стрічка

Псковські десантники відмовились воювати в Україні

07 Квітня 2022, 15:15
російські військові 1753
російські військові

Псковських десантників привезли на територію Білорусі, після чого вони мали рухатись у бік України для участі в бойових діях та спробі окупації. 

Однак російські військові масово відмовилися виконувати цей план командування, після чого їх повернули на місце дислокації у Псков. Про це повідомило білоруське видання Наша Ніва, автор телеграм-каналу «Псковська губернія», пише Українська правда.

Близько 60 військовослужбовців зі Пскова відмовилися воювати на території України. Спочатку їх привезли на територію Білорусі, але після їх демаршу повернули до місця дислокації у Псков.

Точна дата події наразі невідома, можливо, йдеться про другу половину березня. При цьому у повідомленні «Псковської губернії» не зазначена кількість військових, які відмовилися воювати.

«Щодо кількісті військовослужбовців стверджувати не можу, але після новини «ПГ» мені вдалося вийти на водія, який ще минулого тижня вивозив з Білорусі частину цих хлопців до Пскова. Знаю особисто, тому інформація перевірена. Повторюся – я вважаю, що військовослужбовці повинні захищати свою батьківщину насамперед від нападу, а не брати участь у імперському ресентименті вузької групи осіб (а можливо навіть однієї людини) за межами власної країни», – написали у виданні.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024