стрічка

У Луцьку пролунали вибухи: пожежу ліквідували

29 Березня 2022, 09:25
У місті Луцьк пролунав вибух ФОТО, ВІДЕО, ОНОВЛЕНО 25816
У місті Луцьк пролунав вибух

У місті Луцьк пролунав вибух під час повітряної тривоги.

Звук чули близько 22:00 27 березня, повідомляє кореспондентка Район.Луцьк.

Над містом здійнявся дим.

29 березня

9:23

Пожежу ліквідували о 6:00, повідомляє ДСНС.

28 березня

19:14

«На превеликий жаль, ті запаси пального, які були там, вигоріли, нафтобаза зазнала серйозних ушкоджень», – зазначив міський голова Луцька Ігор Поліщук.

18:55

Продовжується гасіння пожежі, що сталася на одному з промислових підприємств для зберігання пального у Луцьку внаслідок обстрілу 27 березня, повідомили у ДСНС України.

Сьогодні о 8:12 її вдалося локалізувати, наразі триває ліквідація.

10:25

На місці удару всю ніч працювали рятувальники і станом на 8 ранку ще працюють. За попередніми даними, інформації про жертв немає. Вибухнув один резервуар. Його гасять. Рятувальниками на гасіння подано водяні та пінні стволи, проведено пінну атаку. О 8:12 пожежу локалізовано, повідомляють у ДСНС України. 

Триває ліквідація.

09:15

Російська ракета, яка ввечері 27 березня була випущена по Луцьку з Білорусі, влучила в нафтобазу на окраїні міста, вибухнув один резервуар, пожежу гасять досі. Про це повідомив голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко в ефірі загальнонаціонального телемарафону

«Вчора близько 22 години був нанесений ракетний удар по нафтобазі на окраїні місті Луцька. Наразі відомо, що крилата ракета була випущена зі сторони Білорусі. На місці удару всю ніч працювали рятувальники і станом на 8 ранку ще працюють. За попередніми даними, інформації про жертв немає. Вибухнув один резервуар. Його гасять».

Голова облВА сказав, що не називатиме адресу і не показуватиме фото доки на місці працюють пожежні, щоб не наражати їх на небезпеку. Більше інформації він пообіцяв надати, коли рятувальники загасять пожежу. Погуляйко додав, що попри сусідство з Білоруссю, яка надала свою територію для російських військ, ситуація в області контрольована, і кордони в межах області не порушені.

06:43

Станом на 6:33 28 березня триває гасіння нафтобази у Луцьку

02:43

Рятувальники гасять пожежу, деталі обіцяють згодом.

27 березня

О 21:25 над містом пролунав ще один вибух. О 22:31 стався вже третій вибух

«Щодо вибухів, що пролунали. Це були ракетні удари по нафтобазі. Повітряна тривога триває. Будьте в укриттях!», – повідомили у Волинській ОВА о 22:39.

О 22:58 повітряну тривогу на Волині скасували.

Станом на 0:50 на місці ракетного удару досі працюють рятувальники. Попередньо жертв немає. 

За інформацією військових, крилата ракета була випущена зі сторони Республіки Білорусь. Летіла на низькій висоті, тому радарам не вдалося її зафіксувати. 

Про це повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024