стрічка

Українців тероризують сумнівними розсилками

22 Березня 2022, 16:29
Українців тероризують сумнівними розсилками 4232
Українців тероризують сумнівними розсилками

Українці масово отримують смс-розсилку із запрошенням в анонімний вайбер-канал. За півгодини канал зростає в середньому на 5000+ підписників.

Фактчекери проєкту «НотаЄнота» рекомендують не переходити за лінком та ігнорувати подібні розсилки і анонімні канали.

Повідомлення масово розсилають мешканцям різних регіонів, приходить у вигляді смс від «Ukraine». Запрошують в вайбер-канал «Срочно».

Перше. Інформація у вайбер-каналі російською мовою - будьте обережні. В Україні усі розуміють українську.

Друге. Переважна більшість повідомлень у тому каналі - з офіційних джерел. В офіційних каналах інформація українською. Хтось її перекладає і викладає в цей вайбер-чат. Хто це робить і навіщо перекладає?

Третє. Ми не знаємо, хто автори цього контенту. Там три адміністратори із іменем «Срочно». Хто це і за які кошти вони ведуть цей канал? За які кошти роблять таку масову розсилку?

Четверте. Інформацію автори вайбер-каналу не перевіряють. У цьому телеграм-каналі є фейк про те, що в Україні скасували ЗНО - це неправда. Вчора ми спростовували цю поберехеньку. https://bit.ly/3Iz87ga

П’яте. Назва «Срочно» - тригерна. Часто це слово можна побачити у фейкових масових розсилках, які мають на меті зачепити емоції і відключити раціо.

Шосте. Пам’ятайте, як працюють пропагандистські медіа. Значна частина повідомлень правдива, а поміж ними проскакують новини, вигідні окупантам. Тому будь-яке анонімне джерело інформації ставте під сумнів і не вірте інформації звідти. Читайте новини на офіційних ресурсах, а також у медіа, які входять до білого списку. https://bit.ly/3L2SejH

Читайте також:  Спецслужби рф намагаються дестабілізувати ситуацію на Закарпатті

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024