стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 21 квітня

21 Квітня 2022, 23:04
Українські військові 10347
Українські військові

Триває 57 доба героїчного протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:04

Секретар РНБО Олексій Данілов стверджує, що російська верхівка мала плани з депортації значної частини українців до концентраційних таборів на заході Сибіру для примусових робіт із будівництва нових міст росіянам.

23:02

Упродовж поточної доби, 21 квітня, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил успішно відбили 10 атак ворога. Завдяки умілим діям та майстерності наші воїни завдали втрат російським окупантам.

Зокрема українські захисники знищили 6 танків, 4 артилерійські системи, 8 одиниць броньованої, 15 одиниць автомобільної техніки.

 

Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили 2 літаки (Су-34 та Су-25) і 8 безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10».

22:24

Сьогодні російська армія запустила дві крилаті ракети по Запоріжжю. Голова Запорізької ОДА Олександр Старух повідомив, що перша ракета впала на острів Хортиця в районі мосту Преображенського. У той час залізничним мосту рухався евакуаційний потяг Запоріжжя — Львів, у якому вибуховою хвилею повибивало вікна в чотирьох вагонах. Також вилетіли вікна автівок, які рухалися мостом. Унаслідок другого удару по острову Хортиця пошкоджена будівля санаторію-профілакторію одного з підприємств. Постраждали 8 громадян.

22:11

Гуманітарний коридор з Херсонщини на Дніпропетровщину не спрацював. Російські військові зупинили автобуси на блокпості та  затримали голову Нововоронцовської ОТГ Володимира Марчука. Наразі ведуться перемовини щодо його звільнення.

21:52

Українські захисники продовжують стримувати агресора в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Зокрема, 21 квітня російські фашистські війська здійснили 3 атаки. Також наша артилерія наносила вогневе ураження по скупченню особового складу та техніки. Тривають бої. Українські воїни знищили:

  • особового складу – до 200
  • танків – 5
  • БМП – 2
  • БТР – 1
  • артилерійських систем – 1
  • АТ – 9
  • літаків – 1
  • БПЛА – 3

21:48

Російські військові зірвали евакуацію з Маріуполя — біля точки збору людей почався обстріл, коридор довелося закрити, повідомила віцепрем'єр-міністерка Верещук.

21:42

Супутник зафіксував братську могилу в окупованому російськими військами селищі Мангуш, яке знаходиться менше ніж у 20 кілометрах від Маріуполя. У цій могилі можуть бути поховані до 9 тисяч маріупольців.

21:22

росія продовжує розгортання батальйонних тактичних груп в Україні, їхня загальна кількість досягла 85, за добу в Україну зайшли 3 БТГ рф — CNN.

21:03

Мер Ірпеня Олександр Маркушин повідомив про відновлення роботи громадського транспорту з Києва. Вже з 25 квітня зі столиці вирушать перші маршрутки до Ірпеня та Бучі.

20:53

Евакуаційні автобуси з 79 марупольцями, які зуміли виїхати з блокади 20 квітня, прибули на територію, підконтрольну українському урядові.

20:13

Оперативна інформація Держспецзвʼязку про роботу мобільного звʼязку, інтернету та цифрового телебачення в Україні станом на 18:00 21 квітня 2022 року.

Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку підготував уточнюючі рекомендації щодо застосування абонентських супутникових терміналів Starlink на період дії режиму воєнного стану усім категоріям користувачів за умови дотримання електромагнітної сумісності обладнання. Документ було прийнято відповідно до рішення Національної комісії що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

День за днем зв’язок повертається в українські міста і села, які були звільнені від окупантів. Завдяки невтомній роботі ремонтних бригад Vodafone на Київщині повернуся зв'язок до Глібівки, Липівки, Копилова, Калинівки та Іванкова. А у Чернігів повернули «до строю» ще 4 базові станції, тож зараз у місті вже відновлено роботу понад 70% мережі.

