стрічка

Обстріл вокзалу у Краматорську: росія продовжує тактику цинічної брехні

08 Квітня 2022, 13:18
Обстріл вокзалу у Краматорську: росія продовжує тактику цинічної брехні 2561
Обстріл вокзалу у Краматорську: росія продовжує тактику цинічної брехні

Російські окупанти вдарили «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська. Там перебували тисячі мирних людей, які чекали на евакуацію. Вже повідомили про 30 загиблих та близько 100 поранених різного ступеня важкості.

Однак російські нелюди продовжують цинічно брехати про те, що це не вони цілеспрямовано знищують цивільне населення в Україні. На ракеті, яка вдарила по залізничному вокзалу в Краматорську, чітко видно напис «за детей» російською мовою – повідомляють фактчекери проєкту «Брехунець».

Як показали цю подію у російських телеграм-каналах, які висвітлюють «операцію»? Одразу після обстрілу там з’явилися повідомлення: «работаем по скоплению боевиков ВСУ». А вже після того, як мережею розлетілися страшні кадри з місця удару з десятками цивільних жертв, пабліки почали підчищати повідомлення або видаляти.

У міноборони рф, коментуючи ситуацію, збрехали, що начебто «ніяких вогневих завдань у місті Краматорськ у російських збройних сил не було і не планувалось». А ракети «Точка-У» нібито «використовують тільки збройні сили України».

Однак це знову цинічна брехня росії. Як повідомив радник глави ОП Олексій Арестович, росіяни прекрасно знали, що на вокзалі в цей момент були тисячі людей, які хотіли евакуюватися. Це сім’ї з дітьми, старші люди. За його словами, таким ударам завжди передує ретельна дорозвідка цілі, як мінімум, БПЛА. «Точка-У» – надто дорога ракета і надто складно і ризиковано організовувати подібні удари.

Україна продовжує воювати зі світовим злом, яке не має сил протистояти нашим воїнам на полі бою, а знищує цивільне населення.

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024