стрічка

Закарпатські поліцейські викрили злочинців, які виманювали гроші у підприємців від імені голів ОВА

07 Квітня 2022, 10:33
Фото ілюстративне 487
Фото ілюстративне

Оперативники карного розшуку Головного управління поліції Закарпаття у співпраці зі співробітниками СБУ Чернівецької області викрили на злочинній діяльності групу шахраїв.

Про це повідомляють на офіційній сторінці Поліції Закарпаття.

Нещодавно правоохоронцям повідомили, що закарпатські підприємці отримали листи з вимогою перерахувати грошові кошти для ЗСУ. При цьому листи були підписані нібито головою ОВА. До групи шахраїв входила жінка та троє чоловіків.

За продуманою схемою з телефонних номерів фігуранти розсилали однаковий текст від імені голів військово-цивільних адміністрацій по всій Україні. У розісланих листах ішлося про наполегливу вимогу взяти участь у програмі гуманітарної допомоги Збройним Силам України. При цьому вказувалися банківські рахунки, на які й повинна була надходити фінансова допомога.

Усіх чотирьох зловмисників розшукали на території Чернівецької області. Вони вже надали свідчення правоохоронцям.

За фактом шахрайських дій в Ужгородському районному управлінні поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції наголошують, кожне таке діяння буде покаране за всією суворістю Закону. Адже в той час, коли Збройні Сили України захищають життя та свободу кожного з нас, виманювати гроші, прикриваючись їхніми іменами – це злочини проти свого народу, і вони однозначно не залишаться непокараними.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024