стрічка

«Найскладніше – говорити, що вони зробили, визнати їх ворогом», – Володимир Зеленський

05 Квітня 2022, 12:06
Володимир Зеленський 1543
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський дав інтерв’ю українським журналістам про варварські злочини окупантів, боротьбу з ними й плани з відновлення країни. 

Про це повідомляє Українська правда.

Головне:

Про вступ до НАТО: Якщо завтра нам серйозно запропонують – вступатимемо. Але цього не буде, на жаль. Тому ми будуватимемо гарантії безпеки для нас, які можуть захистити життя.

Про гарантії безпеки: Україна поки що не отримала список країн з їхньою підтвердженою згодою про надання гарантій безпеки, але вочевидь різні держави готові надавати різні гарантії.

Про домовленості з росією: Навіть якщо ми підпишемо найпотужнішу угоду, за два роки Росія може повернутися. Ми це розуміємо, і якщо ми з вами приймаємо це, то відповідним чином і діємо.

Про зустріч з путіним: Простіше сказати – давайте ні про що не говоритимемо. Найскладніше – говорити, що вони зробили, визнати їх ворогом... І за цієї позиції знайти можливості для того, щоб зустрічатися, знайти вихід і водночас не втратити свою територію. Але можливо, її (зустрічі з путіним) не буде.

Про покарання для російських військових злочинців: Є наша внутрішня справа щодо цих злочинців, які катували наших людей. Ми починаємо збирати інформацію та шукатимемо цих людей. Є люди, які дуже хочуть знайти цих злочинців. Якщо міжнародне законодавство нам в цьому не допомагатиме, це зробить український закон.

Про демілітаризацію та денацифікацію: Ми їм сказали, що про демілітаризацію та денацифікацію забудьте, ми про це навіть говорити не будемо. Денацифікацію ми можемо самі вимагати від вас, а демілітаризація – ми не сприймаємо цю історію.

Про Маріуполь: Воєнна деокупація Маріуполя зараз дуже складна. І наші хлопцям там це чудово знають. Є домовленості з Ердоганом, що з міста можуть вивезти вбитих та поранених українських військових — суходолом до Бердянська, а звідти морем. Чекаємо відповіді на цю пропозицію від путіна.

Про те, що буде перемогою: не втратити суверенітет, не втратити сотні тисяч людей, відстрочка питання повернення Криму, Донбас – наша територія, повернення рф на позиції станом на 23 лютого.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024