стрічка

«Миротвориця» Марина Овсяннікова на європейських каналах розказує про «хароших рускіх»

29 Березня 2022, 22:15
«Миротвориця» Марина Овсяннікова на європейських каналах розказує про «хароших рускіх» 3296
«Миротвориця» Марина Овсяннікова на європейських каналах розказує про «хароших рускіх»

Так звана опозиційна журналістка Марина Овсяннікова після своєї «героїчної» появи в ефірі російського каналу тепер поширює кремлівські наративи на європейському телебаченні.

Нагадаємо, ця дама помахала плакатом «нет войне» в ефірі російського пропагандистського каналу і тепер, очевидно, отримала за це кредит довіри у західних ЗМІ. Зараз вона займається тим, що транслює кремлівський наратив про те, що «прості люди не повинні страждати».

Так, Овсяннікова розмістила на сторінці в Instagram допис, у якому розповіла про свій нещодавній виступ у прямому ефірі програми «Che tempo che fa» італійської телекомпанії RAI. «Журналістка» написала, що вина за все, що відбувається в Україні, лежить конкретно на путіні, а не на російських людях. Зокрема, виступила проти західних санкцій. Однак через деякий час вона свій допис «підчистила» – видалила геть усе, крім згадки телекомпанії. Розберемо, що ж вона написала.

МЕСЕДЖ: «Русофобия недопустима. Российские люди не должны нести ответственность за происходящее в Украине… Выступила против западных санкций. От них страдают в первую очередь простые люди. Моя мама-инвалид не может купить необходимое лекарство. Моя дочь не может расплатиться за школьные обеды своей виртуальной карточкой… На полках магазинов нет сахара, заканчивается подсолнечное масло, предметы гигиены. Недопустимо исключать русских студентов из зарубежных ВУЗов, запрещать концерты русских музыкантов, артистов… Только культура способна объединить нас в столь тяжелое время».

Цей меседж – кремлівський наратив, який поширюють останні два тижні. Роспропагандисти і так звана інтелігенція як у росії, так і в еміграції почали говорити про те, щоб Захід пом’якшив санкції для «простих росіян» (бо, віддамо належне – санкції діють просто чудово).

І варто розуміти, що ті, хто поширюють ці меседжі, намагаються вклинитися в порядок денний і змусити Європу співчувати «хорошим русскім, які хочуть міра». Всередині західної спільноти просто зараз поширюють провладні російські наративи під соусом ліберальності.

Нагадаємо, в росії немає вільних журналістів. А ті, які раптом починають виступати «за мир», роблять це не просто так, а за готовою методичкою. Вони вісім років російсько-української війни обслуговували пропагандистські канали, то чому зараз варто їм вірити?

У війні росії проти України винен не тільки путін. Винен кожен росіянин і це їх колективна відповідальність. Кожен з них своїм мовчанням дозволяє, щоб ракети і бомби знищували мирні українські міста і їх жителів.

Читайте також: Російська деза у час війни: чим отруюють інфопростір України 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024