стрічка

«Волиньгаз» замінив понад дві тисячі побутових лічильників газу в населення

05 Травня 2022, 17:11
Лічильник газу Реклама 462
Лічильник газу

Фахівці АТ «Волиньгаз» за чотири місяці цього року замінили понад дві тисячі побутових лічильників газу, які визнані непридатними для подальшої експлуатації та не підлягають ремонту.

Про це інформує пресслужб «Волиньгазу».

Повірка лічильників здійснюється за рахунок коштів АТ «Волиньгаз». Тож, якщо фахівці встановлять непридатність приладу обліку газу, то подальший ремонт чи заміна на новий будуть здійснені безплатно.

«Під час проведення повірки побутових лічильників газу встановили, що частина з них не підлягають експлуатації через значні похибки в обрахунку газу. Ремонт цих лічильників економічно та технічно недоцільний, тому враховуючи вимоги Кодексу газорозподільних систем,  їх необхідно замінити за рахунок Оператора газорозподільної мережі», – пояснив головний метролог АТ «Волиньгаз» Сергій Сьомак.

Зауважимо, що заміна лічильників фінансується за рахунок оплати за розподіл газу. Сплачуйте за доставку газу, адже ці кошти будуть надходити на підтримку стабільної роботи газорозподільних систем, забезпечення роботи аварійно-диспетчерської служби та підтримку економіки країни.

«Природний газ, як будь-який ресурс повинен використовуватися раціонально. Тому важливо кожному з нас доцільно споживати стратегічно важливе для нашої країни «блакитне палива». Завдяки лічильникам, які мають усі споживачі, проводиться облік фактичного використання газу і прогнозується потреба на майбутнє.

Забезпечення комерційного обліку – це запорука ефективного використання енергоресурсів. У Волинській  області є понад чотири тисячі квартир незабезпечених індивідуальними лічильниками газу. На сьогодні розробляємо програму співфінансування спільно з керівниками ОСББ та органами місцевого самоврядування», – додає головний метролог АТ «Волиньгаз» Сергій Сьомак.

Встановлені нові лічильники є повіреними, сертифікованими та відповідають нормативно-технічним критеріям, які діють на території України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024