стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 5 травня

05 Травня 2022, 23:35
Акція протесту проти війни в Україні 3997
Акція протесту проти війни в Україні

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:34

В онлайн-форматі президент України Володимир Зеленський та президент США Джордж Буш обговорили ситуацію в країні, допомогу США та цінності спільної перемоги.

23:29

Україна отримала 12 мільярдів доларів допомоги з початку повномасштабної війни. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

22:03

Євросоюз у шостому пакеті санкцій пропонує поширити їх на колишню гімнастку Аліну Кабаєву, яка тісно пов'язана з путіном, – пише УП.

21:51

Велика Британія запровадила санкції проти російської металургійної компанії Evraz, що виробляє 28% всіх російських залізничних коліс і 97% залізничних рейокна росії. Про це пише Україна 24.

21:48

Японія заморозить активи 140 росіян та заборонить експорт деяким російським військовим підприємствам. Про це повідомляє прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда.

20:20

Італія збільшить допомогу Україні до понад 800 мільйонів євро, – заявив прем'єр-міністр Маріо Драгі.

18:51

Уряд Японії вирішив запровадити додатковий пакет санкцій щодо РФ через розв’язану Кремлем війну в Україні.

Новий пакет антиросійських санкцій розширить ембарго на імпорт у Росію передових технологій, зокрема заборонить постачання квантових комп'ютерів.

18:07

Німеччина може зняти санкції з рф лише за погодженням з Україною, — Шольц.

17:12

Міжнародна донорська конференція, присвячена збору коштів для України, що постраждала від війни, зібрала 6,5 мільярда доларів. Зокрема Євросоюз анонсував додаткову допомогу на 200 мільйонів євро гуманітарної допомоги Україні — повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

14:50

Податковий регулятор Великої Британії відкликав у Московської біржі статус визнаної фондової біржі — рішення набуло чинності 5 травня. Про це йдеться у повідомленні на сайті відомства. Велика Британія анонсувала це рішення у середині квітня.

Це означає, що інвестори не зможуть отримати доступ до податкових пільг у Великій Британії в майбутньому при торгівлі цінними паперами на російській біржі. Наприклад, звільнення від податку на відсотки з кваліфікованих єврооблігацій та можливість внесення акцій на індивідуальний ощадний рахунок.

Визнаний статус фондової біржі — це класифікація, яку надає регулятор з метою спрощення оподаткування кваліфікованим фондовим біржам. Як зазначила міністерка фінансів країни Люсі Фрейзер, «скасування визнання Московської фондової біржі дає чіткий сигнал, що нових інвестицій в Росію не буде».

Британський регулятор наголошує, що такі заходи викликані, зокрема, обмеженнями Центробанку РФ, які забороняють брокерам продавати активи за дорученням нерезидентів. Це означає, що біржа більше не працює відповідно до комерційних стандартів.

Рішення не стосуватиметься інвестицій, які були зроблені до дати відкликання статусу.

13:00

Пожежна служба Італії Vigili del Fuoco передала українським рятувальникам 45 пожежних машин.
 
Про це повідомила Європейська комісія у Twitter.
 

«Італія передала Україні 45 пожежних машин. Ці важливі транспортні засоби щойно прибули до логістичного центру ЄС у Словаччині, звідки їх доставлять в Україну», – заявили у Єврокомісії.

12:33

Спікерка німецького Бундестагу Бербель Бас хоче відвідати Київ з візитом.

Про це пише Європейська правда.

Вона може стати найбільш високопоставленим представником влади Німеччини, який здійснив візит до Києва з початку війни. Речниця спікерки повідомила у четвер, що та хоче поїхати в Україну на запрошення свого колеги Руслана Стефанчука, щоб вшанувати пам'ять усіх жертв Другої світової війни та провести з ним політичні переговори.

 

День пам’яті жертв Другої світової війни в Україні відзначається 8 травня.

Як голова Бундестагу політик СДПН займає другу посаду в Німеччині після федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра.

11:41

Уряд Великої Британії виділив ще 45 млн фунтів стерлінгів для найбільш уразливих людей, які постраждали від російсько-української війни.
 
Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі британського уряду.
 

«Британія стояла пліч-о-пліч з народом України протягом усього цього конфлікту. Як один із найбільших гуманітарних донорів, ми продовжуватимемо дбати про те, щоб ті, хто несе тягар підлої війни путіна, отримали необхідну допомогу. Британська допомога надає підтримку найбільш вразливим верствам населення України, зокрема жінкам і дітям, які стикаються з підвищеним ризиком сексуального насильства та експлуатації», – заявила глава МЗС Ліз Трасс.

Зазначається, що з 45 мільйонів фунтів стерлінгів, 15 мільйонів підуть до Українського гуманітарного фонду ООН. Ще 15 мільйонів фунтів стерлінгів будуть перераховані ЮНІСЕФ для фінансування надання життєво важливих послуг, таких як харчування вагітних жінок та підтримка психічного здоров’я дітей.

Також Велика Британія забезпечить подальші поставки медичних товарів включаючи набори для догляду за ранами для понад 220 000 пацієнтів і близько 380 000 упаковок ліків.

11:38

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає, що Євросоюз зможе домовитися про нафтові санкції проти росії, попри категоричний спротив Угорщини.

Про це пише Європейська правда.

«Ситуація, яку ми зараз спостерігаємо, принаймні у публічному просторі, створює враження, що одна країна може «тримати у заручниках» всю санкційну політику ЄС. Насправді це не так. Звісно, це частина публічної риторики і політики - Угорщина збільшує тиск на партнерів у ЄС, говорячи публічно про те, що вона ніколи не відступиться від своєї позиції і вимагаючи великих винятків. Я вірю, що пошук компромісів, який зараз триває, дасть успіхи – я хочу вірити в це – і будуть знайдені компроміси, які базово влаштують Угорщину і дозволять зберегти об’єднану санкційну політику блоку», – зазначив Ландсбергіс. 

Він додав, що досі з перших днів повномасштабної війни Євросоюзу вдавалося знаходити консенсус. 

10:08

Японія не заборонятиме постачання російської нафти — через обмеженість власних ресурсів, однак Токіо підтримує таку санкцію загалом, повідомляє Бабель.

08:55

На думку міністра закордонних справ Естонії Еви-Марії Лійметс, ЄС слід безперервно посилювати економічний тиск на Росію, запроваджуючи нові пакети санкцій.

Про це пише Європейська правда.

«Зараз Євросоюз продемонстрував виняткову єдність при прийнятті нових санкцій. І зараз, коли ми приймаємо шостий санкційний пакет, дуже важливо, щоб ми після цього одразу почали рухатися далі», – сказала Лійметс.

На її думку, нові санкції мають поширитися на ті сектори російської економіки, які поки що не порушені обмежувальними заходами.

 

«Важливо розпочати обговорення тих галузей економіки [РФ], тих секторів, про які ми ще не змогли домовитися. Такий рух крок за кроком зараз є, і це найважливіше, щоб після прийняття шостого санкційного пакета ми почали б рух до сьомого пакету санкцій», – пояснила міністр закордонних справ Естонії.

07:50

Донорська конференція, яка пройде у столиці Польщі Варшаві, може стати відправною для європейського плану Маршалла для України. Про це повідомляє УП.

01:08

Президент Євроради Шарль Мішель виступає за конфіскацію активів росіян, які перебувають під санкціями, з метою подальшого їхнього використання для відшкодування збитків, завданих росією у війні проти України. Про це пише УП.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024