стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 25 березня

25 Березня 2022, 23:41
Фото Вячеслава Ратинського ОНОВЛЮЄТЬСЯ 11226
Фото Вячеслава Ратинського

Триває 30 доба героїчного протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни Росії проти України. Новина оновлюється зазначеним часом.

23:41

Українські військові в зоні ООС відбили 9 атак ворога, знищили 8 танків, 17 одиниць броньованої та 11 одиниць автомобільної техніки противника. Загальні втрати загарбників склали до 170 осіб. 

23:23

Українські військові звільнили село Мала Рогань під Харковом.

У Харківському гарнізоні повідомили, що українські захисники зачистили від окупантів село Мала Рогань на Харківщині.

Бійці 92-ї окремої механізованої бригади та військовослужбовці Харківського гарнізону ліквідували ворожих розвідників, зокрема командира роти.

23:13

Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу сьогодні збили три ворожих літака та три безпілотних літальних апарати.

22:39

Один з підрозділів ЗСУ, який працює в Сумській області, нещодавно знищив ворожу техніку під Тростянцем. Українські військові застосували російський трофейний танк. Завдяки цьому вдалося вибити ворога з невеличкого села під Тростянцем, що суттєво покращило тактичне положення наших військових.

22:26

У Маріуполі російські окупанти зруйнували Дитячий реабілітаційний центр, який було збудовано восени 2021 року спільно з Європейським інвестиційним банком.

22:19

За тиждень вдалося евакуювати майже 38 тисяч людей, найбільше виїхало з Маріуполя — Верещук.

Також сьогодні вдалося евакуювати понад сім тисяч цивільних

21:56

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російські фашистські війська не полишають спроб  прорвати нашу оборону на окремих напрямках. Зокрема, 25 березня, українські захисники відбили 6 ворожих атак. Наші воїни знищили:

  • особового складу – до 100
  • танки – 8
  • БТР – 7 (з них пошкоджено – 1) 
  • БМП – 7
  • ББМ – 1
  • АТ – 8
  • БПЛА – 2 
  • УР-77 – 1

21:46

25 березня у Житомирі ракета влучила на територію однієї з військових частин, згодом затримали двох людей, в яких вилучили фото військового об’єкту, повідомив міський голова Сухомлин.

21:34

Українські військові звільнили місто Тростянець на Сумщині. Як повідомив голова Тростянецької міськради Юрій Бова, військові рф тікають з міста на крадених автівках та скутерах.

ЗСУ за допомогою NLAW розбили російський танк Т-80 під Тростянцем. Раніше на тому ж місці розбили БМП, танки та автівки окупантів.

21:31

Мер Вінниці заявляє, що внаслідок ракетного удару по території Командування Повітряних сил жертв немає.

21:11

Міністерство оборони США заявляє про втрату росіянами повного контролю над Херсоном, але українська влада не підтверджує ці оцінки.

20:37

Російські війська більше не мають повного контролю над Херсоном. Це було перше велике українське місто, яке вдалося захопити військам путіна під час його вторгнення в Україну, заявив у п'ятницю високопоставлений чиновник Пентагону.

Українські сили зараз ведуть запеклі бої в Херсоні та відштовхують росіян, знову перетворюючи стратегічно важливе портове місто на «спірну територію», – сказав чиновник журналістам під час брифінгу.

20:17

Компанія Maxar опублікувала супутникові знімки порту Бердянська, де напередодні українські військові знищили десантний корабель «Саратов» Чорноморського флоту рф.

20:05

Українські захисники знищили комплекс радіоелектронної боротьби, яким окупанти глушили зв'язок, електроніку та роботу наших БПЛА та ППО, пише УП.

Також разом із ним знищили 50 ворогів, які працювали з технікою, заявив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов

19:58

Російські війська в Україні тероризують цивільних та примусово вивозять їх до рф. У Генштабі ЗСУ продовжують фіксувати факти злочинної діяльності російського військово-політичного керівництва, систематичного порушення міжнародного гуманітарного права, норм щодо гуманного ставлення під час війни.

