стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 4 квітня

04 Квітня 2022, 23:31
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 4 квітня 14052
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 4 квітня

Триває 40 доба героїчного протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:29

Найбільше воєнних злочинів зафіксовано в Київській області

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський у ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини». Він розповів про ситуацію в Київській області та особливості фіксації злочинів, здійснених на цих територіях.

Нацполіція наразі документує всі скоєні воєнні злочини, опитує місцевих та збирає докази.

«Ґвалтування, здійснене окупантом під час воєнного часу, кваліфікується як воєнний злочин. Він немає терміну давності, винуватець буде нести відповідальність. Він оголошується в розшук і в будь-якій країні, де він перебуватиме, може бути затриманий та переданий українському правосуддю», — наголосив очільник МВС.

Щодо їхньої фіксації, він зазначив, що якщо людина загинула, проводиться ексгумація тіла, всі необхідні експертизи, щоб отримати докази та зв’язок з особою, яка вчинила злочин. Далі через ДНК буде встановлюватися причетність. Відповідальність понесе не лише злочинець, а і його командир.

Нещодавно Нацгвардія під час проведення розвідки знайшли книгу штатно-посадового обліку, поіменний список особового складу, бойовий та чисельний розрахунок. Це дозволить повністю ідентифікувати осіб, які перебували у містах, та дозволить пришвидшити пошук воєнних злочинців.

«За весь час війни затримано понад 600 диверсантів. Найбільше воєнних злочинів зафіксовано в Київській області, їх наразі 1200», — зазначив міністр.

23:16

Віталій Кім розповів, що внаслідок атаки окупантів на Миколаїв загинули люди, серед них – дитина. Кілька десятків отримали поранення.

 

 

 

Відповідну інформацію розповів глава Миколаївської ОВА Віталій Кім. Посадовець розповів про страшні наслідки атаки ворога 4 квітня у дитячу лікарню та зупинку.

22:09

Катівня на Київщині - прокурори продовжують фіксувати воєнні злочини РФ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури та окружних прокуратур Київщини розслідуються кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Прокурори спільно зі співробітниками поліції Київщини виявили катівню у місті Буча.

В підвалі одного з дитячих санаторіїв правоохоронці виявили тіла п’ятьох чоловіків із зав’язаними руками.

Військовослужбовці збройних сил Російської Федерації катували беззбройних мирних мешканців, а після цього вбивали їх.

На місці злочину працюють прокурори та співробітники поліції. Вживаються всі заходи щодо встановлення обставини кожного воєнного злочину та осіб, причетних до російської агресії з метою притягнення їх до відповідальності.

 

22:05

В результаті обстрілів 4 квітня у Миколаєві загинули 10 мирних жителів, ще 46 людей отримали поранення.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич у Telegram

За даними мера, попередньо внаслідок обстрілів Миколаєва касетними снарядами у місті 10 загиблих, 46 поранених.

Окрім житлових будинків, російські війська обстріляли: міську лікарню, обласну лікарню, центр профілактичних хвороб, Будинок дитини, 11 дитячих садків, 12 шкіл, 1 ПТУ, 2 філії закладів позашкільної освіти.

21:57

На Донеччині розстріляли один з волонтерських бусів. 

Про це повідомив заступник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Дані про загиблих та поранених уточнюються. 

«Пам’ятайте про цей випадок, коли захочете публічно поділитись даними бусів та водіїв. Це дуже страшно, але в зрозумілому намаганні допомогти горю ви наражаєте на небезпеку всіх інших», – йдеться в повідомленні.

21:50

На Чернігівщині знову підняли українські прапори над прикордонними загонами, де наприкінці лютого російські окупанти вторглись на територію України, та над управлінням загону ДПСУ в Чернігові.

Про це повідомив голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко у Facebook.

21:28

На даний момент російські війська не можуть підступитися до Харкова, на деяких напрямках ЗСУ відкидають їх від міста.

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив в ефірі телемарафону, передає УП.

