стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 9 квітня

09 Квітня 2022, 23:51
Буча. Хлопчик біля могили матері ОНОВЛЮЄТЬСЯ 10173
Буча. Хлопчик біля могили матері

Триває 45 доба героїчного протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:50

Військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил протягом поточної доби успішно відбили 8 атак ворога Українські захисники знищили: 4 танка, 8 одиниць броньованої та 7 одиниць автомобільної техніки противника. 1 літак, 1 вертоліт, 4 безпілотних літальних апарата та 3 крилатих ракети ворога.

23:39

Поранених від ракетного удару росіян по залізничному вокзалу в Краматорську евакуювали до Києва та Дніпра. Унаслідок обстрілу постраждали 80 дорослих та 19 дітей. Повідомляється, що 20 поранених у важкому стані. Про це інформує CNN.

23:36

9 квітня гуманітарними коридорами вдалось евакуювати понад 4 тисячі людей.

22:56

Головне зі звернення президента:

  • Лідерство Великої Британії у наданні нашій державі необхідної допомоги, передусім оборонної, а також і лідерство в санкційній політиці – назавжди в історії. В історії захисту демократії, в історії захисту Європи. Україна завжди буде вдячною за це – і Борису, і Британії
  • На всіх міжнародних переговорах, в усіх контактах з лідерами світу протягом цих 45 днів я обовʼязково піднімаю три теми. Перше – конкретна допомога нашій обороні. Друге – конкретна допомога нашим людям. Третє – конкретні гарантії безпеки для нашої держави, яка точно переможе у цьому протистоянні. Звісно, не від усіх я чую конкретні відповіді на свої конкретні запитання. Але щодня позитиву для України все більше
  • Борис Джонсон був сьогодні дуже конкретний у відповідях на мої запитання. Втім, як і завжди. І вже визначились з ним – яку допомогу надасть Велика Британія післявоєнному відновленню України. Британці готові взяти шефство над відновленням Києва і Київської області
  • Серед пріоритетних завдань для нашої дипломатії, для всіх контактів з нашими партнерами – запровадження більш болісних обмежень грошових потоків рф. Передусім це стосується нафтового бізнесу. Демократичний світ точно може відмовитися від російської нафти і зробити її токсичною для усіх інших держав
  • В Україну повернеться одна з наших головних святинь. Одна з найшанованіших святинь Софії Київської. Ікона святого Миколи (Мокрого), це перша чудотворна ікона Русі.

22:47

Бійці полку Нацгвардії «Азов» доповіли про знищення техніки та боєкомплекту РФ у суботу, 9 квітня.

Бійці  ефективно відпрацювали по позиціях російських окупантів, звідки вони вели мінометний вогонь. Пошкоджено, без можливості подальшої експлуатації, КРАЗи противника та знищено БК окупантів.

22:10

Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що війська росії почали скидати на місто новий тип бомб — їх спускають на парашутах. Терехов закликав жителів міста бути обережними, не підходити до таких боєприпасів і повідомляти про них рятувальникам

21:57

За даними порталу Oryx, Збройні Сили України з початку війни захопили вже більше 1000 одиниць важкої військової техніки і автомобілів РФ.

Про це інформує УП.

Портал Oryx аналізує втрати російської техніки після її повномасштабного нападу на Україну, які підтверджені фото- та відеодоказами.

За даними порталу, Росія вже втратила у війні 2693 одиниці техніки, з них: знищено – 1413, пошкоджено – 39, покинуто – 236, захоплено – 1005 одиниць.

20:38

Російські війська відпустили автобуси гуманітарного конвою, які утримували три дні в Мелітополі, що на Запоріжжі.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у відеозверненні.

«Після трьох днів страждань евакуація з Мелитополя почалася», – говорить Іван Федоров.

20:11

За наказом Президента Зеленського сьогодні відбувся третій обмін полоненими.

Про це повідомила віце-прем'єрка Ірина Верещук.

Додому повертаються 12 наших військових, з яких одна жінка-офіцер. Також звільнили 14 цивільних, включаючи 9 жінок. Всього 26 наших людей.

19:22

Це підземний перехід на околиці Маріуполя. Тут окупанти влаштували пункт збору тіл маріупольців, вбитих російськими військовими. Спеціальні групи зачистки щоденно звозять сотні трупів в такі пункти по всьому місту. 

