стрічка

На Волині контррозвідка СБУ схопила російського диверсанта

29 Березня 2022, 17:41
На Волині контррозвідка СБУ схопила російського диверсанта ОНОВЛЕНО 5744
На Волині контррозвідка СБУ схопила російського диверсанта

СБУ розслідує примусове вивезення російськими окупантами мешканців Маріуполя до РФ, а на Волині контррозвідка зловила російського диверсанта.

Про це 29 березня повідомив речник служби Артем Дехтяренко, передає Район.in.ua.

У Донецькій і Луганській областях СБУ зафіксувала і почала розслідувати насильне вивезення окупантами до РФ декількох десятків тисяч людей з Маріуполя та тимчасово окупованих територій Донбасу.

Рашисти, в ультимативній формі та погрожуючи зброєю, змушують українців сідати у автобуси, забирають документи та вивозять з України.

У Волинській області контррозвідка СБУ схопила російського диверсанта і вилучила в нього засоби ураження. 

«Росіянин у 2014-2015 роках воював у складі бандформування «Восток» так званої ДНР. На початку березня він незаконно перетнув білорусько-український кордон, щоб залягти на дно на Волині. У планах рашистів було активізувати диверсанта у потрібний момент», – зазначив Дехтяренко.

В Управлінні СБУ у Волинській області повідомили, що громадянин рф протягом 2014-2015 років воював у складі бандформуваннях так званої «ДНР». Зокрема, він був членом НЗФ «Восток», а потім і бригади «Пятнашка». 

Бойовик воював на боці терористів проти ЗСУ поблизу Світлодарської дуги, міст Авдіївка, Ясинувата, Красний Лиман.

У березні 2022 року росіянин незаконно перетнув білорусько-український кордон та проник на територію Волині. За інформацією СБУ, бойовик планував потрапити у Львів та Тернопіль. 

Там диверсант мав «залягти на дно» та очікувати на подальші злочинні вказівки для проведення диверсійної діяльності на заході України. Для цього у нього з собою були необхідні засоби ураження та прикриття.

Правоохоронці затримали диверсанта у прикордонному районі Волинської області.

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: стаття 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), стаття 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), стаття 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмисник знаходитися під вартою.

У Києві СБУ затримала агента ворожої спецслужби, який збирав інформацію про одну з нафтобаз на Київщині, яка наразі не використовується. 

У Дніпропетровській області СБУ провела спецоперацію і вивезла із тимчасово окупованої території Донеччини пропагандиста, який робив сюжети на замовлення спецслужб РФ.

У Чернівецькій області СБУ затримала зловмисників, які пропонували чоловікам призовного віку нелегально потрапити до країн ЄС за хабар 4500 дол.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024