стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 28 березня

28 Березня 2022, 23:31
Фото Макса Левіна ОНОВЛЮЄТЬСЯ 16565
Фото Макса Левіна

Триває 33 доба героїчного протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:31

У Мелітополі російські окупанти викрали начальницю управління освіти Мелітопольської міськради Ірину Щербак. Про це повідомив мер Іван Федоров у відеозверненні

23:13

З Енергодару офіційно підтвердили зелений коридор для легкових авто до Запоріжжя. Його організують зранку 29 березня. Про це повідомив мер міста Дмитро Орлов.

23:11

Голова Балаклійської тергромади Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупантами. Про це публічно заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

22:48

Українські воїни утилізували командира та начальника штабу 503 мотострілецького полку 19 мотострілецької дивізії 58 загальновійськової армії Лохова А.С та Кузнецова К.В.

22:20

Військовослужбовці обєднаних сил успішно відбили сім атак ворога та знищили: 12 танків, 10 БМП, три автомобілі.

Підрозділи ППО збили один ворожий літак і два безпілотники.

22:17

В районі оперативно-тактичного угруповання «Схід» російські війська тричі атакували позиції українських захисників.

Окупанти зазнали втрат в живій силі та техніці: особового складу – до 70; танків – 7; БМП – 4; БПЛА – 2.

21:51

У Тростянці, який звільнили від росіян, українські захисники виявили тіло чоловіка, якого закатували окупанти.

Про це повідомляють в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, військовослужбовці збройних сил рф під час окупації Тростяньця жорстоко знущались та вбили чоловіка.

Його тіло з множинними тілесними ушкодженнями виявили правоохоронці в гаражі після звільнення міста від окупантів 28 березня 2022 року. Особу загиблого встановлюють.

21:14

У звільненому від окупантів Тростянці на Сумщині сильно постраждали центральна частина міста, район лікарні та лісництва, район залізничного вокзалу та автовокзалу – повністю зруйновані. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

20:44

Бійці полку Азов упродовж доби знищили в Маріуполі 1 танк, 1 БТР, 1 БМП ворога. Ще один танк підбили.

20:29

Внаслідок російських обстрілів у Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області за добу загинули двоє людей, ще десятеро – постраждали, – пише Українська правда.

20:23

Служба безпеки України ліквідувала вже п"ять ворожих ботоферм потужністю понад 100 тисяч фейкових акаунтів. Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

19:29

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російської агресії станом на 18:00 28 березня.

Триває тридцять третій день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню триває.

Російський ворог зосереджує свої зусилля на реалізації цілей досягнення адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей. Також російське окупаційне командування докладає всіх зусиль, щоб тримати під контролем тимчасово окуповані території України.

З метою поповнення втрат особового складу військові комісаріати РФ продовжують набирати громадян для утворення так званих «добровольчих» підрозділів, які будуть залучені для забезпечення своєрідного окупаційного «порядку» на окупованій території. Основна вимога до кандидатів – задовільний стан здоров'я. Досвід роботи на військовій службі не потрібен. Також ворог забирає людей з судимості.

Попри заяви чиновників Міноборони та Генштабу РФ щодо змін у планах та пріоритетах, ворог продовжує нарощувати кількість військ навколо столиці. російські війська продовжують невдалі спроби зайняти позиції, з яких вони могли б атакувати чи оточити Київ.

Підрозділи Збройних Сил України продовжують захищати місто Маріуполь. Захисники міста своїми діями стримують розвиток наступ російських ворогів на інших напрямках. Російські окупанти продовжують нести важкі втрати.

Тимчасово захоплене місто Херсон суттєво чинить опір російській окупації, а російський ворог змушений концентрувати все більше сил російських військових та росгвардії, щоб тримати місто під своїм контролем.

Близько 150 осіб з Південної Осетії перевели на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим для подальших дій. Також зафіксовано заходи щодо прикритої мобілізації населення так званої Південної Осетії з метою подальшого залучення її до війни з Україною.

Приведення підприємств російського оборонно-промислового комплексу, які займаються виробництвом ракет, до цілодобової експлуатації, свідчить про значне скорочення арсеналу ракетної зброї.

Враховуючи міжнародні санкції щодо заборони постачання високотехнологічної продукції РФ, процес імпортозаміщення матиме довгостроковий ефект, враховуючи відсутність короткострокових перспектив самостійного виробництва високотехнологічних електронних компонентів, які є важливою складовою виробництва ракет.

Військове керівництво росії намагається наростити резерви та відновити боєздатність підрозділів, які зазнали втрат за перший місяць війни.

Підрозділи Збройних Сил України продовжують проводити оборонні операції та здійснювати успішні контратаки на деяких ділянках.

18:19

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов запевнив, що українські захисники готові до тривалої війни, але потребують винищувачі та системи протиповітряної і протиракетної оборони.

«Ми стоїмо і можемо стояти довго. Ми до цього готові. Ми звільнимо всі тимчасово окуповані території України. 

Але нам потрібна допомога. Нам потрібні серйозні системи протиповітряної та протиракетної оборони, артилерійські системи калібру 155-мм і більше, а також бойова авіація», – виступив він.

18:08

На Харківщині ЗСУ збили ворожий безпілотник та літак.

Про це повідомили у пресслужбі Повітряного командування «Схід».

«Зранку рашисти під вогнем ППО втратили безпілотник, а о пів на третю пообіді – зенітний ракетний розрахунок Повітряних сил знищив черговий ворожий літак!» – йдеться у повідомленні.

17:39

Юрій Щиголь, голова Держспецзв’язку: «Завдяки отриманим пристроям Starlink ми змогли забезпечити зв’язком об’єкти критичної інфраструктури та покращити комунікації наших підрозділів у тих місцях, де раніше були проблеми з підключенням. Використання новітніх супутникових технологій – це наступний крок у розвитку. І навіть попри заяви, що систему Starlink постійно атакують російські хакери, зв’язок залишається стабільним і дає можливість забезпечувати комунікації між різними підрозділами та органами державної влади».

17:32

Внаслідок обстрілу Сєвєродонецька Луганської області російськими військами зруйновано п'ять будинків, знайшли сімох постраждалих, завали продовжують розбирати.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

У одному з будинків зруйновані два верхні поверхи, ще у двох – майже відсутні по два під’їзди в кожному.

Ще одного пораненого направлено до лікарні після обстрілу Рубіжного.

17:30

З Маріуполя після блокади вдалося евакуювати 150 тисяч жителів, у блокаді залишаються ще близько 170 тисяч, майже 5 тисяч жителів загинули за попередніми підрахунками. 

Про це повідомила офіційна влада станом на 27 березня.

За приблизною оцінкою, загинуло майже 5 тисяч людей, серед них приблизно 210 дітей. Точну кількість жертв підрахувати зараз неможливо. До блокади з приморського міста виїхало до 140 тисяч. Після блокади – 150 тисяч евакуйовано, в тому числі – 71 235 осіб до Запоріжжя, решта до навколишніх селищ. В облозі – 170 тисяч людей.

16:55

Мер Ірпеня Олександр Маркушин заявив про звільнення міста від російських окупантів. 

«У місто повертатись поки що не можна, це поки небезпечно. Ми закріплюємось на наших нових рубежах і далі будемо йти і звільняти Бучу, Гостомель, Ворзель».

16:16

У Генічеську окупанти викрали депутата Генічеської ради Олексія Коновалова та його дружину.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Зв’язку із викраденим немає.

Також є інформація щодо викрадення голови Голої Пристані Олександра Бабіча та голови Каланчака Світлани Фоміної.

15:56

У Харкові внаслідок російських обстрілів та авіаударів зруйнували вже 1177 багатоквартирних житлових будинків, повідомляє «Укрінформ».

15:55

У тимчасово окупованому Генічеську Херсонської області росіяни почали видавати «пенсію» російськими рублями, пише УП.

«Люди стоять у чергах і вже отримують готівку на руки. Щоправда, весь рух рубля закінчується у мінял, в яких пенсіонери одразу міняють рублі на гривні», – зазначив депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

15:48

15:17

Представники полку «Азов» звернулися до Росії та побажали скинути уряд, який посилає своїх синів на вірну смерть заради брехливих ілюзій отруєної реальності.

Про це йдеться у заяві формування.

Дослівно: «Кремлівська пропаганда називає нас нацистами та фашистами, а себе визволителями, які прийшли "денацифікувати" Україну...

Азов – це підрозділ Нацгвардії, сформований із добровольців у 2014 році, після того, як Росія відібрала Крим, частину Луганської та Донецької області. Це підрозділ, у якому служать українці, росіяни, євреї, греки, грузини, кримські татари та білоруси.

Ми зневажаємо нацизм та сталінізм. Тому що наша країна найбільше постраждала від цих тоталітарних режимів та брехливої ​​ідеології.

Росія бомбардує Бабин Яр, у якому поховані жертви нацизму ХХ століття. Путіністи скидають тонни снарядів на лікарні, школи, дитячі садки, церкви. Солдати Путіна розстрілюють людей похилого віку, вбивають дітей та вагітних жінок, як колись це робили гітлерівці.

Азов був, є і буде щитом для України, доки окупант не піде з нашої країни.

Ми, захисники міста-героя Маріуполя, взяли до рук щит та меч, які захищають не лише Україну від сил зла та брехні, а й увесь цивілізований світ від чуми 21 століття. Якщо ми опустимо меч, то завтра така сама доля спіткає Київ, Львів, а післязавтра Варшаву, Берлін та Париж.

Вдумливим російським людям хочемо побажати повалити той уряд, який посилає своїх синів на вірну смерть заради брехливих ілюзій отруєної реальності замість того, щоб народ Росії жив, любив і розвивався».

15:14

Мешканці Енергодара зібралися на мирний мітинг, щоб вкотре показати, що місто залишається українським.

Про це повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов.

«Мешканці Енергодара зібралися на мирний мітинг, щоб показати, що попри все Енергодар був і залишається українським містом, в якому живуть і працюють українці. Люди вимагають звільнити з полону першого заступника міського голови Івана Самойдюка. Вони прагнуть жити в вільному місті під державними прапорами. На площі біля палацу культури «Сучасник» пролунав Гімн України – як символ національної самоідентифікації та волелюбності нашого народу», – написав він.

13:50

Внаслідок обстрілу, що розпочався о 12:52, пошкоджено контактну мережу на перегоні Вишневе-Боярка у Київській області. По впливу буде затримано поїзд 16 Рахів-Харків та поїзд 14 Солотвино-Київ. 

Усі пасажири та поїзні бригади неушкоджені та на безпечній відстані від епіцентру подій.

Інформація про час затримки та можливий вплив на інші рейси буде оновлюватись, повідомляють в Укрзалізниці. 

12:55

Оперативна інформація станом на 12.00 28.03.2022 щодо російського вторгнення. 

Триває тридцять третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Основні зусилля противник зосереджує на утриманні зайнятих рубежів та підготовці до відновлення наступальних дій. Відзначається перегрупування з метою нарощування наступальних спроможностей для виконання завдання щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей. 

При цьому противником продовжується нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури. Також триває підготовка та переміщення додаткових підрозділів збройних сил російської федерації для ведення бойових дій на території України. 

За наявною інформацією заплановано відправку військової техніки та 150 військовослужбовців зі складу 155-ї окремої бригади морської піхоти тихоокеанського флоту (пункт постійної дислокації місто Владивосток). Сформовано підрозділ 14-ї окремої бригади спеціального призначення Східного військового округу (пункт постійної дислокації місто Хабаровськ), терміни готовності до відрядження - травень поточного року. 

На Волинському напрямку відзначається наявність до чотирьох БТГр зі складу збройних сил республіки білорусь, що залучаються до посилення та охорони білорусько-українського кордону. Неможливо повністю виключити залучення збройних сил республіки білорусь до ведення бойових дій на території України. 

На Поліському напрямку противник активних наступальних дій не здійснював. Продовжує нанесення вогневого ураження по підрозділах наших військ у районах населених пунктів Личанка, Петрушки, Шпитьки та Мощун. Ворог здійснює перегрупування військ та відведення окремих підрозділів на територію республіки білорусь для відновлення боєздатності. У Гомельській області республіки білорусь фіксується переміщення пускових установок ОТРК «Искандер-М» у напрямку Державного кордону з Україною. 

На Сіверському напрямку противник, силами визначених підрозділів зі складу Центрального воєнного округу, наступальних дій не проводив. Зосередив зусилля на закріпленні та утриманні раніше зайнятих рубежів. Проводить перегрупування, зосереджує техніку в населених пунктах та лісових масивах з метою запобігання її вогневого ураження. 

Противник продовжує блокувати місто Чернігів, наносить вогневе ураження по об’єктах цивільної інфраструктури. Здійснює оборону раніше захоплених рубежі та проводить інженерне обладнання позицій. За наявними даними, ворог відійшов з населеного пункту Сновськ, знищивши міст через р. Снов. Крім того, російськими окупантами знищені мости в районах населених пунктів Конотоп, Стара Рудня, Смяч, Малий Дирчин та Великий Дирчин. 

У напрямку на Бровари окупанти намагалися діяти силами окремих підрозділів 90-ї танкової дивізії та 2-ї загальновійськової армії Центрального військового округу. Активними оборонними діями підрозділів Збройних Сил України ворога було зупинено. Але він продовжував обстріли позицій наших військ у районі села Лук’янівка. 

На Слобожанському напрямку противник діє силами окремих підрозділів зі складу Західного воєнного округу. В районі міста Суми активних бойових дій не проводив, продовжував перегрупування військ та виведення їх на територію рф для відновлення боєздатності після отриманих втрат. За наявною інформацією, морально-психологічний стан особового складу вкрай низький. Так, військовослужбовці 15-го мотострілецького полку відмовляються від участі у війні. 

У напрямку на Харків наступальних дій ворог не проводив, продовжує блокувати місто та завдавати вогневих ударів по цивільній інфраструктурі. Проводить заходи логістичного забезпечення військ. В районі міста Ізюм противник діє силами окремих підрозділів зі складу 20-ї загальновійськової і 1-ї танкової армій та балтійського флоту. Здійснює перегрупування, поповнення боєприпасів з метою подальшого поновлення наступу на Слов’янськ. 

На Донецькому напрямку окупанти основні зусилля зосереджують на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, виходів до районів населених пунктів Вугледар, Солодке, а також захопленні міста Маріуполь. Противник здійснив артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Торецьке, Світлодарськ, Троїцьке, Піски. 

У напрямку на Терни в результаті бойового зіткнення з підрозділами Збройних Сил України зазнав втрат і відступив до району населеного пункту Макіївка. В Рубіжному, за підтримки артилерії, намагається закріпитись в північно-західній частині міста. Зазнав втрат, успіху не має. 

В районі населеного пункту Нью-Йорк Донецької області ворог двічі здійснював спроби штурмових дій. Успіху не мав, відступив, продовжує артилерійські обстріли позицій українських захисників. В районі населеного пункту Мар’їнка противник провів штурмові дії. Успіху не мав, зазнав втрат. 

У Маріуполі - продовжував просування до центру міста та вогневе ураження позицій наших військ. У районах Степногірськ та Гуляйполе російські окупанти проводили артилерійські обстріли позицій підрозділів сил оборони. 

На Таврійському напрямку підрозділи росгвардії на тимчасово зайнятих територіях у Херсонській області продовжують проводити фільтраційні заходи для виявлення військовослужбовців силових структур України, учасників антитерористичної операції, громадських активістів, а також вилучення зброї та боєприпасів. 

На Південнобузькому напрямку противник вживає заходів з відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів. Продовжує проведення інженерних робіт. Проводив штурмові дії у напрямку населеного пункту Благодатне, успіху не мав. Корабельний склад чорноморського флоту рф виконує завдання у визначених районах Чорноморської та Азовської операційних зон. Окремі кораблі вийшли у закритий район, ймовірно, з метою завдання ракетних ударів по об’єктах на території України.

12:36

Москальську тварюку, яка несла смерть нашим містам і селам, збили над Україною воїни Князівської бригади – 14 окремї механізованої бригади імені князя Романа Великого. 

«Мінус одна птічка рашистська... Плюс один урок до Перемоги!», – повідомляють на сторінці бригади у фейсбуці. 

11:59

Рятувальник з росії перейшов воювати на сторону України. Олександр Лузенко – етнічний українець, але мав російське громадянство. 9 років працював у службі надзвичайних ситуацій в РФ і врятував не одне життя, повідомляють в СБУ.

