стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 11 квітня

11 Квітня 2022, 23:51
Лондон. Акція на підтримку України 4881
Лондон. Акція на підтримку України

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Інформація оновлюється зазначеним часом.

23:51

Італія підписала угоду про збільшення імпорту газу з Алжиру на 40% — це перша велика угода країни на шляху до заміни російських поставок газу.

Про це повідомляє Reuters.

23:09

У Білому домі заявили, що не планують поїздку Байдена в Київ, подібно до особистого візиту британського прем'єра Бориса Джонсона.

Відповідну заяву зробила речниця Білого дому Джен Псакі. Це трапилось під час брифінгу 11 квітня.

Речниця пояснила, що для українського керівництва більш важливо, щоби Штати постачали зброю і надавати системи оборони.

21:43

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок після саміту глав дипломатичних відомств країн-членів ЄС анонсувала збільшення постачання озброєнь Україні.

Про це з посиланням на BBC повідомляє 24 канал.

За її словами, Європейський Союз є другом України, тому вони активізують постачання зброї найближчим часом.

Дипломати країн-членів ЄС також передбачають ескалацію бойових дій. Зокрема, про погіршення ситуації на Сході України сказав верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Головним завданням ЄС на сьогоднішньому етапі, на його думку, є посилення обороноздатності України. Натомість решта питань, зокрема і нові санкції проти РФ, відходять на другий план.

20:58

Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Гегер не виключив передачі Україні винищувачів МіГ-29.

Про це він сказав після зустрічі прем’єром Бельгії Александром Де Кроо, повідомляє Європейська правда з посиланням на Aktuality.

Передусім Гегер звернув увагу на те, що пострадянська техніка, яка є на озброєнні словацької армії, є дуже ризикованою і її подальша експлуатація без російських поставок, які Братиславу не цікавлять, є нежиттєздатною.

Він також заявив, що країна веде переговори з партнерами щодо захисту повітряного простору Словаччини.

 

Гегер висловив сподівання, що результати цих розмов будуть відомі протягом кількох тижнів.

20:28

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що санкції ЄС проти Росії подіяли як слабка вакцина і певною мірою навіть прискорили певні економічні процеси в рф.

Про це він сказав після зустрічі з бельгійським колегою Александром Де Кроо, повідомляє Європейська правда з посиланням на RMF24.

«Санкції подіяли як надто слабка вакцина. На даному етапі вони не тільки не зупинили військову машину путіна, а й певною мірою посилили певну економічну діяльність, що відбувається в росії», – сказав Моравецький.

«На полі битви між добром і злом не повинно бути нейтральних настроїв. Ми повинні донести всім навколо, хто ще має в цьому сумніви, що з таким жорстоким режимом, як фашистський режим у москві, нема про що домовлятися», – пояснив він.

 

Моравецький закликав посилення санкцій з метою змусити москву змінити свою позицію.

18:21

Канцлер Австрії Карл Негаммер зустрівся у росії з володимиром путіним. Зустріч була непублічною, без журналістів та пресконференції. Після зустрічі Негаммер коротко розповів, що розмова була «жорсткою, відкритою та прямою», передає Бабель.

  • «Це не дружній візит. Я щойно приїхав з України і на власні очі бачив незмірні страждання, завдані російською агресивною війною». Негаммер розповів путіну про воєнні злочини у Бучі і про те, що всі винні мають бути притягнуті до відповідальності.
  • Негаммер повідомив путіну, що ЄС не скасує санкції і посилюватиме їх доти, доки в Україні гинуть люди. Він закликав путіна негайно припинити війну та відкрити гуманітарні коридори до окупованих міст.
  • «Але найважливішим моїм посланням путіну було те, що ця війна має нарешті закінчитися, тому що у війні програють з обох боків», — повідомив Негаммер.

17:20

Україна отримала від Швеції €44,5 мільйона через Світовий банк у рамках угоди про позику. Гроші підуть на першочергові соціальні видатки, а також на охорону здоров'я, інформує Бабель.

15:24

Хорватія висилає 18 російських дипломатів, повідомляє Україна 24.

14:44

Канада запроваджує санкції проти 33 підприємств російського оборонного сектора, повідомляє Бабель.

14:21

Німеччина надасть 1 мільйон євро Міжнародному кримінальному суду, — очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок. Цей суд розслідує воєнні злочини російської армії в Україні, інформує Україна 24.

12:36

До України прибув загін технічних та наукових жандармів із Франції – вони займатимуться розслідуванням воєнних злочинів російських окупантів у Київській області.

Про це повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен у Twitter, пише УП.

«З гордістю вітаємо у Львові загін технічних та наукових жандармів, які прибули на допомогу своїм українським побратимам у розслідуванні військових злочинів, скоєних навколо Києва. Франція – перша, хто надає таку допомогу».

12:04

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Україні терміново потрібна військова підтримка, щоб мати можливість захищатись від атак росії.

Про це вона заявила перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі, повідомляє Європейська правда.

«Зрозуміло одне: Україні потрібно більше військових засобів особливо важкого озброєння. Зараз не час для виправдань», – заявила Бербок.

