стрічка

У мережі поширюють фейк про розіграш Range Rover

07 Травня 2022, 15:30
У мережі поширюють фейк про розіграш Range Rover 2167
У мережі поширюють фейк про розіграш Range Rover

На Волині поширюють повідомлення про начебто розіграш трьох автомобілів RANGE ROVER.

Фактчекери проєкту «Брехунець» дослідили таке повідомлення і з’ясували, що це – ФЕЙК!

ФЕЙК

Для того, аби заманити охочих отримати «люксовий презент», організатори створили однойменну сторінку RANGE ROVER у мережі Facebook. Компанія обіцяє передати три автомобілі RANGE ROVER трьом щасливим родинам. Для цього потрібно обрати колір авто і  написати свою відповідь у коментарях. Наприклад, «ЧОРНИЙ». І дотримуватись інструкції:

  • Вподобати сторінку.
  • Написати коментар «ЧОРНИЙ».
  • Поділитися публікацією з 7-10 активними групами і своїми друзями

Допис на час написання матеріалу встиг набрати 595 коментарів і 1, 6 тисячі поширень.

ПЕРЕВІРКА

Фактчекери «Брехунця» перейшли на сторінку організаторів і побачили, що вона з’явилася  22 березня 2022 року і немає жодного допису, окрім «розіграшу».  У загальних відомостях про діяльність сторінки вказаний розділ «Нерухомість», а стежать за нею лише 315 користувачів.  Сторінка не має жодних вихідних даних, за якими можна було б перевірити адресу компанії, яка «дарує» автівки, кому вона належить або ж сконтактувати з кимось із її керівників. Відповідно, можна зробити висновок, що ця сторінка – не справжня.

До слова, нашим журналістам уже доводилося спростовувати подібний «атракціон небаченої щедрості», тоді шахраї  «розігрували» авто моделі TESLA 3.

ВИСНОВОК

«Дарує» автівки невідома компанія, яка не має ні адреси, ні номеру телефону, ні керівника, чи відповідальних за розіграш працівників. А також нічого спільного з офіційним представництвом  RANGE ROVER в Україні. Оскільки організатори ставлять умови поділитися публікацією з 7-10 активними групами і друзями, можливо, таким чином хочуть «розкрутити» сторінку, аби потім змінити діяльність.

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024