стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 7 травня

07 Травня 2022, 23:07
Реакція світу 2975
Реакція світу

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну. 

 Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:07

США нададуть Україні додаткове озброєння та обладнання на ще 150 мільйонів доларів

21:54

Лідер правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Ларс Клінгбайль заявив, що його партія перегляне свою політику щодо Росії.

Про це він заявив виданню "Welt am Sonntag", повідомляє "Європейська правда".

"Якщо в основній програмі СДПН йдеться, що безпека в Європі може бути досягнута лише з Росією, то ми бачимо, що на нинішньому фоні війни це вже не так", - сказав він. 

Нові засади зовнішньої політики та політики безпеки має визначити внутрішньопартійна комісія.

 

"У майбутньому нам доведеться набагато тісніше співпрацювати з країнами Східної Європи", - додав Клінгбайль, відзначивши, що партія занадто багато зосереджувалася на Росії.

21:00

Директор ЦРУ Вільям Бернз запевнив, що немає наочних доказів підготовки Росією ядерного удару по території України.

19:47

Україна отримає $1,5 мільярда від Світового Банку, – повідомляє Мінфін.

Гроші будуть призначені для оплати роботи працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, як на національному, так і регіональному рівнях.

19:34

У Берліні заборонили українську символіку.

Німецька поліція пояснює це «дуже чутливою ризикованою ситуацією».

За словами очільниці місцевої поліції Барбари Словік, поліція захищає «гідне вшанування пам'яті», проте вживає заходів проти «будь-якої форми підтримки, схвалення чи навіть прославлення загарбницької війни росії проти України».

Як повідомляє німецьке видання RND, окрім української символіки, також заборонено вивішувати російські та радянські національні символи.

17:34

У Варшаві хочуть заборонити росіянам святкувати 9 травня.

Мер Варшави Рафал Тшасковський виступає проти святкування росіянами 9 травня у столиці Польщі, називаючи цей захід у ситуації війни росії проти України «провокацією».

Про це Тшасковський написав у Твіттері, закликаючи польську державну владу не надавати росіянам жодної підтримки і заборони будь-які святкові заходи росіян у цей день.

13:22

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що з початку війни в Україні Альянс не помітив змін у російській ядерній стратегії.

Про це, як пише Європейська правда, він сказав в інтерв’ю Welt.

«Ми чуємо загрозливу ядерну риторику російського керівництва. Це безвідповідально і необдумано. Ядерну війну неможливо виграти і ніколи не слід вести, в тому числі в Росії. З початку війни в Україні 24 лютого НАТО не відчуло жодних змін у ядерній стратегії Росії», – сказав Столтенберг.

«Ні, у нас немає жодних ознак цього», – заявив він відповідаючи на питання, чи змінився рівень готовності російських ядерних сил.

 

Він наголосив, що у НАТО є право допомогати Україні, яка у свою чергу має право себе захищати.

«Наше завдання – мінімізувати цей ризик (застосування ядерної зброї – ред.). НАТО – найсильніший альянс у світі. І наш меседж зрозумілий: якби була використана ядерна зброя, то з усіх боків були б лише переможені», – заявив Столтенберг.

11:51

Влада Берліна протягом обмеженого часу дозволила українську символіку під час пам’ятного заходу до дня закінчення Другої світової війни в Європі, який буде проводити українське посольство.

Про це Європейській правді розповів активіст Олександр Снідалов, який братиме участь в акції 8 травня.

«І символіку, і присутність дозволили за погодженням з поліцією під час вшанування, яке буде проводити українське посольство», – сказав він.

За словами Снідалова, акція розпочнеться 8 травня о 12.00 і триватиме близько години, протягом якої дозволене використання української символіки.

 

При цьому він наголосив, що російська символіка війни – символи Z, V, георгіївські стрічки і білі пов’язки – заборонені в усьому Берліні.

«З цікавого. Наші волонтери організували awerness команду, яка мала діяти в цей день попереджаючи українців про можливі провокації і розповідаючи про те як поводити себе під час провокацій. Ця команда мала носити рожеві жилети. Поліція заборонила використання рожевих жилетів прирівнявши їх до уніформи, носити яку в цей день теж заборонено», – розповів Снідалов.

