стрічка

Фейк про взвод «канібалів», який споживав консерви «Сєпар донецький»

07 Травня 2022, 11:54
Фейк про взвод «канібалів», який споживав консерви «Сєпар донецький» ФАКТЧЕК 1920
Фейк про взвод «канібалів», який споживав консерви «Сєпар донецький»

Яких тільки ярликів не навішувала рашистська пропаганда на українських вояків – навіть перераховувати гріх, бо мова йде про тих, хто боронить зараз Україну.

Проте, москальська пропаганда часто-густо пробиває власне дно – кремлівські «воєнкори» знайшли вже навіть «канібалів». Про це повідомляють фактчекери проєкту «Без Брехні».

Москальські помийки днями перевершили самі себе, поширивши відео чергового горе-воєнкора. Із серйозним, суворим обличчям дехто валентин трушин, собкор видання «известия», розповідає, що веде репортаж із селища Новосьоловка (яке частково захопила, так звана, «міліція» днр). Воєнкор розказує, що із будівлі тільки-но вибили… взвод «канібалів» із лав ЗСУ! Так-так, ви не недочули, саме взвод «канібалів».

Як доказ страшенного звинувачення та злодійства пропагандист показує банку консервів із написом – «Сєпар донецький. Втомений. З мощами мотороли. Не містить залишків скреп. Дата виготовлення: 06.10.1942». І потім, з не менш серйозним обличчям, говорить, що ті хто їв цю тушонку, поплатилися за злодіяння…

Як то кажуть – без коментарів. Це ми про розумові здібності пропагандистів.

Той московський йолоп навіть не допетрує (судячи із ну дуже суворого виразу фейсу), що то жарт. Навіть дата виготовлення у нього не викликає певних логічних запитань.

Що ж то за консерви та канібали?

Насправді ті консерви не про канібалізм – бо їх начинка: звичайні м’ясні продукти. А от обгортки – плід креативу ветерана АТО з міста Вінниця Олександра Грамарчука, який налагодив їх виготовлення ще декілька років тому.

В його творчому арсеналі консерви з такими шедевральними назвами як: «Сєпар у сметані», «Сєпар у маслі», «Снігірь православний (з мощами кобзона)» та багато інших.

Після  закінчення служби в АТО, Олександр вирішив докласти зусиль по протидії ерефії на інформаційному фронті. Ідея з креативними обгортками для консерв спала на думку спонтанно – яка каже сам ветеран, коли відпочивали з товаришем у кафе.

«Відразу прийшов додому і створив обгортку. Інформація розлетілася за один вечір», – розказує Олександр Грамарчук. Згодом налагодили і виробництво, яке не стало прибутковим бізнесом, бо мета була інша. Але, такий витвір кулінарного мистецтва, став дуже популярним і серед вояків, і серед простих громадян.

Дісталися консерви навіть до московії і потрапили на одне з пропагандистських рашистських програм.

«Не знаю хто передав. Не знаю, що цій людині краще зробити: або шию згорнути, або потиснути руку… Але коли російський журналіст у прямому ефірі показував банку «Сєпара в маслі», мовляв, «ось людоїдські консерви», відкриває цю банку, дивиться, виделкою колупає, бере на хліб, куштує: «нормальна смачна тушонка…» — і бачу таке розчарування на його обличчі. Не знаю, що він очікував — відчути там смак лаптей чи колорадську стрічку звідти дістати, а там нормальна свинина…» — згадує ветеран АТО. 

Читайте також Черговий фейк пропаганди про наміри Польщі встановити контроль над західними областями України

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром