні просування наших військ у напрямку державного кордону України.

На Ізюмському напрямку триває поповнення запасів матеріально-технічних засобів, підготовка підрозділів для проведення подальших наступальних дій на напрямках Ізюм - Барвінкове та Ізюм - Словʼянськ. Противник веде повітряну розвідку.

На Сєвєродонецькому напрямку триває бій за Рубіжне. Противник намагається покращити тактичне положення, оволодіти містом та створити сприятливі умови для подальшого розвитку наступальних дій в напрямках населених пунктів Лиман та Сєвєродонецьк. Здійснив невдалу спробу штурму населеного пункту Воєводівка. Успіху не мав. Відійшов на раніше зайняті позиції.

На Лиманському напрямку намагається з боєм просунутися в районах населених пунктів Олександрівка та Шандриголове. 

На Бахмутському напрямку безуспішно вів бойові дії в районі населеного пункту Тошківка.

На Авдіївському напрямку намагається покращити тактичне положення в районах населених пунктів Новоселівка, Новоселівка Друга, Верхньоторецьке. Бойові дії тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках визначені підрозділи противника проводять перегрупування військ з метою підготовки до подальших активних дій. Очікується нарощування зазначеного угруповання за рахунок підрозділів, що виконували завдання в районі міста Маріуполь.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках противник проводить перегрупування наявних підрозділів з метою покращення тактичного положення своїх військ. Нарощує системи вогневого ураження та протиповітряної оборони, вдосконалює інженерне обладнання позицій. Для недопущення перекидання підрозділів Сил оборони України на інші напрямки, їх сковування, проводить демонстративні дії.

На Бесарабському напрямку у Придністровському регіоні Республіки Молдова обстановка залишилась без змін.

В акваторіях Чорного та Азовського морів кораблі чорноморського флоту росії продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій та ведення розвідки.

Практично уздовж усієї лінії зіткнення противник продовжує застосовувати усі наявні засоби артилерії та авіацію для обстрілів позицій наших військ, руйнування цивільної та військової інфраструктури. В місті Маріуполь, незважаючи на оголошений режим тиші, відновив обстріли та штурмові дії заводу «Азовсталь».

На тимчасово захоплених територіях України противником продовжується проведення заходів адміністративно-поліцейського режиму. Здійснено імітацію святкування так званого дня перемоги для російських засобів масової інформації в окремих захоплених населених пунктах.

Втрати противника перевищують показники комплектування, що значно впливає на загальний морально-психологічний стан та стає передумовою відмови особового складу у подальшій участі у бойових діях проти України.

18:27

У Міністерстві оборони України заявляють, що російські окупанти стягнули додаткові підрозділи артилерії на північ Кримського півострова для майбутніх боїв за Херсонщину.

17:59

До МВС України надійшло близько 32 тисяч звернень щодо розшуку російських солдатів, – повідомляє радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

«Ми отримали десь 12 тисяч звернень, навіть, можливо, більше, на нашу лінію довіри, яка якраз була створена саме для російських громадян. І понад 20 тисяч зі спецбота від Телеграм-каналу «Ищи своих», – йдеться у повідомленні.

Росіяни залишають контакти своїх солдатів – чоловіків, синів, яких вони шукають і щодо яких у них немає жодної інформації.

17:31

Пекло на «Азовсталі» продовжується – сьогодні росіяни зосередились на підриві моста, по якому йшла евакуація, намагаючись максимально відрізати наших захисників від можливості виходу, – повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

17:26

Фахівці з розмінування завершили 100% поверхневого очищення Ірпеня від боєприпасів, – повідомляє міський голова міста Олександр Маркушин.

17:22

Окупанти обстріляли колону людей, які намагалися виїхати з Мелітополя до Запоріжжя.

Люди пробули в дорозі більше ніж 12 годин й опинилися під ворожим вогнем, – розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

«Ті, хто їхав через Оріхів вчора, витратили на дорогу 12 годин і потрапили під обстріл, а ті, хто їхав через Василівку, вже третій день стоять на фашистському блокпості та рашисти їх не пропускають в бік Запоріжжя. В цій колоні є діти, жінки, літні люди», – йдеться у повідомленні.

За словами міського голови, сьогодні понад 60% мешканців Мелітополя покинули місто. Мова йде приблизно про 60-70 тисяч людей.

16:32

11 травня окупанти можуть використати хімічну зброю на «Азовсталі». Про це повідомляє волонтер та депутат Маріупольської міськради Олександр Лашин.