Міністр додала, що є численні докази військових злочинів, скоєних росією в Україні.

11:17

Фінляндія 11 квітня призупинила поштове сполучення з рф і білоруссю до подальшого повідомлення.

Про це йдеться у заяві державної компанії Posti, пише Економічна правда.

«З 11 квітня 2022 року Posti призупиняє відправлення всіх листів та посилок між Фінляндією та Росією, а також між Фінляндією та Білоруссю до подальшого повідомлення, виходячи з виняткових обставин згідно з угодами про Всесвітній поштовий союз.

Призупинення стосується перевезень листів і посилок з Фінляндії до Росії та Білорусі, а також з Росії та Білорусі до Фінляндії», – заявили в компанії.

Відправлення, які не можуть бути доставлені, повертаються відправникам.

11:14

Росія готує потужну інформаційну кампанію для зриву постачання зброї Україні. Кремль знає, що постачання зброї необхідне Україні, тому мобілізує всі сили, щоби зірвати їх. 
 
Про це повідомив очільник МЗС України Дмитро Кулеба, пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.
 
За словами міністра, москва підготувала масштабну інформаційну кампанію, націлену на іноземні ЗМІ та політиків.
«Їхня «фабрика тролів» може спамити електронними листами та переповнювати коментарі дезінформацією про Україну. Не піддавайтесь на це».
 

11:07

Колишній головний економічний радник Путіна Андрій Ілларіонов припускає, що «справжнє ембарго» на російські енергоносії з боку західних країн може зупинити війну в Україні.

Про це пише Українська правда.

«Якщо західні країни спробують запровадити реальне ембарго на експорт нафти і газу з Росії... я б побився об заклад, що протягом місяця-двох російські воєнні дії в Україні, ймовірно, будуть припинені. Це один із дуже ефективних інструментів, який досі мають західні країни».

Андрій Ілларіонов сказав, що росія «не сприймає серйозно» погрози інших країн щодо скорочення споживання її енергоносіїв. Він припускає, що Путін був готовий до удару по економіці РФ, що демонструє його пріоритети.

«Його територіальні амбіції, його імперські амбіції набагато важливіші за все інше, включно з засобами для існування російського населення та фінансовим становищем в країні... і навіть фінансовим станом його уряду», – сказав колишній радник Путіна.

10:09

Міністри закордонних справ ЄС у понеділок зустрілися з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом, щоб обговорити розслідування скоєних росією в Україні звірств.

Про це повідомив у понеділок глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич, пише Європейська правда.

За словами Ринкевича, Латвія підтримує роботу прокурора та виділила 100 000 євро на роботу його офісу. 

«Винні у тяжких злочинах мають бути притягнуті до відповідальності», – заявив глава МЗС Латвії.

08:56

Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Гегер спростував інформацію про те, що надану Україні систему протиповітряної оборони С-300 знищено.

Про це віг написав у Twitter, повідомляє Європейська правда.

«Словаччина категорично заперечує російську пропаганду, що оборонна система С-300 в Україні була знищена. Це обман. Офіційно підтверджено Україною», – написав Гегер.

08:35

Місто Сан-Себастьян, Іспанія. Хвилина мовчання щодо загиблих в Україні людей після звірства російських окупантів.

Світлину опублікував Оперативний ЗСУ.

07:10

Литва тренуватиме українських  військових користуватися західною технікою. Питання навчання українських військових було окремо погоджене з начальником штабу армії США Джеймсом Чарльзом МакКонвіллом, який зараз перебуває у Литві. Про це повідомляє Верховна Рада України.

05:20

У Відні запалили тисячу свічок у пам'ять про жертв війни росії в Україні. Про це пише Укрінформ.

02:34

Латвія завернула на кордоні понад 150 фур з росії та білорусі. Євросоюз затвердив новий пакет антиросійських санкцій. Він передбачає заборону будь-яким російським та білоруським підприємствам перевозити вантажі автомобільним транспортом в межах ЄС.Про це пише 24 канал.

02:12

Через війну в Україні 42 країни звернулися до Міжнародного суду в Гаазі: розслідування військових злочинів на міжнародному рівні почалося. Звернення цих країн дозволило спростити та прискорити процедуру для України. Про це повідомив  міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону. Над збором доказів військових злочинів у Бучі працюють експерти з усієї України, але кількість таких злочинів настільки велика, що не вистачає ресурсів.Найскладніше довести провину тих, хто віддавав злочинні накази. Тому, очікувати на швидкий результат у справах розслідування військових злочинів не варто.

01:43

Президент США Джо Байден обговорить із прем'єр-міністром Індії питання імпорту російських енергоносіїв.

Річ у тому, що, заохочена значними знижками після західних санкцій проти російських компаній, Індія купила щонайменше 13 мільйонів барелів російської сирої нафти, – повідомляє РадіоСвобода.

01:35

Адміністрація Байдена готова надавати зброю, яка дозволить Україні завдати удару по російських військових аеродромах, що підвищить шанси ЗСУ витримати новий наступ. Про це пише CNBS.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024