стрічка

«Місяць найчорніших страждань. Усе це – на очах у всього світу», – Володимир Зеленський

24 Березня 2022, 12:54
Володимир Зеленський 1722
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Північноатлантичного альянсу з проханням надати озброєння для захисту від нападу РФ.

Відео звернення опублікували у тг-каналі Зеленського.

Володимир Зеленський про те, що росія за десятки років накопичила чималі військові ресурси. 

«Українська армія протистоїть вже місяць у нерівних умовах! Щоб рятувати людей і наші міста, Україні потрібна військова допомога – без обмежень. Україна зверталась до вас по літаки. Щоб ми не втрачали стільки людей. І ви маєте тисячі бойових літаків! Але нам поки що не дали нам жодного. Ми звертались по танки. Ви маєте не менше 20 тисяч танків! Але ми не маємо поки що ясної відповіді», – зазначив Володимир Зеленський.

Подаємо головні тези його звернення:

  • Так, це правда, ми не в Альянсі. Таке відчуття, що ми у сірій зоні. Між Заходом – і Росією. 
  • Ми захищаємо всі наші з вами спільні цінності. І ми світлі люди! І ми захищаємось всі ці цінності вже місяць!
  • Люди продовжують, на жаль, залишати свої домівки. Рятуються від терору, який окупанти принесли з собою.
  • Ще 24 лютого я звернувся до вас із проханням закрити наше небо. Ми не почули ясну відповідь.
  • І я не звинувачую НАТО, хочу бути зрозумілим. Ви не винні. Я просто хочу, щоб ви знали: Альянс ще може запобігти смертям українців від російських ударів, від російської окупації. Надавши нам всю ту зброю, якої ми потребуємо.
  • Я впевнений, ви вже розумієте, що Росія не думає зупинятися в Україні. Не думає і не буде. Вона хоче піти далі. Проти східних членів НАТО. Держав Балтії, Польщі – це точно.
  • Питання про пʼяту статтю фундаментальне. Я просто хочу, щоб ви знали, що ми думаємо про це. І я щиро бажаю вам, щоб ми помилялись. Бо якщо ми помиляємось, то світ у безпеці.
  • Ви можете надати нам один відсоток від усіх ваших літаків. Один відсоток від усіх ваших танків. Це дасть нам так само, як і вам, сто відсотків безпеки.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024