«Мені стало відомо, що готується велика хімічна атака на «Азовсталь». В Маріуполі попереджають місцевих, аби від завтра вони не виходили на вулиці, тому що наших хлопців, наших героїв хочуть викурити з заводу. В окупантів нічого не виходить, вони вже хочуть застосувати такі от геноцидні речі», – йдеться у повідомленні.

16:30

Оперативно-тактична авіація окупантів завдала 48 ударів по об’єктах у Харківській та Донецькій областях. 

А дальня російська авіація завдала пять ударів по об’єктах у Миколаївській та Одеській областях. 

російська влада вживає заходів з інтеграції окупованих територій до складу росії, – повідомляє речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

15:25

В окупованих містах України російські загарбники провели акцію «безсмертний полк». Постфото:

15:23

В акваторії Чорного моря станом на зараз перебуває сім носіїв крилатих ракет морського базування типу «Калібр» із сумарним залпом до 50 ракет, – повідомляє речник Міноборони Олександр Мотузяник.

15:17

Очільник так званої днр денис пушилін заявив, що з Маріуполя потрібно зробити курортне місто. 

15:15

У боях за Маріуполь загинув український поет Сергій Скальд, який  був одним з оборонців «Азовсталі». Йому було 43 роки. Про це повідомив радник голови Чернівецької облради Олександр Білоус.

15:05

Миколаївські десантники знищили російський бронеавтомобіль «Тигр» разом з екіпажем, – повідомляють ЗМІ.

14:45

Окупанти обстріляли Слов'янськ на Донеччині.

«Прилетіло в центральну частину міста. Ступінь пошкоджень наразі з'ясовують», – повідомляє очільник міської військової адміністрації Вадим Лях.

12:43

Окупанти обстріляли Хотінську громаду Сумщини.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Руйнувань та жертв немає.

11:54

У Херсоні чутно вибухи, повідомляє Суспільне.

11:37

На Луганщині без світла 43 населених пункти, перебита лінія електропередачі в зоні гострих боїв. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

11:22

Військові рф «святкують» 9 травня в окупованому Херсоні. У парку Слави зібрали невелику групу людей з червоними прапорами на акцію «Безсмертний полк», повідомляє Бабель.

11:20

У Маріуполі «параду нема, зате є карнавал». 

Про це повідомив радник мера Петро Андрющенко.

Людей заманюють на площу через обіцянки польової кухні та додаткових наборів їжі.

«300 метрів смугастої ганчірки розтягнули на пр. Нахімов по дорозі на площу Воїнів визволителів. Справжне свято, чого там. Особливо на фоні канонади з Азовсталі.

UPD: з місця повідомляють, що для пронесення простирадла привезли людей/волонтерів з Новоазовська та Донецька. Переважно росіяни. Вибірково залучили людей похилого віку з Маріуполя. Ажіотажу і радощів на вулиці по ходу колони особливо не помічено», – написав він.

11:11

По Одещині нанесли ракетний удар чотирма ракетами типу «Онікс» з комплексу «Бастіон» в окупованому Криму, повідомляє ОК «Південь».

10:38

У Маріуполі російські війська відновили штурм «Азовсталі» після виїзду колони ООН за межі Донецької області.
 
Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.
 
«Очікувано після виїзду колони ООН за межі Донецької області окупанти почали штурм «Азовсталі». Зокрема вжили спробу прориву через міст, який був воротами евакуації. Невдало», – написав він.
 

10:32

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 09.05 орієнтовно склали:
 
особового складу – близько 25650 (+150) осіб ліквідовано,
танків ‒ 1145 (+15) од.,
бойових броньованих машин ‒ 2764 (+23) од.,
артилерійських систем – 513 (+4) од.,
РСЗВ – 185 (+6) од.,
засоби ППО – 87 (+1) од.,
літаків – 199 (+0) од.,
гелікоптерів – 158 (+2) од.,
автомобільної техніки та автоцистерн – 1970 (+9) од.,
кораблі /катери – 12 (+0) од.,
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 377 (+17).
Спеціальна техніка – 41 (+2).
Крилаті ракети – 94 (+2).
 
Найбільші втрати противника (минулої доби) спостерігалися на Авдіївському напрямку. Дані уточнюються.
 