«Зараз наші Збройні сили тримають свої позиції, по деяких напрямках ми відсуваємо ворога від меж міста Харкова — це і Дергачівський, і Роганський напрямок. Разом з тим, ми чудово розуміємо, на що він здатен, його маневри, перегрупування. І, звичайно, що наші Збройні сили до цього всіляко готуються. Ситуація може змінюватися щогодини. Наразі ми розуміємо, що ворог до міста Харкова підступитися не зможе», – говорить голова.

Синєгубов повідомив, що найактивнішою точкою бойових дій в області залишається окуповане місто Ізюм та його околиці. Там ворог намагається концентрувати велику кількість своєї техніки для того, щоб просуватися далі до Луганської і Донецької областей.

«Наші ЗСУ героїчно там ведуть бої. І ворог втрачає велику кількість літаків, броньованої техніки, живої сили», - сказав голова ОВА.

21:23

У понеділок гуманітарними коридорами евакуйовано 3 376 людей, але росіяни порушували домовленості.

Про це повідомила голова МінТОТ Ірина Верещук.

Зокрема, по гуманітарних коридорах з Маріуполя та Бердянська на власному транспорті до Запоріжжя доїхали 2 405 людей. З них з Маріуполя – 1 553 людини.

Також 805 людей доїхали з міст Запорізької області: Пологи, Василівка, Бердянськ, Мелітополь.

«Колона з 7 автобусів для евакуації людей з Маріуполя, яка рухалась по погодженому маршруту у супроводі делегації Міжнародного комітету Червоного хреста все ще заблокована у місті Мангуш. Окупаційні війська продовжують порушувати домовленості з нами і свої власні обіцянки».

20:40

У Маріуполі за підтримки російських окупантів вибрали «мера» міста. Ним став державний зрадник із зобороненої проросійської партії «ОПЗЖ» Костянтин Іващенко.

Про це з посиланням на міськраду Маріуполя передає УП.

«Розвалив найбільше в Україні машинобудівне підприємство. Обікрав десятки тисяч працівників. Вступив до лав ОПЗЖ. Зрадив свою країну. Це коротка біографія самопроголошеного за підтримки окупантів «мера» Маріуполя Костянтина Іващенка.

Рашисти не втомлюються пробивати дно цинізму знову і знову. Спочатку розбомбили та взяли в заручники квітуче місто. Морили голодом та вбили тисячі маріупольців. А тепер на руїнах проводять шабаші з колабораціоністами".

20:20

Окупанти виселяють людей з гуртожитків професійно-технічного училища в Олешках Херсонської області. Натомість близько 500 військових РФ вже встигли туди заселитись.

Таку інформацію повідомив Олешківський міський голова Євген Рищук у своєму відеозверненні на сторінці у фейсбук.

Мікрорайон «Аметист» тепер заселений повністю російськими військовими, – зазначив міський голова.

Окупанти насильно виселяють людей з гуртожитків професійно-технічного училища в Олешках та заселяються в нього самі. Відома приблизна кількість – близько 500 військовослужбовців РФ, які уподобали собі помешкання наших громадян.

19:50

Бійці «Азову» в Маріуполі за добу знищили багато російських піхотинців, два танки та МТ-ЛБ із зенітною установкою, повідомили в телеграм-каналі полку.

19:14

Центр інформаційної безпеки попереджає, що росіяни завдяки додатку Zello збирають дані про українців та шпигують за ними. У Центрі пояснюють, що застосунок створили російські програмісти — ним користуватися не треба.

19:00

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18:00:

  • Втрати окремих частин і підрозділів окупантів, які повернулись в пункти постійної дислокації, склали до 40% особового складу, озброєння та військової техніки. Значна частина військових, яким пощастило повернутися, намагається звільнитися.
  • Наявні військові медичні заклади росії та білорусі не дозволяють забезпечити лікування такої значної кількості поранених окупантів. У лікарні Курської області медперсонал перевели на посилений режим чергування через прибуття близько 100 поранених росіян у Сумській області.
  • В місті Ізюм через значні втрати загарбники були вимушені обладнати польовий шпиталь в приміщенні місцевої школи.
  • На тимчасово зайнятих окупантом територіях Запорізької області військові рф захопили та замінували внутрішню територію центральної районної лікарні. В приміщенні лікарні залишились поранені окупанти.
  • У військовій академії зв’язку, що у Санкт-Петербурзі, здійснюється термінова підготовка офіцерів до заміщення посад в бойових військових частинах.
  • На Слобожанщині, в місті Ізюм, противник проводить фільтраційні заходи та примусове вивезення місцевих жителів на територію рф.
  • На тимчасово зайнятих окупантами територіях Херсонської області тривають бойові дії. Навколо Нової Каховки противник посилив пропускний режим на блокпостах. Загарбники вдаються до затримання мирних жителів та примушення їх до інженерного обладнання позицій. Почастішали випадки незаконного вилучення транспортних засобів у населення.

18:55

У селі Залізний Порт Скадовського району Херсонщини росіяни викрали голову Бехтерської громади Михайла Бурака. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський у Facebook

18:47

Українська розвідка отримала документи, які засвідчують, що російські військові не отримують обіцяних їм грошових виплат, а керівництво забороняє їм скаржитися щодо цього. Пише Громадське.

18:32

російські окупанти обстріляли Миколаїв з Херсонської області з РСЗВ «Смерч» — декілька касетних боєприпасів розірвалися біля торгових точок та зупинки громадського транспорту, є загиблі та поранені. Пише УП.

18:29

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що попри шокуючі кадри з Бучі найгірша ситуація у Київській області з людськими жертвами у Бородянці

«Ми можемо предметно говорити про Київську область, тому що вчора ми отримали доступ до неї. І відпрацьовуємо Ірпінь, Бучу, Ворзель. Насправді по людях, по жертвах найгірша ситуація в Бородянці. Я думаю, що ми будемо окремо говорити про Бородянку», — сказала вона

18:03

За ініціативи Офісу генпрокурора на потреби Збройних сил України передали 650 тисяч євро арештованих коштів російського походження – це приблизно 21 мільйон гривень.

17:58

На Житомирщині ворога було відкинуто і станом на 4 квітня російських окупаційних військ на теренах області немає. Повідомив керівник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

17:46

У захопленому російськими окупантами Херсоні вичерпуються всі запаси продовольства, медикаментів і палива. Пресслужба Херсонської міської ради

17:41

У місті Мангуш Донецьої області російські військові затримали представників Міжнародного Червоного хреста, які намагались дістатись заблокованого Маріуполя. Повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

17:36

У заблокованому російськими окупантами Маріуполі досі перебувають близько 130 тисяч людей, які не можуть виїхати через дії російської армії — мер Маріуполя Вадим Бойченко.

17:26

Російські окупаційні війська готуються атакувати і захопити Харків та українські війська в зоні ООС, повідомив спікер Міноборони Олександр Мотузяник.

17:14

Російські окупанти готують прибуття близько 20 російських пропагандистів на захоплену Запорізьку атомну електростанцію для створення фейків. Повідомляє Українська правда.

17:10

В Україні з початку війни загинули 18 журналістів, є десятки поранених і викрадених. російські окупанти під час війни в Україні скоїли 74 злочини відносно журналістів. 

 

Бійців інформаційного фронту вбивали, викрадали й залякували. Про це свідчать дані Офісу генерального прокурора, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

 

17:07

Українські військові, яких визволили з полону, розповіли про негуманне ставлення з російської сторони. Вони розповіли, що їх тримали у полі, ямі чи гаражі. Періодично виводили по одному: били прикладами, стріляли біля вуха та залякували.

Військових з острова Зміїний поселили у наметовому містечку за температури повітря мінус 20 градусів за Цельсієм. Ставились як до в'язнів, морально тиснули, а під час прогулянок у дворику спускали на них собаку.

Омбудсменка Людмила Денісова зазначає, що такі дії є порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

16:18

Внаслідок ракетних ударів росії 3 квітня по нафтопереробному заводу та нафтосховищах в Одесі знищено резервуари з пальним, пошкоджено будівлі та газові комунікації. Повідомляє прокуратура Одещини.

15:52

Миколаїв обстріляли касетними снарядами, людей закликають триматися подалі від вікон, повідомив міський голова Сєнкевич.

