стрічка

В Україні створили Національне інформбюро: чим воно буде займатись

17 Березня 2022, 23:03
В Україні створили Національне інформаційне бюро 2111
В Україні створили Національне інформаційне бюро

В Україні створили Національне інформаційне бюро, що збиратиме і систематизуватиме інформацію про українців, які загинули, зникли безвісти або потрапили в полон, а також про полонених і загиблих окупантів.

Про це 17 березня під час чергового брифінгу повідомила віцепрем’єрка Ірина Верещук.

«Ключовою метою Національного інформаційного бюро є збір усіма можливими способами, узагальнення даних про українських військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно утримуваних рф, в тому числі й мирного населення.

Крім того, відповідно до офіційних даних Генштабу ЗСУ, втрати особового складу ворога вже перевищують 14 тисяч. Наші захисники щоденно беруть у полон тих, хто незаконно вторгся на нашу територію з 24 лютого поточного року. Тож списки як загиблих, так і полонених ми теж складатимемо. Їхні родини будуть знати, куди влада Росії відправила їх чоловіків, дітей та братів.

Надалі ми створимо щось на кшталт обмінного фонду і через структури Міжнародного комітету Червоного Хреста, який виступатиме нейтральним посередником, будемо надавати інформацію супротивній стороні», – пояснила посадовиця.

Національне інформаційне бюро діятиме відповідно до міжнародного гуманітарного права, статті 122 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, і статті 136 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Національне інформаційне бюро перебуватиме у сфері Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Гаряча лінія Націнформбюро: 1648 та 044-287-81-65 для первинного збору інформації та комунікації з постраждалими.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024