10:04

Тривають потужні бої в Рубіжному та Білогорівці.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«рашисти намагаються відібрати в нас «дорогу життя» трасу Лисичанськ-Бахмут. Понтоном через Сіверський Донець росіяни переправили техніку на інший берег. Якщо закріпляться, зможуть розвинути наступ і наблизитися до дороги, відрізавши Луганщину – це означатиме втрату єдиного шляху в безпеку та сполучення з іншими областями», – напиав він.

09:56

Окупанти святкують День Перемоги на кістках маріупольців. Сотні вбитих російською армією містян продовжують звозити до братської могили біля селища Виноградне. Сектор поховання суттєво збільшився. 

Про це повідомила Маріупольська міська рада.

09:08

Станом на ранок 9 травня 2022 року понад 641 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. При цьому за офіційними даними 226 дітей загинуло та більш як 415 поранено.
 
Про це повідомляє офіс Генерального прокурора.
 
Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 139, Київській – 116, Харківській – 99, Чернігівській – 68, Херсонській – 46, Миколаївській – 44, Луганській – 44, Запорізькій – 28, Сумській – 17, у м. Києві – 16, Житомирській – 15.

8 травня стало відомо про загибель 13-річної дівчинки, яка  перебувала в одній із машин колони приватних авто, які 4 травня були обстріляні окупантами в Чугуївському районі Харківської області.  
 
7 травня через обстріли ворожими військами с. Білогорівка та с. Шипілове Луганської області отримали поранення двоє дівчаток 9 та 13 років.

 

08:43

Російські загарбники знову обстріляли Зеленодольську громаду у Дніпропетровській області.
Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Вночі ворог знову обстріляв Зеленодольську громаду. Влучили по околиці села Велика Костромка. Кілька вулиць залишилися без світла», – написав він.

Постраждалих немає.

07:47

За вчора ворог 24 рази атакував населення Луганщини.

Про це повідомив Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА

11 людей, які ховались в підвальному приміщенні в Шипіловому, перестали виходити на зв’язок.

Росіяни практично не зупиняють вогонь по мирних помешканнях наших жителів.

Неможливо до кінця розібрати завали ані в Білогорівці, ані в Шипіловому.

У Сєвєродонецьку загинула жінка.  У Білогорівці – два закарпатських волонтери. Серед постраждалих в Білогорівці, звісно, є діти.

Ввечері втретє снарядами влучив в нафтопереробний завод.

06:47

Оперативна інформація станом на 18.00 07.05.2022 щодо російського вторгнення

Триває сімдесят третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Ворог продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України. 

Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та окупованим Кримом. 

На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза нанесення з території республіки білорусь ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури нашої Держави.

На Сіверському напрямку визначені підрозділи збройних сил російської федерації продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-російського кордону у Брянській і Курській областях. У прикордонних районах Курської області триває інженерне обладнання позицій.

На Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосередив на недопущенні подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України. Посилив угруповання військ 20-ї загальновійськової армії та 1-ї танкової армії Західного військового округу за рахунок підрозділів резерву. Здійснював обстріли із застосуванням артилерії в районах населених пунктів Прудянка, Слатине. 

В результаті наступу підрозділів Збройних Сил України ворог втратив контроль над населеним пунктом Циркуни. 

Противник намагався вести наступ у напрямку населеного пункту Вірнопілля, успіху не мав, зазнав втрат та відійшов.

На Донецькому напрямку ворог зосередив основні зусилля на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на населені пункти Лиман та Сєвєродонецьк.

Продовжував артилерійські обстріли та нанесення ракетно-бомбових ударів із застосуванням оперативно-тактичної авіації на окремих напрямках. Також, противник намагався взяти під контроль населений пункт Олександрівка, успіху не мав.

На Маріупольському напрямку ворог продовжує блокувати підрозділи Сил оборони у районі заводу “Азовсталь”. За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурмові дії.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не проводив. 

За підтримки авіації намагався вести наступальні дії в напрямку населеного пункту Полтавка Запорізької області, зазнав втрат, відійшов на раніше займані позиції.

Підрозділи Сил оборони в районі населеного пункту Пологи Запорізької області успішно нанесли вогневе ураження противнику, знищивши частину його озброєння та військової техніки. Особовий склад ворога залишив позиції.

На Південнобузькому напрямку противник веде оборону та наносить ракетні удари по військовій та цивільній інфраструктурі. На Криворізькому напрямку наступальних дій не проводив. Здійснював обстріли підрозділів наших військ із застосуванням мінометів та ствольної артилерії.

Окупанти несуть значні втрати у боях з підрозділами Сил оборони України. Так, у населеному пункті Бурчак виявлено розміщення понад 100 поранених військовослужбовців повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації.

06:16

Ситуація на металургійному комбінаті «Азовсталь» критична: через відсутність необхідних засобів для надання медичної допомоги, наші солдати помирають.

Як передає Укрінформ.

Заступник командира полку «Азов», капітан Святослав Паламар зазначив, що наразі медичної допомоги потребують майже 600 військовослужбовців, але її, на жаль, надати не можуть.

05:20

У Київської області російські війська із початку повномасштабного вторгнення зруйнували понад 4 000 житлових будинків. 

За даними голови Київської ОВА, критичних руйнувань зазнали будівлі у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській та Пісківській територіальних громадах.

04:48

У рамках нових антиросійських санкцій, Великобританія суттєво підвищить імпортні мита на російський та білоруську платину й паладій.

04:16

Оперативне командування "Південь" повідомляє, що корабельне угруповання ворожого флоту перебуває "в готовності до нанесення ракетних ударів".

"Корабельне угруповання флоту противника налічує (біля українських берегів – ред. ) щонайменше 6 кораблів та 2 підводних човни, що перебувають в готовності до нанесення ракетних ударів, бо споряджені понад пів сотнею крилатих ракет".

03:20

На тимчасово захопленій території Запорізької області російські військові знімають із будівель українську символіку.

02:58

Окупаційні російські війська повідомили, що 9 травня проведуть у Мелітополі акцію «Безсмертний полк». Всіх мешканців Мелітополя попередили про те, що цього дня забороняється пересування автотранспорту в центрі міста. Захід пройде за участю росгвардійців та військових контрактної служби.

02:09

Поточна оперативна обстановка на півдні України: на вечір 08.05.2022

Протягом доби на Херсонському й Миколаївському напрямку суттєвих змін в позиціях на лінії зіткнення не відбулось. Однак, нашими підрозділами вчасно виявлено і зірвано спробу противника вивести групу розвідки. В результаті бою, з боку ворога є вбитий, поранений і полонений.

Вдаривши на початку доби системами залпового вогню по Миколаєву, ворог продовжував тероризувати інші південні регіони ракетними ударами протягом всього дня.

Над Херсонщиною та Одещиною було збито безпілотні розвідники «Орлан-10» та ударний носій ракет «Форпост», відповідно.

Одещину за добу ворог атакував ракетами 9️ разів, переважно із застосуванням авіації. 6️ ракет влучно знищено силами протиповітряної оборони.

Нанесені удари пошкодили в області електроподстанцію і газогін, зруйнували кілька приватних будинків та пошкодили зони відпочинку. На жаль, є постраждалі.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами та авіацією по ворожих позиціях нанесеногри близько пів сотні уражень.

Ворожі втрати за добу склали: 5️1️ рашист, 2️ реактивні системи залпового вогню, танк, зенітно-ракетний комплекс «Панцир-С», 2️ БПЛА та гелікоптер.

Отримано підтвердження про втрати ворога напередодні – це ще 5️6️ рашистів, ще 3️ реактивні системи залпового вогню, 4️ БТРи, 2️ одиниці автомобільної техніки, а також суттєво пошкоджений радіолокаційний артилерійський розвідувальний комплекс «Зоопарк 2».

Корабельне угруповання флоту противника налічує щонайменше 6️ кораблів та 2️ підводних човни, що перебувають в готовності до нанесення ракетних ударів, бо споряджені понад пів сотнею крилатих ракет.

01:56

ЗМІ повідомляють про вибухи в Одесі.

00:38

російські загарбники прицільним ударом розбомбили Георгіївський скит Свято-Успенської Святогірської лаври московського патріархату на Донеччині, – пише УП.

00:37

Протиповітряна оборона України 8 травня знищила десять цілей російських окупантів: 7 БпЛА та 3 крилаті ракети, – повідомляють у ЗСУ.

00:34

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович не виключає повторний наступ російських військ на Київ. Про це він заявив в ефірі Фейгин Live.

«Пакет військової допомоги голосується у травні. Поки його проголосують, поки приїде озброєння - це дуже довга історія. За цей час росія встигне мобілізуватися, швидше за все. Тому цілком можливий другий наступ на Київ, на Чернігів, Суми, Харків. Поки санкції подіють, поки приїде зброя… Це вже не тижні, а місяці», – сказав він.

00:33

За минулу добу окупанти вбили чотирьох мирних жителів Донеччини. Про це повідомляє керівник ОВА Павло Кириленко.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024