15:28

Журналісти-розслідувачі Conflict Intelligence Team отримали підтвердження того, що росія перекидає війська з Київської області та резерви на Донбаський напрямок. Повідомляє Українська правда.

15:20

Зеленський відвідав Бучу, в якій виявлено свідчення масових убивств мирних жителів.

13:36

Окупанти обстріляли церкву у Рубіжному на Луганщині. Два священники отримали поранення. Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

12:36

Головне управління української розвідки здобуло список 64 ОМСБр, які скоїли воєнні злочини проти українського народу у Бучі.

Список нелюдів ТУТ.

12:27

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення станом на 12:00.

Ворог продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої Держави.

Командування противника, з метою підготовки до проведення наступальної операції на сході України, здійснює розгортання елементів оперативної побудови наступального угруповання та нарощує систему управління.

Окупаційні війська проводять перегрупування та намагаються покращити тактичне положення на окремих напрямках на півдні України.

Триває формування та переміщення додаткових підрозділів російської федерації для участі у бойових діях на території України.

На Волинському напрямку обстановка змін не зазнала, підрозділи збройних сил республіки білорусь, силами до чотирьох батальйонних тактичних груп, продовжують виконувати завдання з прикриття кордону.

На Поліському напрямку залишається висока імовірність ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури ворожими літаками, що діють з білоруських аеродромів.

Спостерігається переміщення підрозділів Східного військового округу та повітряно-десантних військ з території республіки білорусь до російської федерації. Переміщення озброєння, військової техніки та особового складу здійснюється залізничним транспортом і повітряним шляхом.

За наявною інформацією, окремі підрозділи 35-ї загальновійськової армії (Бєлогорськ) та 36-ї загальновійськової армії (Улан-Уде) Східного військового округу розміщені у районах населених пунктів Речиця та Ямполь (Гомельська область республіки білорусь).

На Сіверському напрямку противник завершив відведення підрозділів зі складу Центрального військового округу на територію Курської області та розпочав їх подальше переміщення. 

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, здійснює артилерійські обстріли міста, перегруповує війська. Посилює протиповітряне прикриття важливих об’єктів в районі міста Бєлгород та районів зосередження військ на Харківському напрямку.

Для уточнення позицій підрозділів Збройних сил України противник проводить розвідку в районі населеного пункту Барвінкове із застосуванням БПЛА, також намагається відновити міст через річку Сіверський Донець в районі міста Ізюм. Поблизу населеного пункту Бражківка, силами до танкової ротної тактичної групи, ворог провів розвідку боєм, успіху не мав, відійшов на раніше займані рубежі.

Залишається висока імовірність нанесення авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах Харкова, триває підготовка до наступу в напрямку на Слов’янськ.

На Донецькому та Таврійському напрямках основні зусилля противника зосереджуються в районах населених пунктів Рубіжне, Попасна, підготовці до наступу на Сєвєродонецьк, а також отриманні повного контролю над містом Маріуполь. По ньому ворог сьогодні завдав 8 авіаційних ударів, тривають вуличні бої. Українські захисники та захисниці тримають оборону міста.

Одночасно противник завершує перегрупування та заміну підрозділів, що втратили наступальні спроможності, з метою відновлення активних наступальних дій.

На Південнобузькому напрямку наші війська відтісняють окупантів на Херсонщині. Противник провів повітряну розвідку у районі Миколаєва із застосуванням БПЛА.

В Чорноморській та Азовській операційних зонах діяльність корабельного угруповання противника в акваторії Чорного моря знижена у зв'язку зі складними погодними умовами (шторм до 4 балів). Решта ворожого корабельного складу виконує завдання у визначених районах.

12:25

У селі Ягідне на Чернігівщині окупанти тримали заручниками у підвалі місцевої школи понад 150 осіб. Люди хворіли та вмирали, але їхні тіла ніхто не виносив. Про це повідомив голова ОВА В'ячеслав Чаус.

12:11

Зеленодольськ на Дніпровщині окупанти обстріляли фосфорним снарядом. На щастя, обійшлося без жертв, – запевняє мер Дмитро Невеселий.

