стрічка

У Білорусі почали військові навчання

29 Березня 2022, 14:51
У Білорусі почали військові навчання 5270
У Білорусі почали військові навчання

У Білорусі повідомили, що у період з 29 по 31 березня проводиться спільний захід оперативної підготовки з органами управління технічним забезпеченням – спільне штабне тренування.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на Міноборони Білорусі.

Актуальність навчань обумовлена ​​«необхідністю завершення планування технічного забезпечення, удосконалення злагодженості органів військового управління при організації технічного забезпечення та підготовкою до командно-штабного навчання Збройних сил».

На навчаннях планують «підвищення практичних навичок посадових осіб у прийнятті рішень, плануванні застосування підпорядкованих сил та засобів».

Нагадаємо, напередодні повномасштабного вторгнення в Україну армії РФ самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та президент РФ Володимир Путін продовжили спільні військові навчання, які мали завершитися 20 лютого.

Білоруське видання Зеркало пише, що навчання відбудуться на полігоні неподалік Гродно (а також кордонів Литви та Польщі).

За офіційним повідомленням Міноборони Білорусі, танковий батальйон 6-ї окремої гвардійської бригади Західного оперативного командування бере участь у навчаннях на полігоні «Гозький».

Відомство розповіло, що в перший день навчання війська зайняли район зосередження на полігоні та розпочали відпрацювання питань бойової охорони, тактичного маскування, боротьби з диверсійно-розвідувальними групами умовного супротивника.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024