19:25

Росіяни завдали ракетного удару по території Командування Повітряних Сил ЗС України у Вінниці. Сталося це близько 16:30. Усього випустили шість крилатих ракет. Частину із них збили сили ППО. Решта — влучили у декілька споруд, завдавши суттєвих руйнувань інфраструктурі. Наслідки ракетного удару окупантів уточнюються.

19:07

Оперативна інформація станом на 18:00 25 березня щодо російського вторгнення. Триває тридцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Протягом поточної доби ворог продовжував здійснювати перегрупування  військ з метою нарощування ударних угруповань для відновлення наступальних дій. На окремих напрямках противник намагається вести штурмові дії, не полишає спроб нанесення вогневого ураження окремим підрозділам Збройних Сил України. Успіху не має.

Ворог здійснює заходи щодо відновлення боєздатності, поповнення боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів з метою забезпечення готовності наступальних дій. Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію у визначених районах, проводить стабілізаційну операцію, виконує завдання територіальної оборони.

Сили оборони, що беруть участь в здійсненні заходів оборони міста Києва продовжують відбиття наступу противника, нанесення йому вогневого ураження та утримують визначені рубежі. Продовжується фіксація фактів злочинної діяльності російського військово-політичного керівництва, систематичного порушення міжнародного гуманітарного права, норм щодо гуманного ставлення під час війни.

На тимчасово зайнятих територіях України окупанти продовжують терор місцевого населення, здійснюють примусове вивезення людей на територію російської федерації. З метою залякування місцевого населення російські загарбники здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів, вилучають автомобільну техніку та особисті речі. Противник продовжує нести втрати серед керівного складу. Так, 25 березня, українські захисники ліквідували командувача 49-ї загальновійськової армії південного військового округу генерал-лейтенанта Якова Резанцева.

19:05

У тимчасово окупованому Луганську, в місцевій лікарні, окупантами розміщено військовий госпіталь, що повністю зайнятий пораненими військовослужбовцями російської федерації. Частина лікарні відведена для зберігання трупів, у зв’язку з тим, що місцеві морги є перевантаженими. 

18:54

Російські окупанти на Чернігівщині викрали двох посадових осіб місцевого самоврядування та одинадцять цивільних. Про це у Телеграмі повідомив очільник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

18:46

Чутки про те, що в росії закінчуються сили та ракети, не відповідають дійсності. Про це інформує бригадний генерал, заступник начальника штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Олександр Грузевич на брифінгу 25 березня, цитує Інтерфакс-Україна.

«Чи є у противника сили? Звісно, є. Всі ці гучні заяви про те, що у них закінчуються ракети – за інтенсивністю обстрілів ми спостерігаємо, що все не так. Противник активно веде вогонь, особливо з військової інфраструктури, наших військових об'єктів… Але ви ж розумієте, щоб вони опинилися біля Києва потрібен час. З повітря ці сили не з'являться. Сили в нього ще є, повірте мені, і він найближчим часом намагатиметься вводити їх у дію».

Грузевич зазначив, що противник наразі змінив тактику і відслідковує українські засоби протиповітряної оборони, повітряних сил та українську артилерію. За словами бригадного генерала, ЗСУ мають інформацію, що Росія здійснює мобілізацію в Дагестані, підтягує свіжі сили.

18:27

В Одеській області збили три крилаті ракети, які летіли на мирні міста. Про це повідомили у службі зв’язків з громадськістю повітряного командування «Південь».

17:56

Ірпінь та Буча – міста герої. Про це повідомляє поліція Київської області.

«Указом президента України з метою відзначення подвигу, масового героїзму та стійкості громадян, виявлених під час відсічі збройної агресії Російської Федерації проти України, двом містам  Київщини присвоєно почесну відзнаку «Місто-герой України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що раніше почесну відзнаку отримав і Гостомель. Так, з початку війни на території Бучі, Гостомеля та Ірпеня продовжувались запеклі бої.

17:52

Бойовий корабель російських окупантів обстріляв зранку 25 березня село Санжійка на узбережжі Одещини. Про це інформують у Військово-морських силах України.

У ВМС повідомили, що обстріли велися між 7:15 та 7:30 ранку. У повідомленні наголосили, що, попри обстріли, російські окупанти з 10 години заявили про відкриття гуманітарного коридору для іноземних суден якраз повз місце обстрілу.

17:16

Українські захисники ліквідували ще трьох окупантів, серед них полковник 810-ї окремої Гвардійської бригади морської піхоти Чорноморського флоту. Про це інформує так званий «губернатор» окупованого Севастополя Михайло Розвожаєв.

«Олексій Миколайович Шаров загинув від кулі снайпера під час проведення спецоперації у Маріуполі».

Крім того, окупанти повідомили про смерть начальника радіостанції роти зв'язку сержанта Миколу Єфімова та розвідника-снайпера старшого сержанта Романа Тазіна. Повідомляється, що Єфімов «служив» в Севастополі з 2016 року, а зрадник-Тазін з 2013 року. 

17:04

Генштаб Збройних сил рф оприлюднив дані про свої втрати в Україні. За їхньою офіційною інформацією, під час так званої «спецоперації» загинув 1 351 російський військовослужбовець, ще 3 825 зазнали поранень. Нагадаємо, станом на сьогодні, 25 березня, Генштаб ЗСУ оцінює втрати російських військ приблизно у 16 100 осіб.

16:16

Російське міноборони заявило, що концентруватимуться на «повному звільненні Донбасу». Інформує міноборони, яке цитує РИА Новости

«Істотно знижено бойовий потенціал збройних сил України, що дає змогу зосередити основні зусилля на досягненні головної мети – звільненні Донбасу. Спочатку ми і не планували їх штурм (оточених міст – ред.), щоб не допустити руйнувань та мінімізувати втрати серед особового складу та мирного населення. Хоча таку можливість ми не виключаємо, у міру виконання окремими угрупованнями поставлених завдань, а вони вирішуються успішно, наші сили та кошти концентруватимуться на головному – повному звільненні Донбасу».

16:12

Мер тимчасово окупованого Херсона Ігор Колихаєв заявив, що наразі створити у регіоні псевдореспубліку неможливо. Аналогічна ситуація із впровадженням валюти окупантів.

15:54

Одразу 70 російських військових у Мелітополі влаштували бунт проти керівництва та відмовилися та брати участь у бойових діях проти захисників Запоріжжя. Про це повідомили в Силах оборони Запорізької області.

15:38

Київська область. Найбільш небезпечними напрямками є Житомирська траса, Буча - Ірпінь - Гостомель, Дмитрівська та Макарівська громади, Мощун та північ Вишгородського району. Місто Славутич повністю ізольоване. Ворог перебуває за 1,5 км від міста.

14:39

Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович повідомив, що інформація про величезні втрати окупантів почала доходити до росіян.

«Так, зокрема, батальйонно-тактична группа «200»… невдала назва…окремої мотострілецької бригади, яка брала участь у «спеціальній військовій операції» на території України, понесла значних втрат у живій силі. З 648 військовослужбовців загинуло 645. Тобто, залишилося лише три. Двох із них поранено» – розповів Арестович.

14:28

Українські захисники відбили наступ російських окупантів у районі міста Ізюм та під Броварами. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ. 

«Просування у напрямку Броварів успіху не дало, окупанти одразу були зупинені, перейшли до оборони та намагаються закріпитися на зайнятих позиціях. На Слобожанському напрямку ворог намагається утримати позиції на підступах до Сум та Харкова, відновлює втрати у техніці та живій силі. Не припиняє застосовувати авіацію та артилерію для знищення житлових кварталів міст», – йдеться у повідомленні.  

13:54

Оперативна інформація щодо російського вторгнення станом на 12.00 25 березня від Генштабу ЗСУ.

Триває тридцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Противнику не вдалося досягти основних цілей широкомасштабної війни – блокади Києва і виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Частково ворог досяг успіху зі створення сухопутного коридору між тимчасово окупованими АР Крим та частиною Донецької області.

Тривають заходи поповнення втрат окупаційних військ шляхом формування та відправлення до білорусі зведених підрозділів зі складу 37-ї омсбр (Кяхта), 5-ї отбр (Улан-Уде) 36-ї армії, 38-ї омсбр (Єкатеринославка) 35-ї армії, 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський) тихоокеанського флоту збройних сил російської федерації.

На Волинському напрямку противник активних дій не проводив. Ймовірність залучення збройних сил білорусі до агресії проти України оцінюється як висока.

На Поліссі противник наступальних дій не проводив. Зосереджує зусилля на обстрілах позицій ЗС України в районах н.п. Нова Буда, Наливайківка, Озерщина. Здійснює переміщення підрозділів, логістичне забезпечення, намагається закріпитися на захоплених рубежах. В районі Чорнобиля розгорнуто тиловий район (польовий табір) угруповання військ Східного військового округу.

На Сіверському напрямку окупаційні війська продовжують утримувати раніше захоплені рубежі, намагаються наростити угруповання та блокувати Чернігів. Не припиняють обстріли інфраструктури міста. Триває повітряна розвідка із застосуванням безпілотних літальних апаратів. З метою зниження спротиву з боку цивільного населення противником здійснено поширення листівок.

Просування у напрямку Броварів успіху не дало, окупанти одразу були зупинені, перейшли до оборони та намагаються закріпитися на зайнятих позиціях.

На Слобожанському напрямку ворог намагається утримати позиції на підступах до Сум та Харкова, відновлює втрати у техніці та живій силі. Не припиняє застосовувати авіацію та артилерію для знищення житлових кварталів міст.

В районі міста Ізюм противник здійснив спробу прориву оборони наших військ з півдня, в районі Кам’янки, зупинений в районі Тихоцького. Триває знищення ворога, що вклинився.

На Донецькому напрямку противник продовжує відновлення втрат, перегрупування підрозділів з одночасним застосуванням вогню артилерії та авіації по інфраструктурі мирних міст. Не відмовляється від задуму виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

На Таврійському напрямку, на тимчасово зайнятих територіях продовжуються заходи з підготовки до встановлення окупаційної влади, зокрема силами підрозділів росгвардії. Проведено заходи з ізоляції залізничної станції Херсон.

Противник нарощує корабельний склад флоту в акваторії Азовського моря. Зафіксовано прохід Керченською протокою у північному напрямку малого тральщика “Валентин Пикуль”, ракетного катера “Набережные Челны” та двох десантних катерів.

Угруповання Сил оборони продовжує оборонну операцію, зосереджуючи основні зусилля на недопущенні прориву противника, боронить державний кордон України, знищує ворога на землі, у повітрі та у морі.

12:49

Маріупольська міська рада повідомила, що в Драмтеатрі Маріуполя внаслідок бомбардування російським літаком загинуло близько 300 людей. Зазначають, що ця інформація від очевидців.

«До останнього не хочеться вірити у цей жах. До останнього хочеться вірити, що всім удалося врятуватися. Але слова тих, хто був усередині будівлі на момент цього терористичного акту, говорять про протилежне», – йдеться у повідомленні.

12:22

Вночі бійці окремого загону спецпризначення «Азов» знищили п'ять вантажівок і дві бойові машини десанту російських окупантів, а також понад два десятки загарбників. Про це вони повідомили у телеграм.

12:15

У Новотроїцькому на Херсонщині люди вийшли на мирний мітинг проти окупації російською армією.

Про це повідомило Суспільне.Херсон.

Учасники акції співають Гімн України та скандують: «Новотроїцьке – це Україна!», «Слава нації – смерть ворогам», «Україна – понад усе!».

12:13

Вранці ув Основ’янському районі Харкова обстріляли із артилерії та «Градів» міську поліклініку, де видавали гуманітарну допомогу. Четверо людей померли, семеро поранені.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

11:22

Російські окупанти викрали двох людей у Сновській громаді Чернігівської області: голову Сновської територіальної громади Олександра Медведьова та бізнесмена й колишнього депутата обласної ради Григорія Божка.

Про це повідомило Суспільне.Чернігів.

Інформацію «Суспільному» підтвердив голова Корюківської районної військової адміністрації Іван Ващенко

З його слів, окупанти прийшли до них зранку 25 березня. 

Попередньо відомо, що везуть їх у напрямку Городні. Для чого, поки не відомо.

Це не перший випадок викрадення людей на Чернігівщині російськими окупантами. 

У селі Грем’яч Новгород-Сіверського району 20 березня ворожі солдати викрали старосту. 

11:17

У військових РФ почались проблеми з фінансуванням, повідомляють у Головному управлінні розвідки Міноборони.

Після обіцяних виплат військовим окупаційної армії у російських в/ч з’явилися проблеми з фінансуванням. Як з’ясувалось, оплата цих витрат в бюджеті жодним чином не передбачена. А зважаючи на незадовільний стан фінансової системи РФ через введені санкції, додаткових коштів в бюджеті знайти неможливо.

Зокрема, в тимчасово окупованому Криму після виплати «відряджувальних» тим, хто брав участь у війні проти України, за лютий наявний ліміт коштів військових частин повністю вичерпано. Фінансування будь-яких виплат за березень – відсутнє.

Схожа ситуація і з оплатою участі у війні найманців російських «ПВК». Серед них частішають випадки відмови від виїзду на територію України. Причина – невиконання умов укладених контрактів. Бойовики не отримують коштів за участь в бойових діях, компенсацій за поранення та обіцяних «соціальних гарантій».

10:56

Про загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 25 березня повідомили у Генштабі ЗСУ.

Орієнтовно вони склали:

  • особового складу — близько 16 100 осіб
  • танків — 561 
  • бойових броньованих машин — 1625 
  • артилерійських систем — 291 
  • РСЗВ — 90
  • засоби ППО — 49
  • літаків — 115
  • гелікоптерів — 125
  • автомобільної техніки — 1089
  • кораблі /катери — 5
  • цистерн з ПММ — 72
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 53
  • спеціальна техніка — 18

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій

10:54

Російські окупанти за минулу добу нанесли 55 ударів по Харківській області, також зафіксована підвищена активність «Градів» та «Ураганів», є постраждалі.

Про це повідомив голова Харківської обласної воєнної адміністрації Олег Синєгубов.

Увечері противник двічі обстріляв з РСЗВ термінал аеропорту Харкова. Від окупантів постраждали Дергачі: цивільна інфраструктура, комунікації, лікарня, є постраждалі.

Харків та Харківщина тримають оборону, по деяких напрямках ЗСУ йдуть в контрнаступ.

Зокрема, знищили російську групу зі складу 59-го танкового полку Західного військового округу, яка діяла у напрямку Харкова, та збили 2 ворожі літаки. Зенітно-ракетні підрозділи, які стоять в обороні Харкова, збили ракету.

Окупанти продовжують тероризувати мирне населення. Голова Циркунівської ОТГ Микола Сікаленко, якого викрали з власного будинку 21 березня, досі перебуває у полоні росіян.

10:50

Українські війська зуміли знову зайняти міста та оборонні позиції в радіусі до 35 кілометрів на схід від Києва.

Про це йдеться у щоденному публічному зведенні висновків розвідки, яке публікує Міноборони Британії, пише УП.

«Українські контратаки та відступ російських військ на надмірно розтягнутих лініях постачання дозволили Україні знову зайняти міста та оборонні позиції в радіусі до 35 кілометрів на схід від Києва», – сказано у повідомленні.

Українські сили, ймовірно, продовжать спроби відтіснити російські війська на північний захід від Києва до аеродрому Гостомель, відзначається у зведенні.

На півдні України російські сили все ще намагаються обійти Миколаїв, прагнучи рухатися на захід у бік Одеси, але їхнє просування уповільнюється через проблеми з логістикою та опором України, вказує британська розвідка.

9:48

25 березня мають запрацювати два гуманітарні коридори – з міст Маріуполь і Мелітополь до міста Запоріжжя.

Про це повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«На сьогодні погоджено 2 гуманітарних коридори. З міста Маріуполь до міста Запоріжжя для тих, хто виїжджатиме на власному транспорті. Та з міста Мелітополь до Запоріжжя», – сказала Верещук.

Також, за її словами, запланована централізована евакуація маріупольців на автобусах з Бердянська.

Верещук повідомила, що 48 автобусів зараз стоять на в’їзді до Бердянська. Влада веде перемовини, щоб окупаційні війська їм нарешті дозволили проїхати. Після проходження блокпосту, автобуси відразу будуть подані до місця збору маріупольців і почнуть евакуацію.

Місце збору у Бердянську: спорткомплекс на вул. Мелітопольське шосе, 27.

На в’їзді до Бердянська також стоїть бензовоз. Після його допуску в місто маріупольці зможуть дозаправити власний транспорт на заправках, що знаходяться на проспекті Східний, 4а та вулиці Мелітопольське шосе, 87б.

Жителів Мелітополя, які хочуть евакуюватися, чекають біля пожежної частини №9.

Автобуси для евакуації та гуманітарним вантажем зранку заїхали в місто і після розвантаження гуманітарної допомоги будуть подані до місця зборів.

9:45

Українські військові збивали ворожі безпілотники над Одещиною, повідомив речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

9:29

У ЗСУ повідомили уточнену інформацію щодо корабля рф, який знищили у порту Бердянська 24 березня. Виявилося, що це був не «Орськ», а «Саратов». Також пошкодження отримали вликі десантні кораблі «Цезарь Куников» та «Новочеркаськ». Триває уточнення інших втрат противника.

8:52

У Калинівці Фастівського району Київщини внаслідок обстрілу російських військ сталося влучання боєприпасів в нафтобазу з подальшим загорянням, повідомили у ДСНС.

Станом на 6:00 25 березня спостерігалося горіння залишків нафтопродуктів в межах обвалування резервуарного парку нафтобази. Загрози розповсюдження пожежі за межі нафтобази немає.

07:55

Вночі окупанти обстріляли Рубіжне. Є двоє загиблих. Хоча жертв може бути й більше, адже рятувальники не встигають виконувати свою роботу через значні пожежі і постійні обстріли. Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

07:50

Вранці окупанти пропустили гуманітарну колону до Мелітополя. На зворотному шляху планують евакуювати приблизно 350 людей, – повідомляє міський голова Іван Федоров.

06:55

У Херсоні окупанти викрали депутата Корабельної районної ради, голову фракції Європейська солідарність Дмитра Афанасьєва.

06:50

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення станом на 06:00.

Угруповання Сил оборони продовжує ведення оборонної операції на східному, південно-східному та північно-східному напрямках.

Угруповання об’єднаних сил веде стійку оборонну операцію на Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського напрямків у визначеній операційній зоні, зосереджуючи основні зусилля на недопущенні прориву противника.

Так, протягом попередньої доби наші воїни відбили 9 ворожих атак, знищили 12 танків, близько 20 одиниць броньованої та автомобільної техніки і 9 артилерійських систем. Противник втратив понад 200 військовослужбовців. Підрозділами протиповітряної оборони збито 2 літаки та 2 БПЛА ворога.

Угрупованням Повітряних сил Збройних сил України за попередню добу було уражено 6 повітряних цілей ворога: 1 літак, 1 БПЛА та 4 крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил здійснювала патрулювання повітряного простору, винищувальне прикриття військ та об’єктів, ударна авіація здійснювала вогневий вплив по колонах бронетехніки, логістичних центрах та скупченнях військ ворога.

На Волині основні зусилля сил оборони зосереджуються на прикритті державного кордону. 

На Сіверщині продовжується ведення оборонної операції. Угруповання військ утримує місто Чернігів та стримує просування противника у напрямку на Київ.

Одночасно, угруповання сил і засобів оборони міста Києва продовжує відбиття наступу противника, нанесення йому вогневого ураження та стійке утримання всіх визначених рубежів оборони.

На Півдні продовжується ведення оборонної операції у визначеній операційній зоні, проводиться стабілізаційна операція, виконуються завдання територіальної оборони. 

Російські терористичні війська продовжують вести бойові дії, свідомо порушуючи норми міжнародного гуманітарного права та правила ведення війни.

06:35

Упродовж 24 березня російські окупанти зменшили авіаційну активність у повітряному просторі України, натомість нарощують присутність безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня та інших, для ведення повітряної розвідки.

Про це повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Командування Повітряних сил ЗС України.

Один БпЛА оперативно-тактичного рівня нині уражено зенітними ракетами. Крім того, зенітні ракетні війська Повітряних сил знищили один винищувач-бомбардувальник Су-34 на Харківщині та чотири крилаті ракети.

Авіація Повітряних сил продовжує патрулювання повітряного простору, винищувальне прикриття військ та об’єктів, а також дій ударної авіації по наземних цілях: колонах бронетехніки, логістичних центрах та скупченню військ рашистів.

05:55

За підрахунками Forbes, з початку війни рашистські загарбники втратили 530 танків, при тому 117 із них нині працюють на благо української армії. Україна ж втратила лише 74 танки.

05:25

Збройні сили України знищили 12 танків і понад 200 окупантів на Донбасі. Про це повідомляють у штабі ООС.

Упродовж 24 березня українські військові успішно відбили девять атак ворога.

04:00

Більша частина високоточних ракет окупантів не потрапила в ціль. Про це повідомляє Reuters/

03:54

Російські військові складають зброю і переходять воювати на бік України. Про це інформує Головне управління розвідки МО України в Телеграмі.

«Дедалі більше російських військовослужбовців не тільки відмовляються брати участь у війні проти України, а й переходять зі зброєю в руках на бік України для участі у боротьбі проти злочинного режиму путіна», – йдеться у повідомленні.

03:14

Генерал поліції В'ячеслав Аброськін запропонував окупантам себе в заручники в обмін на евакуацію дітей із Маріуполя. Відповідну заяву він опублікував у фейсбуці, – пише Україна 24.

00:40

Оперативна інформація станом на 00:00 щодо російського вторгнення за даними Генштабу ЗСУ:

Завершується двадцять дев’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

  • Завдання окупантів щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення міста Київ та встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані. Противнику вдалось частково досягти успіху в Донецькому операційному районі, щодо продовження тимчасового утримання сухопутного коридору між ростовською областю та  ТОТ АР Крим.
  • Ворог продовжує поповнення втрат, здійснюючи заходи підготовки та переміщення резервних підрозділів збройних сил російської федерації.
  • На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив. 
  • На Поліському напрямку ворог визначеним угрупуванням наступальних дій не проводив, продовжив нанесення артилерійських та авіаційних ударів, намагається відновити положення своїх сил в районах міст Києва та Макарова. 
  • На Сіверському напрямку противник силами визначених підрозділів намагається зосередити сили і засоби для відновлення наступальних дій. Здійснює невдалі спроби блокування Чернігова. На Броварському напрямку перейшов до оборони, здійснює інженерне обладнання позицій. 
  • Ймовірно, противник намагатиметься вчергове відновити наступальні дії у напрямку на міста Бровари та Бориспіль з метою блокування столиці України, міста Києва, зі східного напрямку.
  • На Слобожанському напрямку противник здійснює блокування міст Суми та Харків. Завдає ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Намагається поновити наступальні дії в районі міста Ізюм, несе втрати.
  • Відзначається виведення окремих підрозділів окупаційних військ, що діють у зазначеному районі, на територію російської федерації у зв’язку з втратами  більше ніж 50 відсотків особового складу.
  • На Донецькому напрямку противник утримує займані рубежі. Основні зусилля зосереджує на захопленні міст Попасна, Рубіжне та Маріуполь, успіху не має.
  • На Запорізькому напрямку силами до п’яти БТГр перейшов до оборони.
  • На Південнобузькому напрямку противник силами угруповання займає встановлені рубежі оборони, намагається здійснювати заходи з відновлення боєздатності підрозділів та поповнення запасів.
  • В Азовській операційній зоні, за уточненою інформацією, в ході нанесення удару по зайнятому окупантами порту Бердянськ, знищено великий десантний корабель «Саратов». Великі десантні кораблі «Цезарь Куников» та «Новочеркаськ» отримали пошкодження. Триває уточнення інших втрат противника.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024