стрічка

Які автозапчастини завжди треба мати із собою

02 Травня 2022, 12:47
Які автозапчастини завжди треба мати із собою Реклама 1621
Які автозапчастини завжди треба мати із собою

Водії з багаторізним досвідом добре знають, що в автомобіль завжди варто мати базовий запас автозапчастин, які зможуть виручити при раптовій поломці авто на дорозі.

Особливо варто до них прислухатися, якщо машину використовуєте не лише для пересування містом, але й для відстаней понад 100 кілометрів. І тим більше якщо є власником б\у автомобіля, який має не одну тисячу кілометрів пробігу.

Спробуємо розібратися, які запчасти для авто завжди мають бути із собою.

Що найчастіше ламається в автомобілі

Найпоширеніші поломки авто, як правило, залежать від пори року. Взимку водії мають багато проблем із шинами, гальмами, кліматконтролем. Влітку частіше ламаються електровентилятори, термостат, патрубки, радіатор, водяна помпа.

Усі ці запчатини до найрізноманітніших марок автомобілів можна знайти на сайті https://atl.ua/avtozapchasti.

Експерти називають найзатребуваніші запчастини, які завжди варто мати про запас:

  • запасне колесо;
  • запобіжники;
  • патрубки радіатора;
  • набір підшипників;
  • гальмівні колодки;
  • паливний фільтр;
  • паливна помпа;
  • масляна помпа;
  • набір свічок;
  • набір прокладок;
  • набір ламп.

Кожен водій повинен добре знати свій автомобіль. Якщо якась його частина вже виходила з ладу, варто подбати про те, аби відповідні запчастини завжди були у запасі.

Гальмівна система
Гальмівна система

Поломка на дорозі – що робити

Також треба пам’ятати про насос та набір ключів. Не зайвими будуть запасні ємності з маслом, гальмівною рідиною та антифризом.

Якщо передбачити усі можливі поломки та забезпечити авто необхідними запчастинами, можна сміливо вирушати у дальшу дорогу.

Деякі труднощі можуть виникнути, якщо у вас нема відповідних знань та навичок щодо ремонту автомобіля. Щоб цього уникнути треба добре вивчити будову власного авто та принципи роботи усіх механізмів. 

Навіть якщо ви самі не ремонтуєте свій автомобіль, намагайтеся максимально вникнути у суть поломки. Попросіть майстра, аби пояснив, що не так і як він буде це виправляти. За можливості будьте присутні під час ремонту вашого авто.

Якщо у дорозі у вас зламався автомобіль й поблизу немає автомайстерні, можна спробувати виправити проблему самотужки. Спочатку треба визначити причину несправності, потім перевірити наявність необхідних запчастин і приступати до ремонту. Якщо знань бракує, можна пошукати інформацію та відео в інтернеті.

Фільтри
Фільтри

Що треба мати в авто, окрім запчастин

Вирушаючи у далеку дорогу, треба потурбуватися не лише про автомобіль, але й про пасажирів, що у ньому їхатимуть. Обов’язково треба мати необхідні персональні документи та документи на автомобіль. 

Мусить бути в машині також вогнегасник, аптечка та пляшка чистої води. Щодо медикаментів у аптечці, варто потурбуватися про жарознижувальне, знезаражувальне, знеболювальне, перев’язувальні матеріали, препарати, що регулюють тиск та травлення, антигістамінні.

Якщо ви вирушаєте у подорож із дітьми, потурбуйтеся й про їх комфорт та безпеку в авто. Автокрісло, бустер та ремені безпеки – запорука безпечної подорожі для дітей.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024