стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 27 березня

27 Березня 2022, 23:29
Війна в Україні ОНОВЛЮЄТЬСЯ 15161
Війна в Україні

Триває 32 доба героїчного протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:28

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що російські окупанти завдали авіаударів по Луцьку, Харкову, Житомиру та Рівному. Однак міський голова Рівного Олександр Третяк не підтвердив інформацію щодо Рівного у відеозверненні.

23:08

У Києві лунають вибухи, повідомляють місцеві ЗМІ.

22:15

У Луцьку пролунали вибухи, повідомляють кореспонденти Район.ін.юа.

21:50

Надвечір 27 березня російські війська обстріляли житловий мікрорайон у Чернігові. Як повідомили Суспільному очевидці, прилетіло три міни. Попередньо, загиблих та травмованих немає, інформація уточнюється.

21:30

Український кікбоксер Максим Кагал, який захищав Батьківщину в складі загону спеціального призначення «Азов», загинув у бою за Маріуполь, передає Укрінформ.

«Спи спокійно, Братику, земля тобі пухом, ми за тебе помстимося», – написав тренер Максима Олег Скирта.

Кагал є першим чемпіоном світу з кікбоксингу ISKA серед дорослих у складі збірної команди України.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 32-й день.

21:00

На Луганщині через обстріли окупантів загинула дитина, ще одна – травмована

27 березня внаслідок російських обстрілів у Борівському загинула дитина. Також є двоє травмованих, серед яких ще одна дитина, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Через обстріли три будинки в області загорілись, з-під завалів врятували шістьох людей.

Зруйнували 12 будівель на Луганщині: чотири багатоповерхівки, п'ять приватних будинків та інші споруди. Постраждав ще один склад в Сєвєродонецьку.

20:55

Міноборони Великої Британії передало Україні партію переносних зенітно-ракетних комплексів Starstreak — вони здатні вражати вертольоти та літаки противника, що летять на висоті до 5 км.

20:37

Президент Володимир Зеленський розповів, що дозволяв українським військовим залишити Маріуполь, але вони відмовилися.

Йдеться в інтерв'ю Зеленського російським ЗМІ

«Я розмовляв із цими хлопцями (захисниками Маріуполя – ред.)... Я їм теж казав: «Я все розумію, хлопці, ми обов'язково повернемося. Але якщо ви відчуваєте, що вам потрібно вийти, і ви відчуваєте, що так правильно, і що ви можете вижити, зробіть це. Я розумію, як це виглядає для військового. Зробіть». Я їм дав це право вибору. Вони сказали: «Ми не можемо [залишити місто]. Тут поранені люди. Ми не покинемо поранених». Мало того, вони сказали: «Ми не покинемо вбитих».

Щоб ви зрозуміли: у місті лежать трупи на дорогах, на тротуарах. Просто валяються трупи — їх ніхто не прибирає — російських солдатів та громадян України, всіх... А наші військові не готові залишити навіть мертвих військових. Вийти і десь поховати, закопати як сміття — вони не готові. Причому не офіцерів, а всіх. Тому вони захищають місто, захищають поранених, захищають мертвих, яких хочуть поховати».

18:50

Оперативна інформація від Генштабу станом на 18:00.

 У зв’язку з порушенням тилового постачання російських окупантів, в населених пунктах Іванків та Оране окупанти просять у населення їжу, поводяться не агресивно, фактів мародерства не зафіксовано.

Триває мілітаризація російськими окупаційними військами зони відчуження ЧАЕС. Це серйозно підвищує ризик пошкодження ізоляційних споруд, що неминуче призведе до потрапляння в атмосферу значної кількості радіоактивного пилу та зараження ним не лише України, але й інших країн Європи.

Десятки тонн снарядів та боєприпасів щодня транспортуються підрозділами Східного воєнного округу збройних сил рф з бази тилового забезпечення в Наровлянському районі Гомельської області білорусі.

У місті Чорнобиль окупантами розгорнуто тимчасовий пункт управління угрупуванням військ Східного воєнного округу, а також командний пункт 38-ї окремої мотострілецької бригади.

За наявною інформацією, російські окупаційні війська дедалі частіше використовують старі та некондиційні боєприпаси. Це підвищує ризик детонації навіть при завантаженні та транспортуванні.

