стрічка

У мережі поширюють фейк про ануляцію коштів клієнтів «ПриватБанку»

28 Квітня 2022, 20:50
У мережі поширюють фейк про ануляцію коштів клієнтів «ПриватБанку» 8634
У мережі поширюють фейк про ануляцію коштів клієнтів «ПриватБанку»

Починаючи з 1 травня 2022 року ПриватБанк не буде анульовувати кошти на картках українців.

Журналісти проєкту «Брехунець» під час моніторингу соцмереж зафіксували чимало повідомлень про те, що банк буде знімати гроші з карток своїх клієнтів. Як з'ясувалося, це – ФЕЙК!

ФЕЙК

У мережі поширюють інформацію про те, що керівництво ПриватБанку зробило важливе оголошення для своїх клієнтів. Буцімто буде знімати/анульовувати  гроші з карток українців і зникнуть вони уже 1 травня.

Ілюстрацією вкиду стала картка «Універсальна», яку чимало людей можуть впізнати, адже часто нею користуються. На передньому фоні у нижньому правому куті додали червоний квадрат з текстом «АНУЛЯЦІЯ КОШТІВ КЛІЄНТА».

СПРОСТУВАННЯ

Насправді знімати, чи анульовувати кошти з карток українців ПриватБанк не буде. Мова йде про накопичені бонуси з програми лояльності «Бонус+». На офіційній сторінці фінустанови ще на початку квітня з’явилося повідомлення про те, що програма з 1 травня не буде працювати. Кошти можна використати, або передати для ЗСУ.

«Додайте бонусів для перемоги України! До кінця квітня ви можете переказати гроші з рахунку на потреби ЗСУ в Приват24: Добро - Підтримка ЗСУ. Або використати накопичені бонуси у мережі магазинів-партнерів «Бонус+» на свій розсуд. Вже з 1 травня програма не буде працювати. 

«ПриватБанк» продовжує підтримувати нашу державу у цей непростий час. Тож ми закриваємо програму і перераховуватимемо невикористані залишки на бонусних рахунках для потреб нашої Армії та відновлення України. Загалом це 600 млн грн», – кажуть у банку.

ВИСНОВОК

Отже, повідомлення про ануляцію коштів клієнтів «ПриватБанку» – неправдиве. Насправді 1 травня 2022 року закривається  програма лояльності «Бонус+». Якщо хтось з клієнтів банку не встигне використати накопичені бонуси, їх автоматично перерахують для потреб ЗСУ. Банк повідомив про це клієнтам завчасно, ще на початку квітня.

«Брехунець» вкотре наголошує, що варто ретельно перевіряти інформацію і довіряти лише офіційним джерелам, аби не створювати панічних настроїв.

Читайте також: У мережі поширюють маніпуляцію про скасування банками кредитних канікул

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024