стрічка

У Telegram поширюють маніпуляцію про 250 гривень кожному абоненту «Київстар»

30 Березня 2022, 13:09
У Telegram поширюють маніпуляцію про 250 гривень кожному абоненту «Київстар» 8220
У Telegram поширюють маніпуляцію про 250 гривень кожному абоненту «Київстар»

У всеукраїнських і деяких волинських телеграм-каналах поширюють інформацію про те, що мобільний оператор «Київстар» роздає 250 гривень  кожному абоненту.

Фактчекери проєкту «Брехунець» перевірили, чи дійсно ця інформація відповідає дійсності.

Як виявилося, клієнти «Київстару» дійсно можуть додатково отримати 250 бонусних гривень, але не кожен абонент.  Такою послугою можуть скористатися лише ті, хто переїздить у Польщу, Словаччину, Молдову, Угорщину, а також Німеччину, Італію, Литву та Чехію. Загалом, в одну із дев’яти країн.

Отже, інформація про те, що мобільний оператор роздає 250 гривень кожному абоненту – МАНІПУЛЯЦІЯ.

Слід додати ще й той факт, що для того, аби дізнатися, як отримати гроші, телеграм-канали традиційно пропонують перейти за посиланням на інший канал. А прочитати умови можна лише підписавшись на нього. Адміністратори схвалюють запит на приєднання не миттєво. Тим самим затягуючи час, а  деталі з попереднього повідомлення уже зникають з безкінечного потоку інформації.   

Читайте також:  В мережі спекулюють на темі грошової допомоги вимушеним переселенцям

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024