З 2017 року живе в Україні і сьогодні називає себе колишнім громадянином Росії. Каже, що не міг більше дивитись, як загарбники, прийшовши сюди, руйнують усе підряд і вбивають мирне населення.

Тож зараз вступив до лав ЗСУ і готовий віддати життя за Україну. Звичайно, що зробив це після ретельних перевірок з боку українських спецслужб.

А російський паспорт та військовий квиток ЗС РФ розірвав на шматки та спалив як непотріб: «Нехай Росія горить полум’ям так, як горять її документи».

 

11:10

Про ситуацію на Харківщині станом на 28 березня: 

За минулу добу російські окупаційні війська нанесли близько 59 артилерійських та мінометних обстріли. Це райони Салтівки, Олексіївки, П’ятихаток, Чугуїв, Дергачі. 

Також зафіксовано близько 180 обстрілів противником з РСЗВ, у тому числі з типу «Смерч», це заборонені відповідними міжнародними договорами касетні боєприпаси.

Збройні Сили України на Харківщині по деяких напрямках перейшли в контрнаступ. Мала Рогань повністю знаходиться під контролем наших військ і «зачищена» від окупантів. Так само і Вільхівка. Звільнена від ворога Гусарівка, що біля Балаклії. 

Запеклі бої з окупантами тривають в Ізюмі

10:14

Від початку повномасштабної війни від рук російських окупантів загинули 143 дитини, ще щонайменше 216 отримали поранення. Так, вчора армійці РФ обстріляли села Ізюмського району: внаслідок атаки окупантів загинуло три дитини та одна отримала поранення.

10:12

Ворог змінює стратегію, найближчим часом буде пробувати нарощувати ракетні удари в різних точках України. Про це повідомив радник міністра МВС Вадим Денисенко. Також продовжать завдавати ударів по нафтобазах та продуктових складах, щоб викликати гуманітарну катастрофу. 

08:59

Залишки збитої над Києвом ракети впали на приватну садибу у Дарницькому районі, сталася пожежа. На щастя, рятувальники досить швидко впоралися з вогнем. Про постраждалих інформація відсутня.

7:58

Ранковий обстріл Рубіжного – маємо загиблого та пораненого

Постраждав житловий будинок, знайдено тіло одного загиблого, пораненого відправлено каретою швидкої допомоги до лікарні. Кількість жертв ще уточнюється.

06:36

Оперативна інформація від Генерального штабу ЗСУ станом на 06.00 28.03.2022 щодо російського вторгнення.

Розпочалася тридцять третя доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Угруповання сил оборони продовжує ведення оборонної операції на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. 

Тривають оборонні бої в районах населених пунктів Топольське, Кам’янка, Суха Кам’янка.

Угруповання наших військ ефективно стримують просування противника у напрямках населених пунктів Гуляйполе та Запоріжжя.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбивають штурмові дії окупантів в районі населеного пункту Верхньоторецьке.

На Волинському та Сіверському напрямках продовжується ведення оборонних операцій, виконання інших завдань у визначених операційних районах. Обстановка контрольована, суттєвих змін не зазнала.

Угруповання сил і засобів оборони міста Києва стримує противника, який намагається прорвати оборону з північного заходу та сходу з метою взяття  під контроль ключових автошляхів та населених пунктів.

На півдні основні зусилля Сил оборони зосереджуються на організації оборонних заходів міст Кривий Ріг, Запоріжжя та Миколаєва, утриманні визначених ділянок морського узбережжя, охороні та обороні об’єктів критичної інфраструктури. У визначених районах триває проведення стабілізаційної операції та виконання завдань територіальної оборони. 

На Донецькому та Луганському напрямках угрупованням Об’єднаних сил за добу відбито 5 атак ворога. Українськими воїнами знищено 2 танки, бойову машину  піхоти та один автомобіль. Також противник мав втрати у живій силі. Дані по кількості уточнюються. 

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було знищено 4 літаки, 1 вертоліт, 2 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил, також була задіяна для нанесення ударів по визначених наземних цілях та об’єктах  окупантів. 

1:15

За добу 27 березня Повітряні сили України знищили чотири літаки, вертоліт, два безпілотники та дві крилаті ракети.

Про це повідомили у пресцентрі командування Повітряних сил.