Відновлюють мережі й фахівці Укртелекому. Вчора було усунуто пошкодження на обладнанні та відновлено стабільну роботу каналу передачі даних на лінії Херсон-Дніпро. Що важливо, виконання робіт на позначилося на якості надання послуг. Трафік було перерозподілено на резервні канали. 

Попри повномасштабну війну, у якій український народ героїчно протистоїть російському воєнному вторгненню, у квітні Укртелеком зафіксував збільшення підключень до мережі оптичного інтернету на 30% порівняно з аналогічним періодом у березні.

20:04

Воїни-десантники разом з морськими піхотинцями знищили два російських транспортно-бойових вертольоти Мі-8, – пише УП.

19:59

Окупанти нанесли три ракетних удари по залізничній інфраструктурі у Новомосковському районі Дніпропетровської області, – повідомляє голова ОВА Валентин Резніченко.

Загиблих та поранених немає.

19:44

У Харкові загинули двоє мирних жителів внаслідок обстрілів окупантами, – повідомляє Центр екстреної меддопомоги регіону.

19:13

Нацполіція проводить слідчі дії на місці знищення найбільшого у світі літака «Мрія».

АН-225 «Мрія» був знищений під час артилерійського обстрілу під час атаки збройних сил російської федерації. Спеціалісти-криміналісти слідчих підрозділів Нацполіції спільно з пожежотехніками Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України проводять огляд місця події та збирають речові докази.

 На підставі зібраної на місці події доказової бази буде призначено низку експертиз, зокрема вибухотехнічна та пожежотехнічна. Наразі поліцейські виявили значну кількість російської техніки та інші речові  докази.

 Також вибухотехніки поліції виявляють та знешкоджують нерозірвані боєприпаси, які російські окупанти скинули на територію аеропорту.

18:38

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення.

Триває повномасштабна збройна агресія російської федерації проти України. Противник продовжував наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Водночас, не припиняються ракетно-бомбові удари по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Фіксується суттєве скорочення інтенсивності руху колон російської військової техніки по території республіки білорусь. Окремі підрозділи збройних сил білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях.

На Слобожанщині обстановка суттєвих змін не зазнала. Триває часткове блокування Харкова та руйнування артилерією інфраструктури міста. На тимчасово захопленій території Харківської області окупаційні війська забороняють переміщення місцевого населення в бік території, підконтрольній Силам оборони України, заблокована доставка гуманітарної допомоги з українського боку.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог намагався взяти під повний контроль Маріуполь. Продовжував завдавати авіаційних ударів та  здійснював спроби штурмових дій в районі морського порту і заводу Азовсталь.

На тимчасово захопленій території Херсонської області самопроголошеною окупаційною владою оголошено мобілізацію осіб чоловічої статі. Крім того, за наявною інформацією, на 1 травня в зайнятій російською федерацією частині Херсонщини сплановано проведення так званого референдуму. А у період 2-10 травня – перепис населення. Місцевим жителям заборонено будь-яке переміщення між населеними пунктами.

На Південнобузькому напрямку тривають обстріли Миколаєва, противник намагається покращити тактичне положення та наблизитися до міста, успіху не має.

Ворог продовжує зазнавати значних втрат в особовому складі та військовій техніці. За уточненими даними, захисники та захисниці України  ліквідували командира першого мотострілецького полку другої мотострілецької дивізії першої танкової армії західного військового округу підполковника Дениса Мєжуєва. Також отримали важкі поранення та знаходяться на лікуванні в москві два представники керівного складу цього ж з’єднання – полковник Харитонов та підполковник Смірнов.

Крім того, значно деморалізує особовий склад окупаційних підрозділів проведена примусова мобілізація на невизнаних територіальних утвореннях Донецької та Луганської областей, незадовільне харчування, низьке фінансове та матеріальне забезпечення особового складу, що прибув на доукомплектування регулярних підрозділів російської федерації.

18:13

У Київській області чернець поселив у себе російських військових і «зливав» дані про односельців.

Як встановило слідство, чоловік поселив у себе окупантів, хрестив їх та освячував їхню техніку.

Крім того, він розповів їм, де живуть багаті мешканці Андріївки – їхні будинки окупанти пізніше пограбували, – повідомляє телеграм-канал ЗСУ.

18:03

Узгоджений на урядовому рівні гуманітарний коридор із Херсонської області не спрацював – росіяни не пропустили автобуси для вивезення людей, водночас продовжили обстріли. 

Крім того, окупанти взяли в полон координатора евакуаційної колони, – пише Українська правда.

17:52

Підрозділ ППО Нацгвардії в Запорізькій області з розрахунку ПЗРК знищив ворожий гелікоптер К-52 Алігатор, – пише УП.

17:50

У Дрогобичі на Львівщині місцева влада присвоїла нові назви вулицям, які носили імена російських діячів, а також демонтували меморіал «Вічного вогню» в парку.

17:49

російські окупанти прямо зараз бомбардують та обстрілюють територію Азовсталі. Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко

17:45

Окупанти не пропустили автобуси із Маріуполя із евакуйованими мирними жителями, – повідомила міністерка Ірина Верещук.

17:12

Майже по всій Україні лунає повітряна тривога

17:01

На Херсонщині окупанти забирають у власність агропідприємства, вивозять продукцію зі складів і погрозами змушують працювати робітників — про це повідомляє Всеукраїнська аграрна рада.

16:45

росія усіляко заохочує звірства своїх військових і вручає їм медалі за розстріл мирних українців.

Це підтверджує чергова розмова двох родичів-загарбників, які вихвалялися своїми «здобутками» на війні. Вони обговорюють, що холоднокровно розстріляли 25 цивільних осіб.

«Тут у нас было двадцать пять гражданских, они выезжали автобусом. Убили», – зізнається один.

Інший вихваляється своїми планами зґвалтувати українку, і називає це «побаченням». 

«Я тут девушку встретил, думаю с ней на свидание сходить. На двоих. Укроп отказался. Она у нас тут сидит. Привязанная», – говорить окупант, сміючись.

16:38

Аквафрешним став знак при в'їзді в Мелітополь.

16:34

Нардепи від фракції «Опозиційна платформа За життя», чию діяльність призупинила РНБО, створили свою депутатську групу – «Платформа за життя та мир».

Головою групи став Юрій Бойко. Також до складу ввійшли: Волошин, Загородній, Кальцев, Колтунович, Льовочкін, Макаренко, Мамоян, Папієв, Пузанов, Суркіс, Шуфрич, Борт, Дунаєв, Іоффе, Качний, Ларін, Льовочкіна, Мамка, Німченко, Пономарьов, Скорик, Чорний, Королевська, Солод.

16:18

Підрозділи ППО ДШВ ЗС України збили штурмовик Су-25 та БПЛА Орлан-10 російських окупантів.

Повітряні об’єкти приземлили з переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger та Starstreak.

16:14

Ворожий літак Су-34 знищили наші захисники на Ізюмщині, – повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

16:10

Парламент продовжив дію воєнного стану в Україні до 25 травня.

16:04

Відбувся черговий обмін полоненими. Вдалося повернути десятьох військових (серед них двоє офіцерів) та дев′ятьох цивільних українців. Цього разу серед звільнених є поранені, – повідомила міністерка Мінреінтеграції Ірина Верещук.

14:54

У Бучі встановлюють вікна в будинках, які постраждали внаслідок вторгнення рф, у Гостомелі продовжують прибирати місто.

14:49

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено потяг Запоріжжя – Львів. Постраждалих нема, – повідомляє Укрзалізниця.

14:37

Із Попасної вдалося евакуювати 60 осіб, —повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

14:25

Міноборони рф поширює черговий фейк про «визволення» Рубіжного, – повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Це вже третє подібне «визволення» окупантами Рубіжного. Вперше цей населений пункт згідгл зі зведеннями окупантів «перейшов під контроль» загарбників 1 березня.