18:44

Бійці оперативного командування «Північ» знищили колону окупантів і захопили дві ворожі вантажівки «Урал» моделі «Торнадо-У». Про це повідомили на сторінці командування «Північ» у Facebook.

«Сили спротиву Сіверщини поповнили автопарк двома майже новими броньованими «Уралами» моделі «Торнадо-У». Ці дві вантажівки влетіли в копієчку МОУ РФ, бо зійшли з конвеєру в 2021-му і мають незначний пробіг. Це саме той випадок, коли російська оборонна промисловість працює на користь України», – йдеться у дописі.

18:39

Після того, як ЗСУ 26 березня розгромили окупантів у Тростянці, командир російського 13-го танкового полку застрелився, а командувача 1-ї танкової армії Західного військового округу рф зняли з посади. Про це повідомляє Українська правда.

18:18

Ситуація щодо російського вторгнення – брифінг радника керівника Офісу Президента Олексія Арестовича:

16:59

Російські окупанти захопили будинок українського боксера й чемпіона світу Олександра Усика у Ворзелі — про це повідомила його дружина в Instagram.

16:50

В Енергодарі депутат міськради від ОПЗЖ Андрій Шевчик пішов на співпрацю з російськими окупантами й заявив, що створив «раду самоорганізації міста», яка нібито виконуватиме функції міської влади. Про це повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов.

16:20

Протиповітряна оборона ліквідувала російський літак над Харківською областю.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram, Харківський національний університет Повітряних cил імені Івана Кожедуба в Facebook. Повідомляється, що 27 березня мобільні підрозділи протиповітряної оборони ЗСУ в Ізюмському районі знищили російський винищувач Су-34.

15:43

Міністерство закордонних справ переконане, що міжнародна спільнота не визнає результати так званого «референдуму ЛНР» про входження до складу РФ. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі «Українській правді».

15:06

В окупованому російськими військами Мелітополі з суботи 26 березня перестав працювати український мобільний зв'язок та інтернет.

14:47

Луганщина перебуває під постійним вогнем російських загарбників. Про це повідомляють у Tеlеgram-каналі Верховної Ради.

Внаслідок обстрілів у Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку горіли житлові будинки. 

З-під завалів у Рубіжному ДСНС деблокували трьох людей, їх доставили в безпечне місце. У Рубіжному та Сєвєродонецьку виявлено двох поранених, обидва доставлені до місцевих лікарень.

Через обстріли у Кремінній горіла лісова підстилка та суха трава. Палало близько 15 гектарів. Для ліквідації пожежі було залучено 22 рятувальника та 4 одиниці техніки ДСНС Луганської області.

Рятувальники, влада, волонтери та поліція продовжують доправляти гуманітарну допомогу людям, які заходяться у сховищах. Також надзвичайники здійснюють підвоз води у населені пункти області, де тимчасово не працює водопостачання.

 

Крім того, вчора вдалося евакуювати близько 600 мешканців Луганщини. Зокрема, вивезли всіх людей з інтернату у смт Нижнє Гірської громади - більше там немає нікого - всі в безпеці!

14:16

Служба безпеки України викрила координатора диверсійних груп РФ на Харківщині та колаборанта, який хотів отримати посаду в окупаційній владі на Дніпропетровщині. Про це інформує речник СБУ Артем Дехтяренко пише Українська правда.

14:06

У місті-супутнику ЧАЕС Славутичі у результаті наступу російських загарбників загинули три людини, ще двоє мирних мешканців отримали поранення під час  мітингу проти окупантів. Про це повідомляє Українська правда.

13:46

Збройні Сили України завдали чергових втрат авіації російських окупантів. Українські військові 27 березня в Ізюмському районі збили ворожий Су-34.

Про знищення ворожого винищувала у своєму телеграмі написав глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.

13:27

Зранку 27 березня росіяни запустили дві ракети у сторону Одещини. Жодна не потрапила у ціль

Про це інформує Суспільне Одеса.

Про це розповів офіцер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

13:11

У неділю 27 березня жителі Херсону вийшли на мирний мітинг. 

Вони хотіли донести свою проукраїнську позицію, але їх почали розганяти димовими шашками. Про це інформує Суспільне.Херсон.

 

 

 

Мешканці міста скандували «Херсон – це Україна!». Але російські військові вкотре розігнали мирний мітинг насиллям, кидаючи у людей димовими шашками.

13:01

Оперативна інформація станом на 12:00 щодо російського вторгнення.

Інформує Генштаб.

Триває тридцять друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України.
Триває переміщення підрозділів російської федерації на територію республіки білорусь. Вказані заходи проводяться з метою ротації підрозділів, що зазнали суттєвих втрат, посилення наявних угруповань, поповнення запасів продовольства, палива та боєприпасів, організації евакуації поранених та хворих військовослужбовців.
Частина підрозділів збройних сил республіки білорусь продовжує перебувати на полігонах.
На Поліссі противник під прикриттям вогню артилерії та авіації продовжує закріплюватися на досягнутих рубежах, готується до проведення ротації підрозділів.

На Сіверському напрямку ворог продовжує блокаду Славутича, не полишає спроб взяти під контроль Чернігів. В районах Лук’янівка та Рудницьке противник зазнав втрат та відійшов.

На Слобожанському напрямку противник намагається здійснити перегрупування в районі Сум. Поблизу Харкова зосередив зусилля на поповненні поточних втрат. В районі Слов’янська ворог проводить вдосконалення інженерного обладнання зайнятих позицій. Силами оборони України відновлено контроль над населеними пунктами Тростянець та Гусарівка.

На Донецькому напрямку окупаційні підрозділи намагаються захопити Попасну, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Маріуполь. Успіхів не мають. Здійснили невдалу спробу штурму Красногорівки. Зазнали втрат, відійшли.
В Таврійському операційному районі окупанти силами росгвардії продовжують боротьбу з осередками спротиву на тимчасово зайнятій території.

Українські воїни продовжують ефективне протистояння російським загарбникам, відбивають ворожі атаки та поступово звільняють тимчасово зайняті ворогом території на окремих напрямках.

12:26

Українська розвідка здобула список військових злочинців з Владивостока, які приїхали воювати в Україну.

Інформує ГУР Міноборони.

Оприлюднили перелік військових батальйонно-тактичної групи 155 окремої бригади морської піхоти міста Владивосток та селища Слов'янськ Приморського краю.

Імена цих нелюдів повинен знати кожен українець. Із повним списком можна ознайомитись за посиланням.

У Міноборони наголосили, що за скоєні злочини проти мирного населення України всі окупанти постануть перед судом і будуть відповідати.

12:14

Сили оборони України зі складу Сухопутні війська ЗС України та Територіальна оборона ЗС України продовжують громити російських загарбників на Харківщині. Ворог зазнає втрат та у паніці тікає, кидаючи техніку. Про це інформує Генштаб.

11:01

Збройні сили України намагаються вибити російську армію з Рубіжного та Попасної, де окупанту частково вдалося закріпитися.

В деяких районах цих міст тривають вуличні бої. Про це 24 каналу повідомили джерела в Офісі Президента.

Зокрема, в Попасній, за підтримки артилерії, ворог намагався здійснити штурм, однак українські військові дали відсіч і ворог зазнав втрат.

Внаслідок обстрілів пошкоджено школу в селі поблизу Лисичанська, інфраструктуру станції швидкої допомоги в Сєвєродонецьку та два оптових склади міста,
– повідомили в ОП.

Відомо, що через ворожі обстріли постраждало двоє людей. Водночас вдалось врятувати з-під завалів – четверо жителів.

09:55

На 27 березня погодили роботу двох гуманітарних коридорів у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на брифінгу 27 березня.

«На сьогодні погоджено 2 гуманітарні коридори для Донецької та Луганської областей. У Донецькій області: з міста Маріуполь до міста Запоріжжя на власному транспорті.  

Також погоджено централізовану евакуацію на автобусах з міста Бердянськ до міста Запоріжжя. Місце збору – вулиця Мелітопольське шосе, 27 біля міського спорткомплексу».

09:47

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія зменшилась на 16600 солдатів.

Такі дані Генштабу.

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 27 березня орієнтовно склали:

  • особового складу - близько 16600 осіб,
  • танків  ‒ 582 од,
  • бойових броньованих машин ‒ 1664 од,
  • артилерійських систем – 294 од,
  • РСЗВ - 93 од,
  • засоби ППО - 52 од,
  • літаків – 121 од,
  • гелікоптерів – 127 од,
  • автомобільної техніки / vehicles - 1144 од,
  • кораблі /катери - 7 од,
  • цистерн з ПММ - 73,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 56.
  • спеціальна техніка / special equipment - 21.
  • пускові установки ОТРК/ТРК - 4.

Дані постійно уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

09:33

У Львові ліквідовано пожежу на території одного з промислових підприємств зі зберігання пального.

Про це інформує ДСНС.

26 березня близько 16:30 у Львові внаслідок обстрілу на території одного з промислових підприємств для зберігання пального виникла пожежа. 

27 березня о 05:02 пожежу локалізували. О 06:49 - ліквідували.

09:23

Російські війська концентрують свої зусилля, щоб спробувати оточити українські сили на Донбасі, просуваючись з боку Харкова на півночі та Маріуполя на півдні — розвідка Британії.

08:41

Росіяни обстріляли житлові сектори міста Красногорівка Донецької області із реактивних систем залпового вогню «Торнадо-С».

Про це повідомляє Бабель.

Касетні боєприпаси впали посеред вулиць приватного сектору. Наразі поліція оточила небезпечний район. На місці працюють рятувальники та знешкоджують боєприпаси. За попередньою інформацією, час самоліквідації елементів може становити до 40 годин, тобто перебувати поруч з ними – смертельно небезпечно.

08:38

росія знову гатить забороненими фосфорними боєприпасами. Цього разу - біля Авдіївки.

Про це інформує Корреспондент BuzzFeed News Крістофер Міллер.

Довідково: Білий фосфор викликає не просто опіки, а глибокі рани, починаючи від ураження кісток до змертвіння тканин. 

08:21

Тридцять другий день героїчного спротиву українського народу російському військовому наступу триває.

Ситуацію станом на 06:00 27 березня повідомляють у Генштабі. 

Російський ворог продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти України.

За місяць війни ворог зазнав важких втрат. Незважаючи на це, військово-політичне керівництво не відмовиться продовжувати вчиняти злочинні вчинки.
За наявною інформацією, на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим щодня до медичних закладів міста Севастополя приїжджає в середньому від 50 до 100 поранених.
Морально-психологічний стан військ ворога залишається низьким.
Шляхами руху російських військових на території Республіки Білорусь є багато фактів продажу військовослужбовцями пального та провізії, або їх обміну на алкогольні напої.
Ворог не припиняє намагатися поповнити втрату автотранспорту та налагодити логістику для своїх бойових підрозділів.
Окупанти продовжують тероризувати та залякувати місцеве населення на тимчасово окупованих територіях. Є багато випадків розкрадання, розкрадання людей та майна.
У Донецькій та Луганській областях союзники відбили 7 нападів ворога. Українські воїни знищили 8 танків, 8 одиниць бронетанкової та 3 – ворожі машини, один міно Втрати окупантів у робочому стані уточнюються.
Повітряні Сили Збройних Сил України за попередню добу здійснили 1 літак, 12 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети.

Для прикриття військ та об'єктів використовувалися Повітряні Сили Збройних Сил України. Ударний літак наніс руйнівні удари по цілям та мішеням командирів.

08:15

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко в інтерв'ю УНІАН заявив, що з міста евакуювалися 50% жителів, близько 60 тисяч виїхали гуманітарним коридором на підконтрольну Україні територію, ще 20-30 тисяч – окупанти вивезли на окуповану територію чи в Росію. 

04:55

У звільненому від загарбників Тростянці залишається багато замінованих об’єктів, у тому числі лікарня. Про це у телеграмі повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Також очільник ОВА повідомив, що 27 березня з Тростянця організують евакуацію тих, хто залишився без даху над головою чи зазнав поранень.

У неділю в місті також роздаватимуть гуманітарну допомогу.

02:00

Генштаб ЗСУ повідомляє, що російська армія відводить декілька підрозділів у район Чорнобиля, згодом – у білорусь для відновлення боєздатності та блокування Києва із південно-західного напрямку.

На Поліському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Здійснював вогневий вплив на підрозділи Сил оборони, вів обстріли житлових масивів у передмістях та безпосередньо у місті Києві.