 

«Доба 27 березня спершу видалась відносно спокійною в повітряному просторі нашої держави. Втім уже зранку на Харківщині було збито один літак, імовірно винищувач-бомбардувальник Су-34, а на Київщині – вертоліт та БпЛА рашистів. Загострення обстановки почалось ближче до 22 години – по всій країні заревіли повітряні тривоги. 

Масований авіаналіт російські окупанти здійснили на півночі Київщини, де втратили одразу три літаки. По ряду об’єктів інфраструктури України окупанти завдали ударів крилатими ракетами, дві – збито протиповітряною обороною.

По наземних цілях продовжує працювати авіація Повітряних сил, яка здійснила кілька авіанальотів на ворожі війська під прикриттям винищувачів», – йдеться у повідомленні.

0:57

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 00:00 28 березня.

Противник продовжує переміщувати додаткові підрозділи зі складу тихоокеанського флоту та західного військового округу. Водночас, відзначається значне зниження інтенсивності перевезень з глибини території російської федерації.

На Волинському напрямку залишається високою імовірність залучення Білорусі до агресії проти України. Продовжується ведення повітряної розвідки на напрямках Ковель, Вараш, Сарни. Фіксується підвезення автомобільним транспортом до району населеного пункту Калинковичі ракет до ОТРК «Искандер-М».

На Поліському напрямку противник активних наступальних дій не проводив, продовжується перегрупування. Підрозділи, що зазнали суттєвих втрат, зазвичай, відводяться на територію білорусі для відновлення боєздатності. Так, відзначається виведення з території Київської області на територію Білорусі до 2-х БТГ.

Окупанти продовжують ракетні та авіаційні удари по важливих об’єктах військової інфраструктури та передових позиціях з метою нанесення втрат та виснаження особового складу.

На Сіверському напрямку противник наступальних дій не проводив. Зосередив зусилля на закріпленні та утриманні раніше зайнятих рубежів.

На Слобожанському напрямку ворог відмовився від наступальних дій в районі міста Суми, намагається перегрупуватись та відійти на інші напрямки. Так, одна з БТГр зі складу 1-ї танкової армії ворога, в повному обсязі виведена з України в рф.

Окупанти продовжували завдавати ударів по об’єктах інфраструктури Харкова. У напрямку на Ізюм намагалися вести наступальні дії. 

На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджував на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та виході в район Новотроїцького, а також захопленні міста Маріуполь. Успіху не має. Ворог здійснював артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Торецьке, Світлодарськ, Троїцьке, Піски.

На Таврійському напрямку підрозділи росгвардії на тимчасово зайнятих територіях у Херсонській області продовжують проводити фільтраційні заходи. На Південнобузькому напрямку положення та дії противника залишалися без суттєвих змін.

Збройні Сили України продовжують завдавати значних втрат ворогу. За наявною інформацією, протягом останніх п’яти діб до військових гарнізонів Нижегородської області привезено близько 600 тіл загиблих військовослужбовців.

0:44

У телеграм-каналі Верховної Ради повідомили про дванадцятий раз біля Чорнобаївки – ЗСУ вдванадцяте там розгромили окупантів.

0:18

ЗСУ на Харківщині на деяких напрямках перейшли в контрнаступ, повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

«На сьогодні можемо впевнено сказати, що Мала Рогань повністю знаходиться під контролем наших військ і «зачищена» від окупантів. Триває ліквідація залишків військ РФ у Вільхівці. Женемо окупантів до кордонів із РФ», – написав посадовець.

0:16

На донецькому та луганському напрямках у неділю ЗСУ відбили п'ять атак ворога та знищили два танки, БМП та автомобіль противника, повідомили в ООС.

0:11

«Попереду – новий раунд переговорів, бо ми шукаємо миру. Наші пріоритети відомі. Суверенітет і територіальна цілісність України не підлягають сумніву. Дієві гарантії безпеки для нашої держави – обовʼязкові. Очевидна й наша мета – мир і якнайшвидше відновлення нормального життя в Україні», – сказав президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому зверненні.

Коментарі
28 Березня 2022, 04:48
Волинські депутати усіх рівнів і держ службовці ДОГАДАЙТЕСЯ віддати армії заробітну плату усі 100%. Майте совість не помрете з голоду як помирають олігархи
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024