14:23

росія перекинула в Маріуполь підрозділи окупантів, які чинили звірства в Бучі. Про це пише Українська правда.

14:21

На Луганщині Збройні сили України знищили загін лівійців та сирійців. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

14:16

росіяни контролюють близько половини Попасної на Луганщині, — глава ОВА Сергій Гайдай.

Там досі залишається більше 2,5 тисячі жителів. Від початку російського вторгнення у місті загинули понад 100 людей.

13:46

Російській окупанти двічі завдали ракетних ударів по Запоріжжю

Постраждалих немає, повідомляє Запорізька ОВА.

12:40

Російські окупанти облаштували кілька братських могил у селі Мангуш, куди вантажівками звозять тіла убитих маріупольців.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«В районі обїздної дороги окупанти облаштували декілька братськіх могил розміром до 30 метрів кожна і вантажівками звозять тіла загиблих, фактично просто скидаючі їх насипом. Цікава деталь, всі тіла поміщено в пластикові пакети, тобто це знов підтверджує нашу поперденю інформацію про накопичування тіл загиблих в іншому місці в районі пром зони в Маріуполі. Це прямий доказ військових злочинів і намагання їх приховати», – написав мер.

12:30

Російські окупанти повністю ізолюють від України окуповані населені пункти, забороняють евакуацію та не допускають волонтерів. 

Про це повідомляє головне управління розвідки МО України.

Зокрема, на сьогодні заблоковано всі окуповані населені пункти Великобурлуцького району, Харківської області. Виїзд можливий виключно на територію рф.

Діє абсолютна заборона на доставлення гуманітарних вантажів з контрольованої Україною території. Місцевих жителів попереджено про те, що волонтери, які намагаються доставити допомогу – розстрілюються. Нещодавно стало відомо про розстріл волонтерів, які їхали з СМТ Шевченкове.

Станом на 20 квітня в районі відсутній мобільний зв’язок. Багато населених пунктів залишились без електропостачання. Не працюють банкомати, а продукти продаються за значно завищеними цінами. Відсутня медична допомога та постачання ліків. Дороги, в тому числі ґрунтові – мінуються.

11:18

Полк «Азов» за останні дві доби знищив: 3 танки, 2 БМП та БТР.

11:11

Україна вимагає від росіян відкрити терміновий гуманітарний коридор з маріупольського комбінату «Азовсталь» – про це заявила міністр реінтеграції Ірина Верещук.

10:48

Минулої доби окупанти обстріляли 8 населених пунктів – поліція задокументувала воєнні злочини рф.

Про це повідомляє МВС України.

Внаслідок російських ударів загинули двоє мирних жителів, ще 8 поранено, серед них – дитина. Руйнувань зазнали щонайменше 23 цивільних об’єкти – житлові будинки, школа, фабрика, комунікації. Окупанти вдарили по таких населених пунктах Донеччини: Маріуполь, Авдіївка, Мар’їнка, Селидове, Велика Новосілка, Комар, Очеретине, Суха Балка.

Ворог обстрілював мирне населення ракетами, з реактивних систем залпового вогню «Град», танків, важкої артилерії.

Поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) КК України.

10:02

Українська сторона сьогодні спробує пробити гуманітарний коридор з Херсонщини.

Про це повідомила Ірина Верещук.

Йдеться про три населених пункти: смт Високопілля, село Нововознесенське та село Миролюбівка

Точки збору: 

  • смт Високопілля – вул. Визволителів, 112 (біля селищної ради);
  • с. Нововознесенське – вул. Шкільна, 28Б (біля селищної ради);
  • с. Миролюбівка – вул. Шевченка, 82 (біля школи).

09:30

Втрати окупантів станом на 21 квітня:

09:03

У Миколаєві внаслідок нічних обстрілів одна людина загинула, ще двоє поранені – керівник ОВА Віталій Кім.

