стрічка

«Спротив для українців – це властивість душі», – Володимир Зеленський

21 Березня 2022, 21:29
«Спротив для українців – це властивість душі», – Володимир Зеленський 1914
«Спротив для українців – це властивість душі», – Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців.

Звернення від 21 березня опублікували в телеграм-каналі офіційної сторінки Зеленського.

«У цьому відео я хочу окремо звернутися до українських міст та хоробрих жителів. До вільного півдня України, де сонце світить бажаним гостям, а не випадковим туристам на танках. До Бердянська, Каховки, Енергодара, Мелітополя, і звісно Херсона. До Херсона, де сьогодні ми всі побачили як у вільних людей стріляють раби.

Ці раби, яких прислала Росія, ніколи не бачили стільки вільних людей. Раби сприймають волю як дикість, як небезпеку. Херсоне, тримайся ! Ми не забудемо ніколи ці кадри з вашого міста. На вашій площі й вулицях ми були всі з вами разом. 40 мільйонів українців нашої держави. Мільйони й мільйони українців у світі. Ми всі бачили, як ви стоїте. Ми всі відчули, як ви хочете повернути свободу», – зазначив Володимир Зеленський.

Подаємо основні тези його звернення.

Чорна смуга буде в окупантів у Бердянську, буде Мелітополі й Каховці. Всюди, де окупанти захоплюють наших людей. Тих, як вони думають, хто організовує спротив. Але у нас – не Росія. Запам’ятайте. І спротив тут не треба організовувати. Спротив для українців – це властивість душі. І я дуже хочу, щоб у вас, всі наші українці на півдні, ніколи не промайнула навіть на мить думка, ніби Україна про вас не памʼятає.

Але ми змусимо їх повірити. І змусимо запамʼятати, що до нас їм дороги немає.

І ніколи не буде. У Київ, який мужньо й велично стоїть над Дніпром. У Харків... Гордий, охайний, освічений Харків. Який вони бʼють, а він ніяк не підкоряється. Чернігів. Древній! Чернігів, який з часів Орди не знав такого звірства, яке переживає тепер від російських військових.

Суми, Охтирка й Лебедин... Ізюм, Дергачі... Волноваха, Попасна... Бородянка, Гостомель, Макарів... Миколаїв...

Маріуполь! Працьовите й чесне місто! Маріуполь. Яке окупанти просто знищують. Руйнують у попіл. Але яке переживе їх усіх. Нікчемних рабів, які не вміють піклуватися про власну країну. Про власних людей. А ще й ідуть у чужу.

За кожного українця ми боремося! І про всіх памʼятаємо! І кожному та кожній вдячні. Як людям, так і цим прекрасним містам. Як і Львову, як і Франківську, Хмельницькому, Чернівцям, Тернополю, Луцьку, нашому Ужгороду... Кропивницькому, Запоріжжю, Дніпру, Кривому... Вінниці, Рівному... Черкасам, Полтаві... Одесі!

Тим, кого, можливо, нечасто згадують у промовах. Але хто дбає про наше спільне майбутнє. Про Україну. І про свободу – для кожного з нас. Хто приймає людей, які вимушено залишили свій дім. Хто працює на оборону. Хто відправляє гуманітарні вантажі. Хто розміщує евакуйовані підприємства. Хто лікує, хто допомагає. Усім нам, а отже – собі.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром