стрічка

Огляд білоруської пропаганди про російсько-українську війну за 22 березня

22 Березня 2022, 23:17
Огляд білоруської пропаганди про російсько-українську війну за 22 березня 3289
Огляд білоруської пропаганди про російсько-українську війну за 22 березня

Білоруські військовослужбовці 103 гвардійської повітряно-десантної бригади повернулися в пункт постійної дислокації після «успішно виконаних завдань по посиленню ділянок Державного кордону Білорусі». Десантників зустрічали з державною символікою і хлібом-сіллю колеги, рідні та близькі.

Про це пишуть на білоруському тг-каналі Беларускі Гаюн.

Там зазначають, що це вже не перший подібний захід – зустрічі тих, хто повертається з кордону в рамках ротації. Кожні зустрічі мають подібний сценарій. Проведення зустрічей важливо в першу чергу для укріплення морально-психічного стану військових, а також демонстрація того, що білоруси — це просто захисники, а не учасники війни в Україні.

Продовжується висвітлення діяльності військових «по зміцненні ділянок Державних коронів Білорусі».

З опублікованого репортажу можна дізнатися:
- військові виконують на кордоні наступні завдання: недопуск прориву на ділянках кордону; недопущення діяльності диверсантів;
- у випадку надзвичайних ситуацій і бойових дій військові, військові, що знаходяться на посту займаються обороною місцевості;
- для місцевих мешканців прикордонних районів «люди в фомі» - не новина».

Через подібні репортажі показують, що Білорусь не бере участь у бойових діях в Білорусії. Посилення охорони державних кордонів продиктовано виключно в цілях національної безпеки і носить захисний характер.

Варто зазначити, що інформаційні ресурси Міністерства оборони Білорусії активно висвічують не участь Білорусії в бойових діях на території України, обходять стороною використання інфраструктури нашої країни для агресії проти України. Як приклад, можна пригадати спільні фото пілотів Білорусії та Росії, що приймали участь в навчаннях «Спільна рішучість 2022» (опубліковані 25 лютого 2022 року – на наступний день після нападу Росії на Україну). 

Не зважаючи на те, що по цей день Росія активно використовує військовий аеродром в Барановичах, інформації про це на офіційних джерелах Міністерства оборони немає. Як висновок, можна додати, що пропаганда у відношенні війни в Україні взяла курс на максимальне відмежування від неї Білорусі.

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024