08:54

По вчорашньому гуманітарному коридору з Маріуполя вдалося виїхати чотирьом евакуаційним автобусам. Вони заночували в Бердянську і зараз прямують на Василівку. Скоро чекаємо їх у Запоріжжі.

Про це повідомила Ірина Верещук.

Сьогодні продовжують евакуацію жінок, дітей та осіб похилого віку. Посадка в автобуси на бульварі Шевченка на кільці біля торговельного центру «Порт-Сіті» о 14.00. 

Безпекова ситуація складна. Можуть бути зміни. 

08:41

Більше ніж 584 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. При цьому 208 дітей загинуло. 376 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

08:38

За 20 квітня російські окупанти поранили 5 мирних мешканців Донеччини: 3 у Мар’їнці та 2 у Вугледарі

Про це повідомив голова Луганської ОВА Павло Кириленко.

21 квітня вдалося уточнити інформацію щодо 2 загиблих раніше у Павлівці і ще 3 поранених: у Краматорську, Маріуполі та Лимані. Крім того, у Бахмуті медичну допомогу отримала одна людина, поранена на Луганщині.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

08:31

На лінії фронту відбито дев’ять атак ворога – знищено зенітний ракетний комплекс, танк, артилерійську систему, 10 одиниць броньованої, дві одиниці спеціальної інженерної, дві одиниці автомобільної техніки та ворожий склад з боєприпасами.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Підрозділи ПВО також збили одну крилату ракету та три безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10».

«Ворог намагався закріпитись в західній і північно-західній частинах Рубіжного, проте зазнав невдачі. Здійснював безуспішні штурмові дії в напрямку Новотошківського, триває штурм Попасної», – написав він.

6:38

Оперативна інформація станом на 06.00 21.04.2022 щодо російського вторгнення

Розпочалася п’ятдесят сьома доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Триває повномасштабна збройна агресія російської федерації проти нашої Держави. Противник намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей.

Ворог продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктам військової та цивільної інфраструктури по всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив, змін в стані та положенні угруповань його військ не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує нарощування системи технічного забезпечення.

У Балаклеї поранених російських військовослужбовців почали розміщувати у міській поліклініці, незважаючи на те, що  шпиталь для російських військових обладнано у будівлі місцевої музичної школи. Розміщення окупантів у міській поліклініці свідчить про значне зростання числа поранених та проблеми з їх подальшою медичною евакуацією.

Ворог продовжує часткове блокування та обстріли міста Харкова.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник й надалі здійснює артилерійські обстріли вздовж всієї лінії зіткнення.

На Херсонщині загарбники планують організувати примусову мобілізацію населення на війну з Україною. Одночасно, окупанти поставили за мету повністю припинити гуманітарну підтримку області з боку української влади. Продовжується  терор населення.

Так, у селі Золота Балка Херсонської області представники російських окупаційних військ провели збори з місцевим населенням, де заявили про те, що “зелених коридорів” більше не буде, людям заборонили залишати населений пункт. Крім того, попередили, що у разі обстрілу їхніх позицій підрозділами Збройних Сил України, російські загарбники почнуть обстріл населеного пункту. Окупанти продовжують обхід помешкань, проводять обшуки.

На Південнобузькому напрямку ворог веде обстріли позицій наших військ.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу уражено чотири повітряні цілі: три безпілотних літальних апарати та одну крилату ракету.

 

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено один танк, десять одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему, дві одиниці спеціальної інженерної техніки, зенітно-ракетний комплекс і ворожий склад з боєприпасами.

4:35

У Каховці на Херсонщині рашисти відпустили затриманих 11 квітня Геннадія і Дмитра Мурашкіних. При цьому невідомою залишається доля ще одного каховчанина – Василя Лотанюка, якого забрали 2 квітня. Місцеперебування його досі невідоме.

