стрічка

У Німеччині поширюють фейк про смерть підлітка від рук українців

21 Березня 2022, 11:00
У Німеччині поширюють фейк про смерть підлітка від рук українців 2173
У Німеччині поширюють фейк про смерть підлітка від рук українців

Поліція німецького Бонна попередила про поширення в інтернеті фейкового відео, в якому йдеться про нібито смертельне побиття натовпом українців 16-річного юнака в Ойскірхені, що у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія. 

Про це повідомляє «Європейська правда».

«В інтернеті поширюється відео, в якому повідомляється про напад на 16-річного підлітка в районі Ойскірхена. Стверджується, що його побила до смерті група українців. Мова відео – російська», – йдеться у повідомленні поліції в Twitter.

Відео було опубліковано в Telegram-каналі, який поширює російську пропаганду про війну Росії проти України. У фейковому повідомленні сказано, що 16-річного волонтера Даніеля побили тільки тому, що він розмовляв російською.

«Боннська поліція, відповідальна за кримінальні злочини в районі Ойскірхена, не має жодної інформації ні про такий жорстокий напад, тим більше зі смертельним наслідком», – додали правоохоронці.

Вони зазначили, що поліція Бонна розпочала розслідування. В цей час експерти припускають, що це навмисне фейкове відео, яке покликане розпалити ненависть. 

Поліція просить людей не поширювати це відео і дуже уважно перевіряти всю інформацію, особливо із соціальних мереж.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024