12:10

Упродовж минулої доби росіяни на Харківщині 17 разів обстріляли райони Салтівки, П’ятихаток, Дергачів. Про це повідомляє голова ОВА Олег Синєгубов.

Унаслідок обстрілів Слобідського району Харкова семеро людей загинули, 34 - отримали поранення, серед них троє дітей у тяжкому стані. Зранку обстріли житлових районів продовжилися.

Ще 3 загиблих, 7 поранених за добу внаслідок обстрілу житлового сектору у Дергачах.

12:00

Державний кордон України у Сумській області під контролем ЗСУ. Про це, посилаючись на Генштаб, пише Україна 24.

10:49

На території Київщини перевірили 4,3 гектара території та понад 21 кілометр доріг. Піротехніки виявили 4 997 вибухонебезпечних предметів, з них – 4 308 набоїв. Про це повідомляє ДСНС.

09:59

Орієнтовні бойові втрати противника:

  • особового складу – 18 300 осіб,
  • танків  ‒ 647 од,
  • бойових броньованих машин ‒ 1844 од,
  • артилерійських систем  – 330 од,
  • РСЗВ – 107 од,
  • засоби ППО – 54 од,
  • літаків – 147 од, 
  • гелікоптерів – 134 од, 
  • автомобільної техніки – 1273 од,
  • кораблі /катери – 7 од,
  • цистерн з ПММ – 76, 
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 92.
  • Спеціальна техніка – 25.
  • Пускові установки ОТРК/ТРК – 4.

09:55

росія продовжує консолідувати сили для наступу на Донбас і перекидає в цей район найманців «Вагнера». Про це йдеться в огляді Міноборони.

09:51

У Тернополі працівники ДСНС та поліції продовжують працювати на об'єкті критичної інфраструктури, який уночі обстріляли окупанти. Про це повідомляє голова ОВА Володимир Труш.

09:47

Працівник ритуальної служби у Бучі уже знайшли та поховали 330-340 тіл мирних жителів, убитих і закатованих окупантами. Проте це ще далеко не всі жертви, – пише Українська правда.

09:36

Плани роботи гуманітарних коридорів на 4 квітня:

  • Маріуполь — Запоріжжя на приватному транспорті. 15 автобусів для евакуації вже виїхали з Запоріжжя до Маріуполя. Делегація Червоного Хреста планує продовжити рух до Маріуполя з Мангуша разом з 7 автобусами.
  • З Сєвєродонецька, Попасної, Лисичанська, Рубіжнеого та с. Нижнє Луганської обла

08:16

Окупанти завдали по Миколаєву кілька ракетних ударів. Про це повідомляє мер міста Олександр Сєнкевич.

7:46

3 квітня під час мінометного обстрілу в Новодружеську на Луганщині загинули двоє волонтерів, які роздавали гуманітарну допомогу місцевим мешканцям, повідомив голова Луганської ОВА Гайдай.

6:51

Оперативна інформація щодо російського вторгнення від Генштабу ЗСУ станом на 6.00 4 квітня.

Розпочалася сорокова доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Збройні сили російської федерації продовжують збройну агресію проти України.

Військово-політичним керівництвом російської федерації розпочато заходи прихованої мобілізації резервістів, з метою приведення військових частин до штатів воєнного часу. Під час здійснення відбору кандидатів перевага надається особам, що вже мають бойовий досвід. Мобілізації підлягають рядовий, сержантський та офіцерський склад. Також визначені основні регіони для проведення мобілізації: Краснодарський край, Пермський край, республіки Дагестан, Інгушетія, Калмикія. 

Основним мотиваційним чинником для резервістів залишається матеріальне заохочення. Крім того, серед російського населення поширюється думка, що учасники війни з Україною можуть покращити своє матеріальне становище за рахунок так званих “трофеїв”, тобто грабежу і мародерства. 

Командування збройних сил російської федерації розраховує залучити під час мобілізації приблизно 60 тисяч осіб. 