 

Далі окупанти вивозять тіла для знищення в пересувних крематоріях або захоронюють в братських могилах. Рашисти роблять все, аби приховати трагедію в Маріуполі. Бо маштаби злочину в десятки разів страшніші за геноцид в Бучі.

18:48

Голова Луганської ОВА повідомляє. що пари від вибуху цистерни з 4 тоннами азотної кислоти розповсюдилися в районі позицій росіян:

«Загрози життю населення немає. Воювати росіяни не вміють – не розрахували навіть напрямок вітру. Хмара розповсюдилася у сторону їхніх позицій поблизу Кудряшівки та Варварівки».

Також упродовж дня внаслідок обстрілів Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної, Рубіжного, Золотого пошкоджено 4 будинки, промисловий склад, спортивна інфраструктура.

Зазнали поранень 4 людини, врятовано з-під завалів та обстрілів 4 осіб, з яких одна дитина.

18:47

У Вільхівці Харківського району бійці 92 бригади знайшли яму з трупами російських військових. Про це повідомило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

30 березня воїни 92-ї механізованої бригади ЗСУ та добровольчі загони під Харковом знищили дві БТГ 138-ї мотострілецької бригади та зведену БТГ 59-го танкового полку ЗС рф.

Мабуть, росіянам, тікаючи, було важливіше вивезти в рф награбовані в українців пральні машини і ноутбуки, а не тіла своїх вбитих вояків.

18:44

Оперативна інформація станом на 18:00 9 квітня щодо російського вторгнення: 

Триває сорок п’ята  доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російська федерація продовжує повномасштабну збройну агресію проти нашої Держави. Ворог й надалі проводить підготовчі заходи з метою активізації наступальних дій на сході України для встановлення повного контролю над територіями Донецької та Луганської областей. 

Основні зусилля окупантів зосереджуються на захопленні Маріуполя та наступі в районі міста Ізюм. Залишається високою ймовірність залучення противником диверсійно-розвідувальних груп для здійснення диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури.

Ворог продовжує завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах на всій території України.

На Волинському,  Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін у складі та положенні військ противника не зафіксовано.

На Слобожанщині противник продовжує здійснювати часткове блокування міста Харкова. З метою прихованого пересування окупаційних підрозділів по території Харківської області ворог здійснює радіоелектронне придушення мереж стільникового зв’язку. З метою нарощування угруповання військ, з Бєлгородської області у район Шевченкового Харківської області переміщено до двох батальйонних тактичних груп противника.

На Донецькому напрямку ворог продовжує штурмові дії. Основні зусилля окупантів зосереджені на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна та Новобахмутівка. Разом з тим, загарбники продовжують завдавати авіаційних ударів по населених пунктах Вугледар і Новоселівка Друга. Намагаються відновити наступ в районах Новотошківського, Степного і Мар’їнки.

На  Південнобузькому напрямку окупанти не полишають спроб  утримати позиції та рубежі на адміністративному кордоні Херсонської області

 

Українські захисники та захисниці тримають оборону і поступово відтісняють ворожі війська на окремих напрямках.

18:42

Російські війська вдарили ракетами по житловому масиву Харкова, рятувальники евакуювали 12 людей, інформація про жертви уточнюється,  – ДСНС.

17:50

Бородянка. День 4. Підрозділи ДСНС продовжують пошукові роботи та розбирати завали. На місці працюють 237 рятувальників та 35 одиниць техніки.  Рятувальникам допомагають 70 добровольців. 

Під час розбору завалів виявлено тіло загиблої людини. Роботи тривають.

17:43

Журналісти CNN знайшли в Чорнобильській зоні відчуження радіоактивний пайок окупантів: «фон» від нього перевищує нормальні показники в 50 разів.

17:43

Біля Рубіжного орки знову влучили у цистерну з азотною кислотою. 

16:59

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон прибув до Києва з неанонсованим візитом для переговорів із президентом Зеленським.

16:47

Родичі російських окупантів уже почали рахувати, скільки грошей отримають за смерть своїх поки що живих військових.

Про це свідчать нові телефонні розмови загарбників, які є у розпорядженні СБУ. 

Дружина каже своєму чоловіку, який зараз на війні в Україні, що російські ЗМІ запевняють, ніби в них «все отлично», а путін всім обіцяє «ветеранку» та виплати за кожен бойовий день.  

«Три миллиона и похороны оплатишь. Деньги дают хотя бы», – говорить наївний загарбник. 

А його дружина хоч і каже, що вони їй «нах*й, не нужны», однак вже все дізналася: «3 миллиона – это за ранение, а за смерть – 5 или 7». 

Причому сам окупант підтверджує, що підстав для виплат є чимало: «Всю роту рас*ярили нашу… Х*й знает, чего мы тут делаем… Нас ху*чат, как котят».

Зате дружина буде з грошима. Адже, судячи з розмов, «руZZкий мир» цікавить лише це, і заради виплат окупанти готові пожертвувати рідними. 

 

Але ми воюємо за свою землю, тому обов'язково переможемо!

16:45

Близько чверті російських військ, які використовувалися під час вторгнення в Україну, є «фактично недієздатними», – CNN з посиланням на європейського чиновника.

15:54

Наразі в Дніпропетровській області у лікарнях знаходиться 71 людина з Краматорська (у тому числі 15 дітей).

15:22

Романівський міст в Ірпені запрацює вже завтра. Про це повідомив глава ОП Андрій Єрмак.

«Зараз це тимчасовий, насипний міст, який дозволить рух, постачання гумдопомоги та допоможе пришвидшити відновлення міста Ірпінь. Згодом міст буде відбудований повністю».

15:13

Завдяки системі розпізнавання облич та штучному інтелекту уже вдалось ідентифікувати багатьох окупантів, які вчиняли звірства щодо цивільного населення Бучі та Ірпеня на Київщині.

15:11

 У церкві на Чернігівщині, де окупанти облаштовували штаб, рятувальники виявляють тіла загиблих людей.

У ДСНС зазначають, що це місцеві мешканці, яких розстріляли російські військові.

14:56

Укрпошта після 21 року перерви відновлює доставку відправлень залізницею. 

З 9 квітня поштові вагони будуть доставляти пошту зі Львова, Одеси, Харкова, Дніпра до Києва та у зворотному напрямку. Загалом планується ввести в експлуатацію 14 залізничних поштових вагонів.

14:46

Голова Офісу президента Андрій Єрмак переконаний, що Росії не вдасться перемогти на Донбасі, бо Україна не відступить і не поступиться суверенітетом та територіальною цілісністю.

14:28

Сьогодні, 9 березня, в пам'ять загиблих у Краматорську Укрзалізниця залишає порожніми місця в декількох поїздах по всій країні. Замість пасажирів, які могли б бути там, сьогодні на цих місцях поїдуть квіти.

Від Києва до Чернівців, Трускавця та Рахова, від Одеси до Львова, від Чернівців до Одеси та від Львова до Запоріжжя місця в поїздах під номером 52 будуть порожніми – несучи країною нашу тугу за безвинними жертвами російської агресії, за життями наших громадян, які були відібрані жорстоко та сплановано.

14:22

На Луганщині ворог атакував позиції прикордонників дронами-камікадзе.

Зазначається, що двоє українських прикордонників вогнем зі стрілецької зброї знищили безпілотник літакового типу, який атакував їхні позиції.

Через декілька хвилин ще один дрон-камікадзе атакував позицію, де на той час не було військовослужбовців. Ніхто з прикордонників не постраждав.

14:12

В Україну надійшла друга партія мобільних електрогенераторів, які Великобританія надає нашій державі для підтримки надійності енергопостачання.

Всього Великобританія анонсувала передачу понад 500 портативних генераторів, які будуть використані як державними, так і комерційними енергокомпаніями для забезпечення сталого електропостачання соціальних об‘єктів, житлових будинків, підприємств. Генератори стануть резервним джерелом живлення у випадку відключення електроенергії внаслідок ворожих обстрілів електромереж та обладнання.

14:12

 Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що наразі не бачить наміру окупантів захопити Миколаїв.

14:09

Нацбанк заморозить офіційний курс долара на рівні 29,25 гривень до закінчення воєнного стану.

14:02

Розпочалася зустріч Президента України Володимира Зеленського з Федеральним канцлером Австрії Карлом Негаммером.

13:55

Президент Володимир Зеленський каже, що в України немає іншого вибору, крім як сісти за стіл переговорів із путіним, оскільки лише він може зупинити війну. Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Bild, цитує Укрінформ.

«Сьогодні Україні не залишається нічого іншого, як сісти за стіл переговорів. У росії ніхто інший не спроможний зупинити цю війну. Лише він один (путін) вирішує, коли ця війна закінчиться», – Зеленський.

13:53

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що станом на ранок 9 квітня місцева влада підтвердила інформацію про 360 вбитих окупантами цивільних у Бучі. Серед них щонайменше 10 дітей.

13:38

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що на звільнених від окупації територіях Харківщини фіксують такі ж звірства росіян щодо до мирного населення, як у передмісті Києва. 

У селі Гусарівка, Ізюмського району, росіяни катували місцевих жителів. Після тривалого знущання трьох людей спалили живцем. Серед загиблих є діти. Крім цього, знайшли тіло фельдшера лікарні, руки чоловіка були звʼязані за спиною, його теж катували військові рф.

13:21

За минулу добу відновлено електропостачання понад 54,7 тисячам споживачів.

Зокрема, у Чернігівській області – 25 тисячам, Харківській – 14 тисячам, Миколаївській – 11,5 тисячам, Київській – 3,1 тисячі, Донецькій – 728 споживачам, Сумській – 350 споживачам.

Газопостачання відновлено 2046 абонентам.

Станом на 9 квітня в Україні залишаються знеструмленими близько  1105 населених пунктів, загалом близько 771,3 тисячі споживачів. Без газопостачання залишаються понад 305 тисяч абонентів. Повідомляє Енергоатом.

13:16

У більшості випадках вибухівку окупантів у Київській області знаходять під касками, у коробках із боєприпасами та на входах до погребів, де можуть бути жертви. Пише НВ.

12:59

Україна може отримати статус кандитата на членство в ЄС у червні, повідомила віцепрем’єрка Ольга Стефанішина.

12:25

Укрзалізниця з початку повномасштабного вторгнення росії евакуювала 3,5 мільйона людей. При цьому понад 470 тисяч перевезли потягами за кордон. Найбільше людей вирушали з Києва, Харкова та Донбасу в напрямку Львова та Ужгорода.

12:12

Викрадені 8 квітня російськими військовими евакуаційні автобуси вдалося повернути, але окупанти не впускають їх до Мелітополя, повідомив міський голова Іван Федоров.

Евакуація буде здійснюватись протягом найближчого часу біля Північного виїзду з міста.

11:52

Окупанти не полишають спроб перетягнути на свою сторону мирне населення. Так, в окупованому Мелітополі пропонують чоловікам іти до лав армії росії, повідомив мер Іван Федоров в ефірі телеканалу «Рада».

11:31

Вранці 9 квітня викрали колишнього голову Херсонської ОДА Андрія Путілова із Херсона. Пише УП.

11:28

На Київщині продовжують розміновувати звільнені території — вже знешкодили майже 10 тисяч вибухонебезпечних предметів. Повертатися до звільнених населених пунктів ще дуже небезпечно. Також продовжуються роботи з відновлення світла та інших комунальних комунікацій. каже голова Київської ОВА Олександр Павлюк.

11:21

Українські спецпризначенці захопили ворожу техніку під час виконання спеціальних завдань. Зокрема гармату МСТА-Б та декілька БТРів, повідомило Командування Сил спеціальних операцій України.

11:14

Російські війська продовжують обстрілювати житлові райони Харкова та передмістя, за добу – близько 50 ударів, складним залишається Ізюмський напрямок, але ЗСУ завдають ворогу значних втрат. Повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

10:25

Протягом доби піротехнічними підрозділи ДСНС залучалися 156 разів, виявлено, вилучено і знешкоджено 5 тис. 600 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 78 авіаційних бомб, обстежено територію площею 543,28 гектарів.

Найчастіше піротехнічні підрозділи працювали: в Харківській області 2141 раз, на Миколаївщині – 1057, Донеччині – 274, Київщині – 417, Сумщині – 195. Повідомляє ДСНС України.

10:20

У Києві відновила роботу станція метро «Берестейська», крім того, на маршрут вийшли ще 4 тролейбуси. Повідомляє КМДА.

10:08

У Тернополі прибрали пам'ятник Пушкіну. 

«Все російське потрібно демонтувати. В тому числі пам’ятник російському письменнику», — написав мер Тернополя Сергій Надал

09:58

В Чернігові постраждав пішохідний міст через Десну внаслідок артилерійських обстрілів з боку окупантів та знаходиться в аварійному стані. З огляду на це було прийняте спільне із ОК «Північ» рішення максимально обмежити рух цим мостом. Пише Оперативний ЗСУ.

Також у Чернігівській області слідчо-оперативні групи поліції разом зі співробітниками СБУ та прокуратури документують наслідки ворожих нападів та агресії щодо мирного населення, пошкодження і руйнування осель громадян та об’єктів інфраструктури. 

09:36

Псевдоголові Маріуполя повідомлено про підозру у держзраді. Повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, депутат міської ради від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», перебуваючи у місті Маріуполі, який на теперішній час частково під контролем представників збройних сил рф, добровільно надав згоду на співпрацю з окупантами. 

09:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 09.04 за даними Генштабу ЗСУ орієнтовно склали: 

  • особового складу близько 19100 осіб,
  • танків ‒ 705 од,
  • бойових броньованих машин ‒ 1895 од,
  • артилерійських систем – 335 од,
  • РСЗВ – 108 од,
  • засобів ППО – 55 од,
  • літаків – 151 од,
  • гелікоптерів – 136 од,
  • автомобільної техніки – 1363 од,
  • кораблів /катерів – 7 од,
  • цистерн з ПММ – 76,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 112,
  • спеціальної техніки – 25,
  • пускових установок ОТРК/ТРК – 4.

У Генштабі зазначили, що дані уточнюються, оскільки підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.  

09:02

Радник мера Маріуполя розповів, що відбувається у місті:

  • битва за Маріуполь у розпалі — зі всіх районів чутно звуки артобстрілів або бомбардувань. Утім суттєвого просування в середині міста окупанти не мають;
  • війська рф продовжують зачищати вулиці від тіл загиблих. Підготовлене місце для роботи крематорію — промзона складів по Володарському шосе в районі «Метро»;
  • окупанти використовують великі складські холодильники для зберігання тіл. Зона кремації — під посиленою охороною, отримати візуальне підтвердження звідти неможливо;
  • окупаційна псевдовлада не з’являється серед людей. Виключення — поява в пункті роздачі їжі в «Метро». Основна причина — страх перед розправою з боку «Азову».

08:55

Міністерка реінтеграції Ірина Верещук повідомила про гуманітарні коридори, які мають запрацювати 9 квітня:

Маріуполь — Запоріжжя (власним транспортом);

Бердянськ, Токмак, Енергодар — Запоріжжя (власним транспортом та автобусами). Мелітополь — у разі повернення автобусів, які захопила армія РФ;

Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасна, Гірське, Рубіжне — Бахмут.

08:54

Цієї ночі російські окупанти знову завдали ракетний удар по інфраструктурі в Миргороді. Там значні руйнування, двоє людей постраждали, повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

08:34

З початку війни прикордонники забезпечили пропуск понад 25 тисяч авто із гуманітарною допомогою. Повідомляє МВС України.

Гуманітарні вантажі призначаються як для військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях, так і для вимушених переселенців по території України.

08:22

У місті Чорноморськ на Одещині пролунав вибух, жертв немає, ситуація контрольована, — мер Василь Гуляєв

07:57

Російські окупанти завдали чергового удару по Сєвєродонецьку – спалахнула багатоповерхівка. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Кількість жертв уточнюється.
 

«Росіяни штурмують Рубіжне й Попасну та одночасно наносять артилерійські удари по житловим кварталам інших міст. В черговий раз вони обстріляли старі райони Сєвєродонецька – полум’ям зайнявся багатоквартирний будинок. Кількість жертв уточнюється», – повідомив Сергій Гайдай.

06:54

Оперативна інформація станом на 06:00 9 квітня Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення.

Російська федерація продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Окупанти продовжують здійснювати підготовку до наступу на сході нашої Держави з метою встановлення повного контролю над територіями Донецької та Луганської областей.
 
На Волинському напрямку змін в положенні та діях противника не відбулося.
 
На Поліському напрямку ворог активних дій не проводив. Окремі підрозділи, що були виведені з території України, продовжують перебувати на території республіки білорусь. За наявною інформацією, з метою перегрупування військ, ворог здійснює переміщення підрозділів зі складу 35-ї загальновійськової армії Східного воєнного округу та 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації у Бєлгородську та Воронезьку області.
 
На Сіверському напрямку ворог завершує проведення перегрупування сил та відновлення боєздатності підрозділів Центрального військового округу у Брянській та Курській областях, а також переміщення окремих підрозділів зі складу 41-ї загальновійськової армії та 90-ї танкової дивізії на територію Донецької та Луганської областей.
 