За наявними даними, проводиться перегрупування окремих підрозділів 35-ї загальновійськової армії Східного воєнного округу, які зазнали значних втрат в ході ведення наступальних дій.

Декілька підрозділів відведено в район Чорнобиля з подальшим переміщенням на територію Республіки білорусь для проведення заходів відновлення боєздатності.

Не виключається, що після проведення зазначених заходів перегрупування та посилення угруповання військ окупантами буде відновлено дії щодо блокування Києва із південно-західного напрямку.

01:50

Президент України відзначив державними нагородами 117 військовослужбовців, 21 з яких — посмертно. 

Нагороди присвоєно «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» 15 військовослужбовцям:

  • лейтенанту Богдану Корнійчуку (посмертно);
  • штаб-сержанту Сергію Кулику (посмертно);
  • старшому лейтенанту Денису Максишку (посмертно);
  • старшому лейтенанту Владиславу Бандарю;
  • полковнику Сергію Барановському;
  • підполковнику Сергію Бурковському;
  • підполковнику Івану Голішевському;
  • штаб-сержанту Роману Гришаку;
  • капітану Віталію Гуралю;
  • молодшому лейтенанту Ігорю Дикуну;
  • капітану Роману Драгомирецькому;
  • старшому лейтенанту Артуру Кравченку;
  • капітану Миколі Любарцю;
  • капітану Юрію Михайлюку;
  • майору Євгену Шматалюку.

01:30

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що усвідомлення Росіє реального рівня власних втрат змусить її перейти до більш конструктивних переговорів з Україною.

Про це йдеться в інтерв’ю Подоляка німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

01:30

За словами Подоляка, переговори зараз ведуться Україною задля створення системи безпекових гарантій, яка неможлива без участі США.

Подоляк заявив, що Україна наполягає на системі безпекових гарантій, до якої увійдуть країни, що готові надати ці гарантії, зокрема й у воєнному сенсі. Від цього залежить багато іншого.

Питання щодо тимчасово окупованих Криму та ОРДЛО мусять вирішувати перші особи України та Росії, а Москва, каже Подоляк, стане більш конструктивна у мирних переговорах, коли усвідомить, що від продовження війни втратить більше ніж Україна.

01:05

Оперативна інформація станом на 24.00 26.03.2022 щодо російського вторгнення від Генштабу ЗСУ.

Триває тридцять перша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Противник продовжує вести повномасштабну збройну агресію проти нашої Держави. Жодного з поставлених завдань повністю не виконав. Частково досяг успіху на окремих напрямках.