Укомплектування озброєнням та військовою технікою до штатів воєнного часу відбуватиметься за рахунок зняття зі зберігання застарілої техніки. Деякі зразки зберігаються на базах та складах понад 30 років.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито сім ворожих атак, знищено дві одиниці броньованої техніки, сорок три автомобіля та міномет противника з розрахунком.

Зенітно ракетними військами Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу уражено 6 повітряних цілей: три літаки (Су-34, Су-35 та літак ретранслятор Іл-22), один вертоліт та дві крилаті ракети. Щодо повітряного пункту управління на базі Іл-22, то стало відомо, що літак пошкоджений, розгерметизовано кабіну, пілотами здійснено аварійну посадку на аеродромі Ростов.

Авіація Повітряних Сил продовжувала завдавати ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення військ противника, колонах військової техніки та логістичних центрах. Винищувачі Повітряних Сил Збройних Сил України запобігають діяльності авіації ворога на визначених напрямках, здійснюють прикриття ударних груп, бомбардувальної та штурмової авіації.

6:47

Російські війська вночі завдали ракетного удару по одному з об'єктів в Одесі. Про це повідомив речник ОВА Сергій Братчук.

6:07

Опублікували знімки братської могили в Бучі, виритої на території церкви Андрія Первозванного.

Як зазначається, супутникові знімки показують траншею довжиною 45 футів (13,7 м).

Maxar Technologies заявила, що перші ознаки розкопок братської могили  було помічено 10 березня.

 

3:22

Під час мирного мітингу в Каховці військові РФ викрали щонайменше чотирьох людей:

  • Гедзика Юрія Васильйовича;
  • Бахура Ігора Володимировича;
  • Качинського Анатолія Олександровича;
  • Олену Бубнову.

 

Про це повідомила Каховська міська територіальна громада.

0:59

З Сумщини вийшли техніка РФ з більшістю солдат. Однак, залишилися невеличкі групи росіян. Їх зараз шукають, проходить зачистка території, повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

0:51

Зенітні ракетні війська Повітряних сил у неділю знищили дві крилаті ракети, один гелікоптер, два літаки та уразили літак-ретранслятор (повітряний пункт управління) — через пошкодження пілоти запросили аварійну посадку на аеродромі Ростова.

0:48

Маріуполь майже напевно є ключовою метою вторгнення РФ, бо це сухопутний коридор із росії на окуповану територію Криму — британська розвідка.

0:30

Оперативна інформація станом на 24.00 03.04.2022 щодо російського вторгнення.

Закінчується тридцять дев’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російська федерація продовжує повномасштабну збройну агресію проти нашої Держави. Ворог тимчасово відмовився від виконання завдання з блокування та захоплення міста Києва. Окупанти продовжують нанесення ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури на всій території України, намагаючись посіяти паніку серед населення та порушити логістику Сил оборони.

На Волинському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала, визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття кордону.

На Поліському напрямку противник завершує перегрупування та підготовку до передислокації окремих підрозділів з території республіки білорусь до російської федерації. За наявною інформацією, окремі підрозділи окупантів зі складу повітряно-десантних військ перекидаються військово-транспортними літаками до міста Бєлгорода. З метою уповільнення просування підрозділів Збройних Сил України окупанти здійснили масові хаотичні мінування не тільки раніш зайнятих позицій та ділянок місцевості, а й шляхів висування.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати місто Харків, завдає артилерійських ударів по житлових кварталах міста та намагається здійснити перегрупування військ.

На Ізюмському напрямку окупанти намагалися відновити наступ, успіху не мали.

На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти продовжили зосереджувати основні зусилля на захопленні населених пунктів Рубіжне, Попасна, Троїцьке, Авдіївка, Мар’їнка, Красногорівка, підготовці до наступу, який, можливо, буде розпочато найближчої доби у напрямку на Сєвєродонецьк та Велика Новосілка.

За підтримки авіації та артилерії противник продовжує штурм міста Маріуполя.

Південнобузький напрямок. Ворог протягом доби зосереджував зусилля на утриманні зайнятих позицій в районі н.п. Олександрівка. Намагається вести бойові дії з метою виходу на адміністративний кордон Херсонської області.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024