стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 15 квітня

15 Квітня 2022, 22:10
Естонія. Акція проти гвалтувань українок російськими військовими 4104
Естонія. Акція проти гвалтувань українок російськими військовими

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Інформація оновлюється зазначеним часом.

22:09

Посол Італії П’єр Франческо Дзадзо повернувся до Києва, з понеділка посольство повноцінно відновить роботу.

Gро це повідомив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

21:18

За оцінкою США, російський крейсер і флагман Чорноморського флоту РФ «Москва» був уражений двома українськими ракетами. 

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на CNN, повідомив у п'ятницю високопоставлений представник міністерства оборони США.

Дві українські ракети «Нептун» вразили «Москву» у Чорному морі цього тижня. У більш детальній оцінці американського чиновника йдеться, що удар та подальше затоплення корабля стали результатом українського ракетного удару

20:53

На пішохідній доріжці навпроти посольства росії у Польщі з’явився великий жовто-блакитний напис «Слава Україні».

Фото виклала у своєму Facebook культурна інституція мерії Варшави Stołeczna Estrada, яка й організувала розпис, повідомляє «Європейська правда».

Напис відкрили на 50-й день з початку повномасштабної війни РФ проти України.

20:31

Прессекретарка президента США Джо Байдена Дженніфер Псакі заявила, що попри його готовність, поїздка в Україну поки що не планується.

«Ні, ми не відправляємо президента в Україну», – сказала Псакі у п'ятницю під час запису подкасту Pod Save America.

20:15

Японія виділить 13 млрд єн на допомогу Україні — це трохи більше 3 млрд гривень, повідомив прем’єр Денис Шмигаль.

19:16

Рейс із допомогою із США на суму 800 мільйонів доларів прибуде в Україну у найближчі 24 години, – пише УП.

19:06

Канада надасть Україні 500 мільйонів доларів військової допомоги, – пише Україна 24.

18:05

Американська компанія FMC – п'ята найбільша аграрна компанія у світі – припиняє діяльність і бізнес на росії, – повідомляє Економічна правда.

15:33

Китайський автовиробник Lifan зупинив продаж нових автомобілів на російському ринку, не реалізувавши жодного авто у 2022 році, – пише Економічна правда.

15:26

Північна Македонія видворяє ще шістьох російських дипломатів, – пише Україна 24.

15:16

Чехія передала Україні реактивні системи залпового вогню RM-70 Vampire.

14:56

Литва та Латвія закликають своїх громадян утриматися від поїздок до Білорусі, з території якої росія обстрілює крилатими ракетами України.

13:01

Пошти світу оголошують росії поштову блокаду, йдеться на сайті Укрпошти.

Пошти Польщі, Швеції, Данії, Фінляндії та Австралії вже подали документи до Всесвітнього поштового союзу про припинення доставки відправлень до та з росії і білорусі. До поштової блокади приєдналася і Латвійська пошта, яка в березні припинила поштові грошові перекази до та з росії і білорусі

12:50

Верхівку найвідомішого у світі хмарочоса Empire State Building в Нью-Йорку підсвічуватимуть кольорами українського прапора.

12:01

Ірландія оголосила про виділення додаткових 3 млн євро для роботи Міжнародного кримінального суду, заявив міністр закордонних справ та оборони Ірландії Саймон Ковені повідомляє Укрінформ.

Сьогодні я оголошую про додаткові 3 млн євро підтримки для роботи Міжнародного кримінального суду, щоб гарантувати його всебічну роботу. Я знаю, що прокурор був тут протягом останніх двох днів. І, звичайно, ми побачимо присутність МКС в Україні протягом багатьох наступних тижнів, – сказав він

10:47

Міноборони Британії пояснили, що крейсер «Москва», який затонув після удару українськими ракетами, виконував ключову роль як командного корабля, так і вузла протиповітряної оборони. І що це змусить росію переглянути свою морську позицію у Чорному морі.

10:45

Євросоюз зрештою готує поступове нафтове ембарго проти росії, яке можуть схвалити після другого туру французьких президентських виборів 24 квітня, повідомляє Українська правда.

10:31

Американські сенатори Стів Дейнс та Вікторія Спартц у четвер відвідали Київ та його передмістя, які були окуповані російськими військами, ставши першими офіційними особами США, які приїхали з початку війни, пише УП.

10:30

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, який запроваджує ембарго на російське вугілля, повідомляє Суспільне.

9:10

Кораблі 1-ї Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG1) увійшли до Балтійського моря і братимуть участь у навчаннях із країнами-союзниками та країнами-партнерами, повідомляє Українська правда.

8:50

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь назвав владіміра путіна «рівним Гітлеру» після його вторгнення в Україну, пише УП.

8:35

У Венеції розгорнули величезну фотографію української дитини, вимушеного біженця з дому.

Це артінсталяція України на підтримку французького художника, який виступає під псевдонімом JR.

8:30

Президент США Джо Байден заявив, що готовий їхати до Києва. Як повідомляє пресслужба Білого дому, про це він заявив перед посадкою на борт президентського літака. 

У відповідь на питання про можливий візит високопосадовців США до України Байден сказав, що це «рішення наразі ухвалюється». 

На уточнення, чи готовий американський президент поїхати особисто в Україну, той відповів ствердно.

8:22

Німці мають почати економити енергію зараз, щоб стати більш незалежними від російського викопного палива — віцеканцлер і міністр економіки Роберт Габек.

06:05

У столиці Австрії Відні відбулася мовчазна акція проти сексуального насильства російських військових над українцями.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У протесті на площі Штефансплатц у центрі міста взяли участь близько 60 дівчат – представниць різних національностей. Одягнуті у саморобні білі плаття зі слідами "крові" на них дівчата синхронно лягли посеред площі, символізуючи жертв сексуального насильства, здійсненого російськими вояками в Україні. За акцією спостерігали близько тисячі перехожих.

02:58

Президент Польщі Анджей Дуда 14 квітня підписав зміни до закону про допомогу громадянам України у зв'язку зі збройним конфліктом на території України. Про це, покликаючись на сайт президента Польщі, інформує «Суспільне».

Відповідні зміни були ухвалені 8 квітня. Вони стосуються допуску до медичної професії. Також впорядковується реєстрація в системі податкових номерів PESEL. Йдеться і про спрощення отримання податкового номера дітьми та людьми з інвалідністю.

Закон також дозволив громадянам України надавати психологічну допомогу своїм співвітчизникам, які не володіють польською мовою.

01:55

Франція передасть Україні 24 пожежні та «швидкі» автомобілі, а також 50 тонн рятувального обладнання, що буде другою такою партією допомоги за місяць.

Про це розповів президент Франції Еммануель Макрон після розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

01:06

Франція готується повернути своє посольство в Україні зі Львова до Києва.

Про це оголосили в МЗС Франції після розмови Жана-Іва Ле Дріана з міністром закордонних справ України Дмитро Кулебою.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024