На Слобожанському напрямку противник продовжує інтенсивні обстріли та часткове блокування міста Харкова. Посилює ведення радіоелектронної розвідки. На території Бєлгородської області окупанти розгорнули польові табори для підрозділів, які переміщені з інших операційних районів.
 
На Ізюмському напрямку противник вів наступ у напрямку населених пунктів Бражківка та Сулигівка, успіху не мав.
 
На Донецькому напрямку ворог продовжує штурмові дії. Основні зусилля зосереджує на взятті під контроль населених пунктів Рубіжне, Нижнє, Попасна і Новобахмутівка та встановленні повного контролю над містом Маріуполь.
 
На Південнобузькому напрямку противник посилив ведення розвідки. Проводив артилерійські обстріли населених пунктів Мар’янське, Нововоронцовка, Новогригорівка і Шевченкове. Продовжує завдавати ракетних ударів по населених пунктах Одеської області з території Кримського півострова.
 
На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито сім атак ворога, знищено дев’ять танків, сім одиниць броньованої та п’ять одиниць автомобільної техніки противника.
 
Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено чотири повітряні цілі: два вертольоти, один БПЛА та одну крилату ракету. Інформація наразі уточнюється.

 

05:47

Російські військові перегруповуються на сході України і планують просуватися в напрямку Харкова.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов в інтерв’ю CNN, передає УП

«Вони (російські війська – ред.) перегруповуються до міста Ізюм через Бєлгород. Вони рухаються через Білгород. Насамперед планують просуватися в бік Харкова. Вони намагатимуться добити Маріуполь і лише після цього можуть спробувати активно просуватися на Київ», – заявив Кирило Буданов.

04:52

Повітряні Сили Збройних Сил України продовжують знищувати ворога у повітрі.
 
Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
 
Результати бойової роботи 7-го квітня – збитий новітній ударний БпЛА окупантів – «Оріон». 8-го квітня зенітні ракетні війська знищили три повітряні цілі: крилату ракету,  БпЛА та один вертоліт. Крім того, є інформація з операції Об’єднаних сил про збиття ще одного вертольота рашистів. 
 
Ударні групи бомбардувальної та штурмової авіації під прикриттям винищувачів продовжують наносити ракетно-бомбові удари по окупаційних військах.
 
Також речник ПС ЗСУ нагадав, що Україна врешті отримує першу допомогу від країн-партнерів НАТО – зенітний ракетний комплекс С-300, який найближчим часом стане на озброєння Повітряних Сил.
 

03:53

Російські окупанти вбили цілу родину в Авдіївці. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

«Чотири людини – для ворога це просто черговий виконаний наказ, кілька знищених мішеней. Для нас – втрата і трагедія. І ми не зупинимося, доки кожен убивця не буде покараний», – написав Павло Кириленко.

Обстріли тривають по всій лінії фронту – під ворожим вогнем Очертинська, Мар’їнська, Авдіївська, Вугледарська, Торецька громади. 

01:47

В Ірпені зробили насипну переправу.

Відбудовуємось! Все буде Україна!

01:01

Добу окупанти утримують вісім евакуаційних автобусів у Мелітополі, – повідомила Віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

00:56

Кабмін доручив Мін'юсту визначити та перепрофілювати установи виконання покарань під табори для утримання військовополонених росіян, – пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з постановою №413 від 5 квітня, уряд доручив Мін'юсту створити дільниці для утримання військовополонених в установах виконання покарань та слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби; організувати розміщення, утримання, охорону та медичне забезпечення військовополонених у таборах та дільницях для утримання; забезпечити негайне інформування органів Служби безпеки, прокуратури та Національної поліції про прийняття військовополонених у табори та дільниці; подати до 15 квітня 2022 року Кабміну пропозиції щодо обсягу видатків із резервного фонду державного бюджету, необхідних для здійснення заходів щодо утримання військовополонених у таборах та дільницях.

00:45

У міноборони рф заявили, що СБУ нібито замінувала сховище зі 120 тоннами хлору на заводі Хімпром у Первомайську.

Насправді ж це підприємство ліквідували ще в 2012 році: будівлі цехів знесли, залізничні колії до них розібрали. Де серед цих руїн може бути сховище хлору — в рф не уточнили, – пише Українська правда.

00:40

Кремль змінив командування. Війська рф в Україні очолить генерал із великим досвідом війни у ​​Сирії.

За даними ВВС, росія реорганізувала командування своїми військами в Україні і тепер ними керує генерал Олександр Дворніков. Він відповідає за покращення координації.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024