стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 10 квітня

10 Квітня 2022, 22:53
Реакція світу на війну росії проти України 10 квітня ОНОВЛЮЄТЬСЯ 5289
Реакція світу на війну росії проти України 10 квітня

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Інформація оновлюється зазначеним часом.

22:53

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що країна готова швидко відмовитись від російського природного газу і нафти. Про це повідомляє Економічна правда.

22:33

Сьогодні у німецькому Ганновері було гаряче. Відбулося одразу дві акції: на підтримку України і за росію.

Звісно ж, мирно вони не проходили, подекуди відбувались суперечки та сутички. 

Так, учасники проукраїнського мітингу закидали автівки рашистів лайном.

21:07

Японські фармацевтичні компанії Takeda Pharmaceutical та Astellas Pharma вирішили призупинити проведення нових клінічних випробувань ліків на росії, пише японська газета Nikkei.

Крім того, компанія Takeda припинить нові інвестиції у проєкти на росії.

21:04

Канцлер Австрії Карл Нехаммер збирається 11 квітня відвідати росію, – повідомляє Європейська правда.

Метою візиту названа спроба «наведення мостів». Нехаммер сподівається «спробувати все, щоб хоч трохи наблизитися до миру»

19:52

Найближчим часом у Литві організують військові навчання для українських військових, що допоможе їм підготуватися до роботи з західною технікою.

19:51

Влада Туреччини затвердила триетапну «дорожню карту» із залучення російських туристів до країни в умовах санкцій. 

Зокрема, планується створення нової авіакомпанії для чартерного перевезення на курорти.

17:55

За даними журналістів міжнародної агенції Associated Press, китайські транспортні літаки потайки завезли до Сербії сучасні зенітно-ракетні комплекси HQ-22 класу «земля – повітря».

16:41

Туреччина не пропускатиме військові кораблі країн, які перебувають у стані війни, відповідно до міжнародного права, заявив міністр оборони країни Хулусі Акар.

14:18

Папа Римський Франциск закликав москву та Київ укласти пасхальне перемир'я в Україні, що призведе до переговорів про міцний мир.

«Нехай почнеться пасхальне перемир’я. Але не для переозброєння та відновлення бою, а для досягнення миру шляхом реальних переговорів», – сказав він.

13:33

Міністр фінансів та економіки Франції Бруно Ле Мер заявив, що його країна «готова йти далі» та посилювати санкції проти РФ.

Про це він сказав в інтерв'ю СNN, передає ЄП.

«Ле Мер назвав напад на залізничний вокзал у Краматорську, в результаті якого загинули щонайменше 50 людей, «різаниною», та закликав встановити винних, а також притягнути їх до відповідальності»", - пише CNN.

«Щодо Франції, ми готові піти далі й ухвалити рішення про заборону на нафту, і я глибоко переконаний, що наступні кроки і наступні обговорення будуть зосереджені на цьому питанні», - сказав Ле Мер.

Він зазначив, що відмова Франції від російської нафти «змінить правила гри», але додав, що для введення ще жорсткіших санкцій проти російського енергетичного сектору необхідна «європейська єдність».

12:48

У німецькому окрузі Герфорд землі Північний Рейн-Вестфалія припиняють видавати автомобільні номери, що містять літеру Z, яка стала символом російського вторгнення в Україну.

Про це пише DW, повідомляє Європейська правда.

За словами офіційного представника влади округу, це рішення було ухвалено з огляду на те, що літерою Z російські військові позначають свою техніку в Україні, проти якої Москва розпочала повномасштабну війну.

«Ця літера стала символом російського вторгнення в Україну та використовується як знак підтримки режиму Путіна та війни», - сказав він.

11:23

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що країна готова до нових санкцій проти РФ, а також закликала усі західні компанії припинити працювати в Росії.

Про це вона сказала в інтерв'ю Yle Ykkösaamu, передає ЄП.

За її словами, питання потенційного вступу Фінляндії до НАТО буде розглянуто до початку літа і рішення будуть ухвалені на підставі цього аналізу.

Перед поданням заяви про членство в альянсі необхідно отримати необхідні гарантії безпеки, вважає Марін.

«45 днів війни - це на 45 днів більше, ніж потрібно. Росія веде безчесну війну, жорстоку та нелюдську, і вона має припинитися», - наголосила вона.

Прем'єр-міністр назвала промову президента Володимира Зеленського у фінському парламенті такою, що вражає.