2:43

Оперативне командування «Південь» повідомляє, що окупанти на Херсонщині вирішили перенести дату так званого референдуму на 27 квітня.

2:13

На південних рубежах оборони українські військові знищили два прихованих ворожих пости спостереження, 34 окупанти та 7 одиниць техніки.

1:21

У селищі Бородянка Київської області виявили дві братських могили з тілами дев'яти мирних мешканців, серед яких – 15-річна дівчина, повідомили у поліції Київської області.

В одній могилі знаходилися двоє товаришів 35-ти років, а поряд дівчина-підліток 15 років.

У другому місці поховання правоохоронці виявили тіла шести людей – четверо чоловіків та дві жінки. Особи чотирьох вдалося ідентифікувати – це також місцеві мешканці, імена двох загиблих людей поки залишаються невстановленими.

Тіла всіх загиблих було доставлено до моргів Київщини для подальших експертиз. Згодом ідентифіковані тіла передадуть родичам для поховання.

«Ці люди були вбиті окупантами, у деяких із загиблих є ознаки катувань. Хочу підкреслити, що ці люди – цивільні. Російські військові свідомо розстрілювали мирних людей, які не чинили жодного опору та не становили жодної загрози», – зазначив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

0:42

На Донбасі військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил успішно відбили 9 атак ворога і знищили один зенітний ракетний комплекс, один танк, одну артилерійську систему, 10 одиниць броньованої, 2 одиниці спеціальної інженерної, 2 одиниці автомобільної техніки та ворожий склад з боєприпасами. Про це повідомили у пресслужбі Операції об'єднаних сил.

0:28

Ввечері 20 квітня російські окупанти обстріляли місто Зеленодольськ і село Велика Костромка на Дніпровщині, повідомив голова ВА Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Близько 21:30 Зеленодольськ обстріляли із систем залпового вогню, трохи пізніше – село Велика Костромка.

Є проблеми з енергопостачанням. Працюють ЗСУ, рятувальники, уточнюються наслідки.

0:24

Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі Радіо НВ заявив, що великий наступ російської армії на східному фронті ще не розпочався, проте він буде, і це лише питання часу.

За його словами, 19 квітня зранку почалися бої на всій лінії фронту на території Донецької, Луганської та Харківської областей, але вони скоріше пробні.

Данілов каже, що Росія ще може підтягувати нові ресурси та резерви у значних кількостях протягом двох-чотирьох тижнів. 

«Ми в жодному разі не маємо применшувати міцність нашого ворога: велика країна, людей багато, розуму – не зовсім. Вони там ще є. Крім того, останнім часом ми помітили, що з’являються лівійці і сирійці на фронті – так звані найманці. Тому казати, коли вони у них закінчаться, доволі складно», – зауважив Данілов.

0:20

Російські війська обстріляли цвинтар жертв тоталітаризму в Харкові-П'ятихатках, де поховані розстріляні НКВС польські офіцери. Як повідомляє «Європейська правда» із посиланням на Onet.pl, про це в ефірі TVN24 повідомив польський волонтер і документаліст Матеуш Лаховський.

0:19

За добу 20 квітня протиповітряною обороною Сухопутних військ та Повітряних сил Збройних Сил України знищено чотири повітряні цілі російських окупантів: три БпЛА (ОТР типу «Орлан-10») та крилату ракету, повідомили у командуванні Повітряних Сил.

0:03

Українські розвідники отримали аудіоперехоплення розмови окупантів, в якому йде мова про наказ вбити усіх військовополонених ЗСУ в районі Попасної, що в Луганській області, повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Розвідники зазначають, що такий наказ окупантів є відвертим воєнним злочином, порушенням міжнародного законодавства та ще одним яскравим прикладом, що армія РФ – це вбивці, гвалтівники та мародери.

 

«У черговий раз попереджаємо, що воєнні злочини не мають терміну давності, та гарантуємо, що усі воєнні злочинці будуть справедливо покарані», – йдеться у повідомленні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024