11:49

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреїсус прибув із візитом до України.
 
Про це він повідомив у Twitter.
 

«Прибув до України. Бувши дитиною війни, я знаю, що відчувають діти та дорослі, які потрапили в пастку цієї війни. Я хочу оцінити, як ВООЗ може збільшити нашу підтримку для них. Я також зустріну тут наших співробітників – вони виконують колосальну роботу за надзвичайно складних обставин», – написав Тедрос Аданом Гебреїсус.

11:42

Державний секретар США Ентоні Блінкен затвердив виділення 150 мільйонів доларів додаткової безпекової допомоги для України.

Про це йдеться у заяві Блінкена на сайті Держдепу, повідомляє Європейська правда.

«Сьогодні, згідно з дорученням президента, я дозволяю виділити додаткову негайну військову допомогу Україні на суму до 150 мільйонів доларів у вигляді додаткового озброєння та обладнання з запасів Міністерства оборони США», – заявив Блінкен.

За його словами, цей дозвіл є дев’ятим вилученням озброєнь, обладнання та постачання з запасів Міністерства оборони України з серпня 2021 року.

10:00

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі вважає путіна боягузом, який воює з дітьми, а росію – державою-спонсором тероризму.

Про це пише Українська правда з посиланням на інтерв'ю MSNBC.

«Путін боягуз. Він воює – замість того, щоб вести війну – він воює проти мирних жителів. Він бореться із дітьми. Він використовує це як зброю війни», – сказала вона.

На запитання, чи вона підтримує звернення України до Конгресу США з проханням визнати рф спонсором тероризму, Пелосі відповіла, що «абсолютно підтримує» і «відстоює це давно».

«Якщо Росії немає у списку держав-спонсорів тероризму, порвіть цей список. Тому що тут у вас є лідер країни, ядерної держави, яка вторгається в іншу країну і погрожує ядерною зброєю. У вас є президент країни, який спонукає своїх солдатів до актів жорстокості, до зґвалтування дітей – маленьких дівчаток 11 років, неодноразово, на очах у їхніх матерів, або зґвалтуванню їхніх матерів на очах у дітей, до викрадення дітей. Ці акти насильства за межею цивілізованої людської поведінки.

Тому я абсолютно впевнена, що вони мають бути у цьому списку держав-спонсорів тероризму, і я сподіваюся, що це станеться», – зазначила Пелосі.

07:46

Латвія хоче надати Україні статус кандидата вже на найближчому саміті ЄС

Про це на прес-конференції з міністрами закордонних справ Литви, Естонії та України заявив глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс:

 "Я хотів би ще раз наголосити на повній підтримці набуття Україною статусу кандидата на наступному саміті ЄС. Я думаю, що на нас чекають ще досить плідні дискусії та дебати протягом наступних тижнів."

06:15

Міністерство оборони Сполучених Штатів повідомило про надання Україні безпекової допомоги на суму до 150 мільйонів доларів.

05:33

Адміністрація США готова забезпечувати будь-яку можливу економічну й гуманітарну допомогу Україні, щоби підтримати не лише протистояння українського народу російській агресії, але також відбудову держави після бойових дій.

Про це заявила в п’ятницю під час спілкування з журналістами на борту президентського літака речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє Укрінформ.

03:50

Новопризначений чорногорський уряд готує пакет впровадження всіх санкцій проти РФ, раніше введених Євросоюзом.

00:13

Влада Італії арештувала 140-метрову яхту «Шехерезада». Цю інформацію офіційно підтвердили у Міністерстві економіки та фінансів країни. Яхта посідає 13 місце у світі за довжиною, а її кінцевий власник — невідомий.

Яхту арештували через те, що вона, цілком ймовірно, особисто належить президенту рф володимиру путіну. Про це писало видання The New York Times, а також своє розслідування проводила команда російського опозиціонера Олексія Навального. За даними розслідування, на яхту постійно літають у відрядження співробітники Федеральної служби охорони. Саме це відомство займається охороною путіна та організацією його побуту

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024