стрічка

«Єрусалим - це правильне місце для того, щоб знайти мир, якщо це можливо», – Зеленський про виступ в кнессеті

21 Березня 2022, 01:20
Володимир Зеленський 2524
Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення до народу.

Подаємо основні тези його промови, озвученої 18 березня.

Вже 25 доба, як російські військові шукають і не можуть знайти нацистів, від яких вони хотіли нібито захищати наших людей, як вони шукають українців, які зустрінуть їх з квітами. А головне - російські військові ніяк не можуть знайти дорогу додому, а тому наші військові допомагають їм з дорогою на суд Божий. 

У блокадному Маріуполі російська авіація скинула бомбу на школу мистецтв. Там ховались люди від обстрілів, бомбардувань. Там не було військових позицій, там було близько 400 мирних людей. Наразі ми не знаємо, скільки там живих. Але знаємо, що того льотчика, який скинув бомбу, ми обов’язково зіб’ємо, як уже збили сотні інших таких же вбивць. 

Читайте також: «Ми робимо все і вас не залишимо», – Зеленський до міст в облозі

У кнессеті я говорив сьогодні від вашого імені з народом Ізраїлю. Звичайно, Ізраїль має свої інтереси, стратегію захисту своїх громадян. Ми це розуміємо. Прем’єр-міністр Ізраїлю пан Беннет намагається знайти переговорний шлях із росією, і ми за це вдячні. Єрусалим - це правильне місце для того, щоб знайти мир, якщо це можливо. В російських пропагандистів тепер складне завдання, бо президент України, якого вони звинувачують в нацизмі, виступав перед народом Ізраїлю. Уже один цей факт підтверджує, наскільки в москві все не так.

Завтра зранку знову готуємо направити в Маріуполь автобуси для евакуації людей.

Херсонська область сьогодні знову боролась, знову на вулицях, з національними прапорами і нашою хоробрістю. Без зброї проти окупантів, проти військових машин. Це - подвиг, який надихає всіх нас. Це Україна, якою ми всі пишаємось. Це українці, яким я безмірно вдячний.

Говорив із прем’єр-міністром Британії Борисом Джонсоном - справжнім другом України, який не вагається і не шукає відмовок. Домовились про конкретну підтримку для нашої держави на самітах наступного тижня - Великої Сімки і НАТО.  

Вручив державні нагороди нашим розвідникам. Їхній внесок сьогодні настільки значний, що ці нагороди - це мінімум, який ми сьогодні можемо їм дати, щоб просто віддячити. Їм та усім нашим героям, завдяки яким ми тримаємось. І непогано. А Україна живе. Слава Україні!

Читайте також: росія втратить все і повернеться у лихі 90-ті, – Зеленський

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024