За наявною інформацією, з метою вирішення проблем логістичного забезпечення окупаційних угруповань на території України розгорнуто до 9 батальйонів матеріально-технічного забезпечення та до 5 основних логістичних центрів.
На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. Підрозділи збройних сил республіки білорусь проводять заходи бойової підготовки на п’яти полігонах на території Брестської, Мінської та Гродненської областей.
На Поліському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Здійснював вогневий вплив на підрозділи Сил оборони, вів обстріли житлових масивів у передмістях та безпосередньо у місті Києві.
За наявними даними, проводиться перегрупування окремих підрозділів 35-ї загальновійськової армії Східного воєнного округу, які зазнали значних втрат в ході ведення наступальних дій. Декілька підрозділів відведено в район Чорнобиля з подальшим переміщенням на територію республіки білорусь для проведення заходів відновлення боєздатності. Не виключається, що після проведення зазначених заходів, перегрупування та посилення угруповання військ окупантами буде відновлено дії щодо блокування Київа із південно-західного напрямку.
На Сіверському напрямку противник силами зі складу Центрального воєнного округу активних наступальних дій не проводив. Намагався зосередити основні зусилля на закріпленні та утриманні раніше зайнятих рубежів. Не полишав спроб блокування міста Чернігова силами окремих підрозділів зі складу 41-ї загальновійськової армії та 90-ї танкової дивізії Центрального воєнного округу. Продовжував обстріли житлових кварталів в районах населених пунктів Чернігів, Іванівка та Ніжин.
Ймовірно, силами до ротної тактичної групи підрозділів збройних сил російської федерації та росгвардії, намагається утримати місто Славутич. На в’їздах у місто російськими окупантами встановлені блокпости.
У напрямку на Бровари підрозділи противника зупинені. Ворог вимушено перейшов до оборони, здійснює інженерне обладнання позицій. За результатами бойових дій в районах Лук’янівка та Рудницьке, підрозділи зі складу БТГр 30-ї окремої мотострілецької бригади зазнали значних втрат та відійшли у район населених пунктів Піски та Нова Басань.
Для поповнення втрат озброєння і техніки відзначено висування колон у напрямках населених пунктів Великий Самбір, Дептівка, Голінка та напрямку на Дубов’язовку.
Прикриття колон з повітря здійснювали вертольоти.
Фіксуються заходи посилення охорони тилових районів і логістичних маршрутів, а також заходи з посилення адміністративно-поліцейського режиму на тимчасово зайнятій місцевості.
На Слобожанському напрямку противник діє силами окремих підрозділів зі складу Західного воєнного округу та північного флоту.
У напрямку на Суми ворог силами підрозділів зі складу 1-ї танкової армії активних наступальних дій не проводив. Основні зусилля зосереджував на перегрупуванні військ.
В районі міста Харків окупанти визначеним складом сил активних наступальних дій не проводили. Основні зусилля зосереджували на поповненні поточних втрат, відновленні техніки та нанесенні ударів по об’єктах цивільної інфраструктури міста.
У напрямку на Слов’янськ ворог діє силами до трьох БТГр, намагається закріпитись в районах населених пунктів Кам’янка, Синичине, Суха Кам’янка.
Відзначається ведення наземної розвідки розвідувальними підрозділами у напрямку населеного пункту Барвінкове та, імовірно, у напрямку на місто Слов’янськ.
На Донецькому напрямку противник продовжує перегрупування та нарощування ударних угруповань для відновлення наступальних дій з метою виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.
Основні зусилля зосереджує на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, виході до районів населених пунктів Вугледар, Новотроїцьке, а також захопленні міста-героя Маріуполя.
В Рубіжному, за підтримки артилерії, здійснює утримання займаних позицій в північній та північно-західній частинах міста.
В Попасній, за підтримки артилерії, намагався провести штурмові дії, успіху не мав, зазнав втрат. Мінометним вогнем, через відсутність взаємодії, здійснив обстріл власних позицій.
У напрямку населеного пункту Красногорівка робив спроби розпочати штурмові дії. Успіху не мав. Зазнав втрат та відійшов.
Продовжує здійснювати штурм Маріуполя, наносить авіаційні, артилерійські удари по об’єктах цивільної та військової інфраструктури. Успіху не має.
На Таврійському напрямку змін у складі та положенні противника не зафіксовано.
У напрямку на Миколаїв окупаційні підрозділи продовжують ведення розвідки та намагаються нанести вогневе ураження по позиціях підрозділів Збройних Сил України.
Зберігаємо спокій! Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо!

00:35

Львівські патрульні затримали чоловіка, що знімав ракетні обстріли Львова, які росіяни здійснили 26 березня. Цю інформацію він відправляв на російські телефонні номери.

«Прямуючи на місце потрапляння ракет, патрульні виявили чоловіка, який знімав момент польоту ракети і потрапляння її у ціль. Також у нього в планшеті виявили фотографії усіх блокпостів області. Цю інформацію він надіслав на два російських номери», – розповіли у пресслужбі патрульної поліції Львова.

Ще одного підозрілого чоловіка поліцейські зупинили на проспекті Чорновола. Під час перевірки водія у його телефоні патрульні виявили відео та фото пересування українських військових. Також він мав фото паспортів чоловіків з луганською реєстрацією та чимало контактів з російськими номерами.

Обох чоловіків затримали і передали працівникам Служби безпеки України.

00:05

Президент Володимир Зеленський під час свого чергового відеозвернення заявив, що Росія робить все, щоб в Україні відбулася дерусифікація.

«Там, де російська завжди була частиною повсякденного життя, як і українська мова, на Сході нашої держави, і там, де ви перетворюєте мирні міста сьогодні на руїни, росія сама робить все, щоб на території нашої держави відбулася дерусифікація. Ви це робите за одне покоління і назавжди. Це ще один вияв вашої самогубної політики».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024