«Усі західні компанії мають припинити свою діяльність із Росії», - підкреслила вона.

11:17

Держави, що підтримують нашу країну готові допомогти українським військовим перейти з радянської зброї на сучасну. Таким чином враховують ймовірність того, що ця війна може затягнутися на місяці чи роки.

Про це інформує 24 канал.

 

 

 

Україні не постачають багато сучасного озброєння саме через те, що наші військові не тренувалися його використовувати. Але держави східного флангу НАТО можуть залишитись без радянської зброї.

Деякі союзники можуть почати тренувати українські війська за межами країни. У такому випадку наша держава зможе підтримувати та використовувати більш складну зброю.

ЗМІ повідомляють, посилаючись на джерела в НАТО, що метою цього є допомогти Україні поступово перейти до стандартів Альянсу.

Тим часом країни НАТО поставляють інші види зброї в Україну, щоб допомогти їй захистити територію на Сході від російського нападу.

10:07

Польський оператор GAZ-SYSTEM S.A. передав Оператору ГТС України 13 генераторів різної потужності та комп'ютерну техніку.

Про це повідомляє прес-служба ОГТСУ.

Комп'ютерне обладнання та генератори будуть направлені в регіональні підрозділи центрального та східного регіону, де об'єкти ОГТСУ зазнали пошкоджень внаслідок обстрілів російських окупантів і бойових дій.

09:41

Японські страхові компанії, котрі займаються страхуванням майна, повністю призупинили укладання нових та продовження діючих контрактів з японськими компаніями, які працюють в рф.

08:42

Естонія передала Україні понад 10 тонн допомоги, яка необхідна для відновлення пошкоджених унаслідок бойових дій електромереж.

Про це повідомило Міністерство економіки та комунікацій Естонії, пише  Європейська правда.

Партія допомоги складається переважно з алюмінієвих проводів, контрольних кабелів та інших матеріалів для ліній електропередач.

Усе це вирішили надіслати після запиту Міністерства енергетики України. Вантаж зібрали завдяки співпраці держави з Естонською асоціацією підрядників з електротехніки, яка долучила до ініціативи естонські компанії.

08:24

Прем'єр Канади Джастін Трюдо пообіцяв чартерні рейси до Канади для українських біженців. Також на початку перебування в країні людям допоможуть.

Про це інформує 24 канал з посиланням на Уряд Канади.

Відповідну інформацію озвучив прем'єр Трюдо. Він також нагадав, що у Канаді живе друга за чисельністю громада українців.

Уряд надасть чартерні рейси для українських біженців. Канада розміщуватиме українців у готелях на два тижні після їхнього прибуття та надаватиме короткострокову підтримку доходів, – мовиться у повідомленні.

Окрім того, Канада заявила, – коли насильство змушує людей швидко покидати Україну, то важливо переконатися, що вони мають все, що їм треба.

07:48

У Нью-Йорку відбулась багатотисячна акція на підтримку України.

07:18

Канада надасть Україні мільярд канадських доларів. Це приблизно 800 мільйонів доларів США. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

06:18

У Лондоні відбулась акція протесту проти війни та звірств російської армії

05:48

НАТО опрацьовує можливість постійної військової присутності на своєму кордоні через напад рф на Україну. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг у The Telegraph, Reuters.

Рішення про перезавантаження будуть ухвалені на саміті НАТО, який відбудеться у червні в Мадриді.

04:08

Під час футбольного матчу чемпіонату Польщі між командами Лех та Легія фанати вивісили красномовний банер, присвячений володимиру путіну

02:28

Міністр культури Італії закликав негайно включити Одесу до Списку світової спадщини ЮНЕСКО. Про це пише Україна 24.

01:28

Експрем'єр Італії та друг президента рф  путіна Сільвіо Берлусконі засудив вторгнення РФ в Україну.

Про це інформує УП з посланням на La Repubblica.

«Я розчарований і засмучений рішеннями путіна, у Бучі було скоєно військові злочини, і Росія не може цього заперечувати. Ми маємо покласти край жорстокості війни, і Італія має працювати над досягненням прийнятного для всіх компромісу» – говорить Берлусконі.

Берлусконі додав, що «свобода України має бути гарантованою».

00:22

Уряд Канади виділить на підтримку України 1,5 млрд канадських доларів. 

  Про це під час засідання Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024