стрічка

Верховна Рада визнала дії росії в Україні геноцидом українського народу

14 Квітня 2022, 18:22
Голосування нардепів 1918
Голосування нардепів

Ухвалення постанови стане першим кроком до викриття істинних намірів рф, її дій щодо знищення українського народу та донесення цієї інформації до міжнародної спільноти задля ініціювання притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Верховна Рада на засіданні 14 квітня ухвалила проєкт постанови 7276, яким визнала дії росії та її армії геноцидом українського народу.

Таке рішення було ухвалено на закритому засіданні парламенту.

 

Парламент також у відповідній постанові закликав міжнародну спільноту засудити воєнні злочини та злочини проти людяності, що скоюють російські окупанти. 

«Обставини, що передують і супроводжують розв’язання та ведення агресивної війни російської Федерації проти України однозначно вказують на намір керівництва російської Федерації знищити Український народ. Напередодні повномасштабного вторгнення російської Федерації на територію України В. Путін заперечив існування України як окремої держави й заявив, що Україна є «невід’ємною частиною» росії та російського «історичного, культурного та духовного простору». Цьому передували й інші заяви В. Путіна про те, що українці – це не окремий народ, а частина російського народу», – йдеться у пояснювальній записці до постанови.

Читайте також: Геноцид: звірства російської армії в Україні. 18+

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром