стрічка

Військова активність у Білорусі станом на 07:00 25 березня

25 Березня 2022, 07:20
Танки 4476
Танки

Продовжується інтенсивне переміщення колон військової техніки ЗС рф територією Білорусі. Переважно колони складаються з вантажних автомобілів КамАЗ і Урал.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомляє Hajun_BY.

Також було відмічено переміщення бойової техніки.

У колонах були помічені БТР-82А, 122 мм РСЗВ Град та тягачі з танками.

Також фіксується стабільне переміщення колон паливозаправників, які також були помічені близько 2657 бази ПММ ЗС РБ (в/ч 55435) у Барановичах. На всій техніці використається розпізнавальний знак V.

Знову було зафіксоване перевезення ракет для ВТРК Іскандер - біля міста Речиця та Калінковичі (Гомельська область).

Загалом в обох колонах могло перевозитися близько 32 контейнерів із ракетами для ОТРК Іскандер. Наявні (чи відсутні) ракети у контейнерах невідомо.

Як і раніше, здійснюється перекидання техніки ЗС рф залізничним транспортом.

Так, ешелони з технікою були помічені у Хойніках, Гомелі та Єльську.

На платформах можна було помітити бронетехніку (в т.ч. БМП-2 та БТР-82), а також велику кількість броньованих вантажних автомобілів Урал-63706-0010 Торнадо-У.

Зазначимо, що Торнадо-У є новим автомобілем, що має варіанти кабін з бронюванням за високим класом захисту. Він почав поставлятися до ЗС рф у 2016-17 роках. Можна припустити, що після великих втрат автомобільної техніки командування ЗС рф зробило певні висновки.

Найбільшу льотну активність літаків зафіксували на військовому аеродромі в Барановичах. Також незначна активність спостерігалася на військових аеродромах у Лунінці, Мачулищах та Великий Боков (Мозирський район).

Окрему увагу хочеться звернути на приліт із рф двох транспортних літаків Ан-124 «Руслан». Який вантаж вони доставили літаки, невідомо.

Раніше подібними літаками доставлялись ракети для оперативно-тактичних ракетних комплексів.

Триває ураження території України тактичними ракетними комплексами. Так, зафіксували близько 14 пусків ракет з території Мозирського району, та 2 – Хойніцького.

Надходила інформація, що в місті Хойники (Гомельська область) помітили санітарний автомобіль УАЗ рф, який їздив аптеками міста. Метою поїздок могла бути закупівля медикаментів для поранених військовослужбовців рф, які лікуються у місцевому шпиталі.

Переміщення підрозділів ЗС РБ не помічено.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024