стрічка

Особливості послуги оренди автомобіля у Львові

15 Квітня 2022, 11:48
Оренда авто Реклама 586
Оренда авто

Перш ніж розглянути плюси та мінуси оренди автомобіля, необхідно зрозуміти, що являє собою ця послуга та які її особливості.

Прокат передбачає, що автомобіль орендується на певний термін без водія. Орендувати можна на термін від одного дня до декількох місяців (іноді навіть років).

Послуги з прокату автомобілів сьогодні доступні у багатьох великих містах. І українці поступово починають звикати до цієї послуги, бо це дуже зручно.

Умови оренди авто у Львові можуть змінюватись в залежності від компанії. Але основний алгоритм наступний: клієнт підписує договір, вносить заставу та оплату, забирає автомобіль, повертає авто.

При оренді автомобіля потрібні такі документи

  • Паспорт (зазвичай компанія надає автомобілі особам старше 21 року).

  • Водійське посвідчення. Вимоги до мінімального стажу водіння можуть відрізнятися, але зазвичай становлять щонайменше два роки.

  • Банківська картка для оплати депозиту. Знову ж таки, розмір депозиту в кожній компанії різний, але ви повинні сплатити збір за автомобіль від 100 доларів.

Усі компанії, що пропонують оренда авто Львів, класифікують свої автомобілі за різними класами (від економ до преміум). Звичайно, вартість оренди автомобіля буде різною.

Переваги оренди автомобіля

Тепер ми можемо поговорити про переваги оренди автомобіля у Львові. І їх дуже багато. Ось основні переваги оренди автомобіля.

  • Клієнту не потрібно купувати автомобіль чи платити повну ціну. Зазвичай люди орендують автомобіль на короткий термін (найчастіше до тижня). Людина вирішує свої справи, а потім повертає його назад. І тут набагато вигідніше скористатися послугою оренди автомобіля, ніж купувати машину.

  • Величезний вибір автомобілів. Клієнт може орендувати будь-яке авто, про яке він мріє.

  • Всі автомобілі знаходяться у хорошому стані, і компанія-орендар несе за це відповідальність. Тож мандрувати буде приємно. Клієнту не потрібно ремонтувати орендований автомобіль.

  • Процедура підготовки документів досить проста та швидка. Весь процес може зайняти до півгодини.

  • Різна цінова політика. Будь-яка людина, яка має дохід, може орендувати автомобіль. Проте слід розуміти, що за автомобіль представницького класу доведеться платити більше. Однак компанія пропонує різні автомобілі, щоб кожен міг вибрати той, який відповідає його фінансовим можливостям.

  • При оренді автомобіля клієнт нічим не обтяжений та може вільно розпоряджатися своїм часом. Може вирушити у різні місця з коханою людиною.

  • Мінімальні обмеження. Ця послуга доступна майже кожному. Все, що потрібно - це паспорт, права водія та мінімальний досвід водіння.

Недоліки прокату автомобіля

Оренда автомобіля також має недоліки, які має враховувати кожен клієнт. Ось основні недоліки оренди автомобіля

  • Ціна. Ця послуга коштує грошей; що вище клас автомобіля, то вище вартість. Крім того, не слід забувати про суму депозиту. У нашій країні цей ринок тільки розвивається, і бюджетних компаній не так багато. Тому ціни великих компаній можуть шокувати деяких людей.

  • Рекомендується ознайомитися з умовами договору та деталями страхування. В результаті компанії можуть на законних підставах вимагати від клієнтів додаткових платежів.

  • Високий рівень відповідальності. Водіння у незнайомій місцевості може бути досить небезпечним. І це може призвести до аварії, у якій ваш автомобіль буде пошкоджено. У цьому випадку вам доведеться повністю або частково сплатити за його вартість.

  • Нерозвинена система. Орендувати автомобіль у великому місті не проблема, а ось у маленькому вона існує.

  • Існує ризик зіткнутися із шахраями. Не всі прокатні компанії серйозно ставляться до своїх зобов'язань.

Корисні поради при оренді авто

Для того, щоб послуга оренди автомобіля принесла лише задоволення, необхідно дотримуватися деяких порад.

  1. Вам слід знайти в Інтернеті інформацію про всі компанії з прокату автомобілів та ретельно проаналізувати їх. Перевірте всі документи та тарифи та прочитайте відгуки клієнтів. Зателефонуйте представнику потрібної вам компанії та дізнайтесь про всі умови оренди автомобіля.

  2. Ви повинні уважно прочитати договір, особливо умови страхування. Найважливішим аспектом страхування є франшиза (ліміт відповідальності клієнта). Якщо з автомобілем стався нещасний випадок, клієнт має виплатити певну суму компенсації. Рекомендується, щоб франшиза була мінімальною.

  3. Після отримання автомобіля вам необхідно ретельно його оглянути. Якщо на ньому є вм'ятини або подряпини, це має бути зазначено у договорі.

  4. Забираючи автомобіль, переконайтеся, що співробітники прокату автомобілів повідомили вам, що автомобіль повернений без пошкоджень. Також важливо, щоб пробіг був правильним. Не зайвим буде також сфотографувати автомобіль, що повертається. Ці фотографії стануть у пригоді в суді, якщо виникнуть будь-які проблеми.

Ці поради допоможуть уникнути неприємних ситуацій.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024